Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zijligging 4

 • Auteur
  Berichten

 • Kellyymidd
  Bijdrager
  #10575175

  Hi meiden!

  Vorige week maandag ben ik bevallen van een prachtige zoon; Pim! 💙

  Nu heb ik een vraag over slapen overdag, wij hebben een zijligkussen gekocht om afplatting van het hoofdje te voorkomen en omdat hij zalig slaapt op z’n zij, elk slaapje draai ik het kussen op zodat hij om en om op een zij ligt. Hij kan zelf niet op zijn buik draaien omdat door het kussen die onmogelijk wordt gemaakt.
  In de nacht leg ik hem gewoon op zijn rug in een inbakerzak, ook dit jast perfect.

  Nu wil ik graag weten of jullie je kleintje ook op de zij leggen overdag of dit echt niet doen? Je leest er veel over .. wel doen / niet doen.

  Hoor graag van jullie!

  Groetjes,

  Kelly

  #10575218 Quote

  Kan prima. Als hij er prima in ligt. Meestal gebruik je het wel pas als het nodig blijkt en er voorkeur ontstaat. Je kan hem ook wegleggen op zijn rug en dan zijn hoofdje wisselend draaien.

  #10575224 Quote

  Nooit gedaan. Bij niet 1 van de 3 kids. Deed gewoon het hoofdje draaien als ze sliepen en ze een voorkeurshouding kregen. Maar kan me wel voorstellen dat de kindjes het lekker vinden. Die kussens zijn ervoor gemaakt dus lekker gebruiken als hij het fijn vindt


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10575240 Quote

  Ik heb het nooit gedaan, leg mijn baby liever op een veilige positie dan een onveilige


  Cicigrcia
  Bijdrager
  #10575241 Quote

  Mijn zoon lag de eerste vier weken alleen maar op z’n zij. Zo lag hij ook in mijn buik. Dat is steeds minder geworden naarmate de weken voorbij gingen haha. Hij is morgen 2 maanden.
  En er is helemaal niets mis met hem. Als hij prima zo ligt, laat ‘m lekker.
  Inbakeren heb ik ook pas gedaan na 5 weken omdat ik zag dat hij in de nacht wakker werd van zijn eigen bewegingen naarmate hij meer op z’n rug ging liggen


  ProudMama
  Bijdrager
  #10575252 Quote

  In het ziekenhuis legde de verpleging onze zoon op zijn zij. Het is ons eerste kindje dus wisten wij veel. Pas later op internet las ik dat op zijn rug het beste is. Nadat we eenmaal ontslagen waren uit het ziekenhuis hebben we hem op zijn rug gelegd.

  Tot hij nog niet zo enorm beweeglijk is lijkt het me geen probleem om hem op zijn zij te leggen met een kussen.

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Keukenhulpje
  Bijdrager
  #10575257 Quote

  Als je jezelf er prettig bij voelt vooral doen, afplatting van het hoofd gebeurt al snel en lastig te herstellen. Wij gebruiken hem nu ook voor onze dochter, inderdaad ook overdag op de zij en snachts rug. Bij onze andere 2 kinderen ook gebruikt en 2 mooie ronde bolletjes;)
  Succes


  Cinn
  Bijdrager
  #10575282 Quote

  Zo onzin dat rug t beste is! Ze adviseren iedere paar jaar wat anders. Mijn kids beiden zijslapers geweest.. gewoon om en om. En ze hadden mooie ronde bolletjes en geen kale plekken op hun hoofd van het rugliggen. Daarnaast.. als ze spugen dan kan t tenminste weg. Die van me vriendin was bijna gestikt op zn rug…


  Lsh
  Bijdrager
  #10576081 Quote

  Wij leggen onze zoon al vanaf de geboorte op zijn zij. I.v.m misselijkheid en doen dat nu (hij is bijna 3 weken) eigelijk nog steeds. We doen dit zelfs zonder kussentje. Op zijn rug vind hij echt niet fijn. Sinds een paar dagen rolt hij zelfs al zelf op zijn zij als we hem op zijn rug leggen. Stond zelf wel even raar te kijken toen ik hem dat voor het eerst zeg doen.

  Kijk vooral naar wat jou kindje prettig vind en wat voor jullie goed voelt. Liever een goed slapende baby dan een huilbaby door slaapgebrek.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct