Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zijn Dit Normale Hormoonwaardes Melkvloed Miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10523748

  Goedendag iedereen,

  Wij proberen zwanger te worden van ons tweede kindje. We hebben al een gezonde kleine die net twee jaar is geworden. Ik ben zelf net 29 geworden.

  Na mijn bevalling in december 2019 kwam de menstruatie al weer snel op gang. Ongeveer 6 maanden heb ik borstvoeding gegeven, totdat de productie minder werd. In februari 2021 ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik zo moe was. Vanaf 2021 werden mijn menstruaties steeds minder heftig, hoewel de cyclus nog normaal is (31 dagen meestal). Positieve ovulatietests heb ik ook nog steeds, maar dat zegt niet zoveel zonder temperaturen he. Alleen totaal geen libido, die is compleet verdwenen.

  Vanaf november 2020 proberen we weer zwanger te worden. In september 2021 een hele vroege miskraam gehad twee dagen na de NOD, de zwangerschapstest was wel positief (chemische zwangerschap o.i.d.).

  Sinds enige tijd heb ik melkvloed uit beide tepels. Dus ik weer naar de dokter, op mijn tweede ongesteldheidsdag. Er is weer bloed geprikt, de uitslagen zijn:

  FSH 6,3
  LH 5,4
  Oestradiol 81
  Progesteron 2,1
  Prolactine 0,3 (normaalwaarde 0,04 – 0,53, elders lees ik overigens 0,6, verschilt per lab?)
  TSH 2,7 (normaalwaarde 0,4 – 4,00)

  Volgens de dokter is dit normaal. Ik weet niet welke eenheden zijn gebruikt. Waar mijn melkvloed dan vandaan komt , is niet erg duidelijk. Ik vind 0,3 prolactine zelf wel hoog, als de maxwaarde 0,53 is. Zit mij niet lekker, maar oké … geen concrete aanwijzingen voor een prolactinoom. TSH vind ik ook hoog, maar ik moet me niet zo druk maken want er zijn geen antistoffen tegen de schildklier gevonden. Blijkbaar.

  En de waardes van de FSH en LH, zijn die normaal voor een tweede ongesteldheiddag en de verhouding tussen de twee ook? Daar heeft de huisarts niets over gezegd.

  Ik heb dus geen antwoord op mijn klachten (laag libido, melkvloed en niet zwanger worden). Wat moet ik hier nou mee, weer terug naar de dokter? Wil me ook niet lopen aanstellen bij de dokter.


  Lewis
  Bijdrager
  #10523781 Quote

  Misschien wat minder lezen op internet en een dooverwijzing naar de gyn vragen aangezien je al langer dan een jaar bezig bent. Die kan je ook meer vertellen over waarom de huisarts je waarden normaal vond, en testen of je een eisprong hebt, aangezien je je daar zorgen over maakt. Ik lees veel angst en zelf dokteren door die angst. Meer lezen op internet gaat je niet geruster maken. Maar misschien wel de gyn die met je mee denkt en je helpt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct