Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ziekmelding uitzendkracht

 • Auteur
  Berichten

 • Truffel
  Bijdrager
  #10155118

  Lieve mama’s,

  Ik werk nu 1,5 jaar als uitzendkracht in de kinderopvang. Ben nu 14 weken zwanger maar ik ben heel zwak en heb zo’n last van migraine zeker 5/6 dagen in de week.

  Ik kan via de app van het uitzendbureau zelf mijn beschikbaarheid aanpassen per dag. Ik werk nu al zo’n 2 maanden niet door de erge hoofdpijn. Ik ben niet ziekgemeld maar ik sta op onbeschikbaar. Dit kan ik dus zodra ik weer wil werken aanpassen naar beschikbaar. Maar het lukt echt niet de pijn is te heftig. Geen werk is ook geen geld natuurlijk.

  Nou is mijn vraag… Als ik me nu ziekmeld wegens mijn klachten en vooral de hoofdpijn die me belemmerd. Krijg ik dan wat betaald? En heb ik dan later als die tijd is aangekomen recht op zwangerschapsverlof en de uitkering ervan?

  Zoja, ik heb in de zomermaanden bijvoorbeeld 5 dagen per week gewerkt. Daarna ongeveer 2 dagen per week. En nu de laatste 2 maanden niet. Hoeveel uitkering zou ik dan krijgen? Kijken ze dan naar het jaartotaal?

  Groetjes Toet


  MamavanBodhi
  Bijdrager
  #10155121 Quote

  Volgens mij kun je best wat info vinden op de site van het UWV. Kom je er niet uit kun je het beste even contact met hen opnemen!

  Sterkte!


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10155131 Quote

  Kijk even in je contract onder welke cao je valt (nbbu of abu). Daar staat meer in! Of vraag het gewoon aan je uitzendbureau, ze maken dagelijks ziekmeldingen mee. 

  #10155142 Quote

  Wat je ook gaat ontvangen zal denk ik ook afhankelijk zijn van de aantal uren die je per week werkt(e). 


  Truffel
  Bijdrager
  #10155966 Quote

  Dankjewel  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct