Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zijn Dit Waterpokken

 • Auteur
  Berichten

 • STW
  Bijdrager
  #10358295

  Hoi allemaal,

  Mijn dochter (14 maanden) is sinds vorige week verkouden. Vandaag kreeg ze rode vlekken met daarin kleine witte blaasjes. Zowel op haar benen, armen als in haar gezicht. We dachten direct aan waterpokken, ook omdat deze heersen op de groep bij de opvang. Maar nu trekken sommige plekjes alweer weg na een half uurtje. Zonder dus dat er korstjes ontstaan zijn oid. Ze is hangerig, wil vaker drinken bij me maar heeft geen koorts. 

  Hebben jullie enig idee wat het kan zijn?

  #10358363 Quote

  Ik zou even naar de huisarts gaan. Die weet er meer van dan wij 🙂 Succes!

  #10358369 Quote

  Waterpokken beginnen normaal gesproken met gewone bultjes die langzaamaan doorzichtige blaasjes worden en na minimaal een week pas uitdrogen tot korstjes. Dit klinkt dus niet zo. Als het aanhoud of vaker voorkomt inderdaad even huisarts bellen, wellicht foto toevoegen naar hun email? Succes 🍀


  STW
  Bijdrager
  #10358379 Quote

  Ondertussen zijn de vlekken net zo plotseling gekomen als gegaan vandaag! Het meest extreme was dat ze er helemaal onder zat rond 17.00 en om 19.00 was het helemaal weg. Geen vlekje meer te bekennen. Wat het nou geweest is? Geen flauw idee. Ontzettend bedankt voor jullie reacties in ieder geval!


  Lisapisa
  Bijdrager
  #10358389 Quote

  misschien een allergische reactie op iets wat ze heeft gegeten? 


  STW
  Bijdrager
  #10358442 Quote

  Ja, daar denken we zelf ook aan. Alleen kunnen we niets bedenken wat zij anders heeft gehad dan normaal. En ik ook niet dus via de bv kan het niet zijn geweest. Vandaag een paar kleine plekken. HA voor de zekerheid gebeld. Zolang ze verder niet markeert is er geen reden tot zorg nu.

  read more image Lees ook: Vlekjesziekten: kinderziektes met (rode) vlekjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct