Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ziektewet En Huishouden

 • Auteur
  Berichten
 • #10595557

  Dag allen,

  Gister heb ik van de fysio te horen gekregen dat ik moet minderen met fysiek werk. Ik werk in de thuiszorg dus veel bukken trekken tillen auto in en uit etc. Ik ben 21w zwanger en heb last van mijn bekken, rug en vermoeidheid. Naast werk kon ik nouwelijks nog iets anders dan liggen en slapen.
  Gister ziekgemeld en ze hebben alle diensten eruit gehaald tot eind januari. Wil wel gaan kijken of ik op kantoor werkzaamheden kan gaan doen, want hele dagen thuis zitten lijkt mij ook niets.
  Nu vroeg ik mij af wat jlie doen in de vrije tijd dat je bent ziekgemeld. Want het lijkt mij logisch dat als ik nu minder fysiek werk doe ik me lichamelijk weer beter ga voelen. Kan/mag ik dan gewoon het huishouden doen en naar de winkel voor de nodige spullen en een dagje naar mijn ouders (die wonen verderweg)? Ik heb daar tot nu toe geen puf voor gehad, maar lijkt mij zo tegenstrijdig als je bent ziekgemeld. Ik kan mijn rust en belasting wel veel beter verdelen als ik vrij ben en ben tot niets verplicht zoals het fysieke werk, lijkt mij dat ik het dan beter kan volhouden.

  Wat doen jullie in de dagen dat je in de ziektewet bent?


  Essil
  Bijdrager
  #10595561 Quote

  Bij sommige bedrijven wordt ziekte gecontroleerd met een telefoontje of zelfs huisbezoek. Weet nu hoe dat bij jullie geregeld is?

  En als je je weer beter voelt wordt je geacht in overleg het werk weer op te bouwen.

  Plan vooral niet teveel in. Begin met de noodzakelijke dingen voor nu, en kijk wat je alvast kan regelen voor de toekomst.

  #10595564 Quote

  Essil

  Het is niet dat ik ziek ben, mijn lichaam trekt het fysieke werk niet en dit gaat niet beter worden ook aangezien mijn zwangerschap nog 18w gaat duren. Ik zie mijzelf dus niet terug gaan werken in het fysieke werk. Daarom wil ik kantoorwerkzaamheden wel op gaan pakken. Maar betekend dat dat ik ook niets in het huishouden mag doen? Mijn man werkt van 7-19 en doet verder niets, het is nu een puinhoop omdat ik de puf er noet voor heb gehad naast werk. 

  Ik wil niet al mijn energie in werk stoppen er is meer dan dat toch?


  Essil
  Bijdrager
  #10595572 Quote

  Natuurlijk mag je je eigen huishouden doen, als dat lukt.


  RS
  Bijdrager
  #10595575 Quote

  Lieve schat,

  tuurlijk kan je een dag naar je ouders sterker nog die dingen helpen jiist voor herstel. Luister heel goed naar je lichaam en ga niet het hele huis op 1 dag doen maar verdeel het. Ik zat al vanaf week 31 thuis omdat doordat ik te veel deed alleen maar harde buiken had en ik had al in t begin last van me bekken. Het word alleen maar zwaarder dus neem je zelf in acht. Luister dus goed naar je lichaam even naar de winkels kan prima maar ga niet een hele dag in de stad slenteren


  WillemijnB
  Bijdrager
  #10595582 Quote

  Van wie zou je niets in het huishouden mogen doen? Als de fysio dat adviseert dan zou ik dat advies opvolgen. Maar het is natuurlijk niet zo dat als je in de ziektewet zit dat je dan alleen maar thuis in bed moet gaan liggen (tenzij dat nodig is voor je lichaam). En niemand komt natuurlijk controleren wat jij elke dag overdag doet

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10595652 Quote

  Ik denk dat je gewoon heel goed naar je eigen lichaam moet luisteren. Als je voelt dat je de kracht hebt om het huishouden te doen of naar je ouders te gaan moet je dat zeker doen, maar neem ook op tijd rust.

  en dat je je lichamelijk beter voelt doordat je minder werkt lijkt me niet meer dan logisch. Dat wil niet zeggen dat je gelijk weer als een gek aan de slag moet want dan ben je zo weer terug bij af.

   

  #10595681 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Ik voel me zo schuldig dat ik een dag thuiszit. Vanmorgen klein uurtje wat gedaan thuis toen weer 2u geslapen. Het valt vies tegen hoeveel ik kan, gelukkig luister ik redelijk goed naar mijn lijf en ga ik tussendoor op de bank liggen. Op werk kan dat natuurlijk niet. Komende dagen maar eens bedenken hoe ik mijn werk wil gaan indelen, want hele dagen thuis lijkt mij ook niets  ben nog maar 22w..


  Yima
  Bijdrager
  #10595685 Quote

  Ik heb vanaf 22 weken half thuis gezeten en vanaf 30 weken volledig, vanwege bekkenpijn en dreigende vroeggeboorte. Ik ben gewoon de deur uit gegaan als dat lukte hoor. Dat je geen werkdagen volhoudt betekent toch niet dat je geen boodschappen kunt halen of even naar familie kan? Je hebt in de ziektewet wel de verplichting om niets te doen dat het erger maakt. Bij zwangerschappen gaan ze er meestal vanuit dat je na je verlof weer terug bent. Dus ligt de druk om weer terug te keren minder hoog. Hangt wel van de klachten af. Als je een griepje hebt wel natuurlijk. Maar met bekkenpijn staan ze er gewoon anders in. Maar je mag doen wat je wel kan. Aangepast werk kan daar zeker wel onderdeel van zijn, en als je dat wel kan mag je werkgever dat ook van je vragen. 

  Maar pas goed op jezelf. Bekkenpijn kan snel verergeren en herstelt achteraf niet altijd volledig. Dus test je grenzen niet teveel uit. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct