Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zikavirus Curacao Kinderwens Wel Of Niet Uitstellen

 • Auteur
  Berichten
 • #10215927

  Hoi allemaal!

  Woensdag ga ik samen met mijn vriend heerlijk op vakantie naar Curacao. Echter hoorde ik toevallig vorige week dat er nog een mogelijk risico is op het Zikavirus bij zwangere vrouwen en ook vrouwen met een kinderwens.

  Op internet lees ik veel verschillende dingen. De ene site adviseert om je kinderwens 3 maanden uit te stellen, 1 maand uit te stellen of dat het risico sterk afgenomen is en het dus niet veel kwaad meer kan.

  Ik wil geen onnodig risico nemen, maar ik merk na een half jaar proberen ook dat ik het heel moeilijk vind om de kinderwens nogmaals een periode uit te stellen.

  Mijn vraag is dus ook wat jullie ervan weten en zouden doen in mijn plaats.

  Alvast bedankt voor de antwoorden!

  Groetjes😘


  Mevrouwtje
  Bijdrager
  #10215933 Quote

  Hey ik zou denk ik geen risico willen nemen. Snap dat het als een gemiste kans voelt maar je wilt echt geen misvormd kindje krijgen toch? Ik ben toevallig op curaçao geweest en daar zitten gewoon veel muggen. Misschien kan je huisarts beter adviseren in hoe lang je het beste kunt wachten? Ik heb ook echt geen idee hoe lang dat zika virus bijvoorbeeld in je lijf zou kunnen blijven?  Alvast een fijne vakantie !

  #10215936 Quote

  Ik zou het even goed navragen (bij de GGD misschien?). Dan weet je zeker hoe en wat. Als er een kans is een het advies is uitstellen, dan zou ik dat doen. 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10215942 Quote

  Hi, ik snap je heel goed! Wij zijn zelf nu 2 jaar gestopt met de pil en proberen zwanger te worden. In die tijd ben ik 2x in een zika land geweest en ik heb allebei de keren zwangerschap voorkomen. Dus ervoor gezorgd dat ik niet zwanger uit Nederland wegging en als ik weer terug was 1 of 2 maanden veilig gedaan (lag een beetje aan hoe de cyclus viel).

  De risico’s wogen bij mij niet op tegen dan zwanger worden. Ik zou maanden in de stress zitten want zika zie je pas in het 2e trimester geloof ik. Een zika kindje krijgen leek mij echt verschrikkelijk en na maanden proberen dan misschien wel zwanger zijn en het dan te moeten afbreken misschien… Nee liever niet.

  Maar het is natuurlijk geen gegeven dat je zika oploopt. Kennissen van mij kwamen we op reis achter dat ze zwanger waren en hun kindje is gezond geboren. Alleen ik zou zelf het risico echt niet willen lopen. 

   


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10215943 Quote

  Ps: voor een vrouw adviseren ze geloof ik 1 cyclus over te slaan, maar zika blijft langer in het sperma aanwezig. Geloof 6 maanden. Nu ben ik geen arts dus ik zou het ook even dubbel checken bij een professional. 

  De beide keren dat ik op reis ging, was ik alleen dus heb hier geen rekening mee hoeven te houden. 


  PatriesN
  Bijdrager
  #10215957 Quote

  Wij zijn afgelopen twee jaar naar curaçao geweest. Mijn vriend moest daar de eerste keer 4 maanden werken en hun werden echt gewaarschuwd om een half jaar na terugkomt niet zwanger te worden. Vorig jaar daar weer geweest en werd dat ook weer geadviseerd. Een vriendenstel die ook mee was, werd na 3 maanden van terug komt zwanger. Ze konden wel testen of ze risico hebben gelopen met een test. En dat hadden ze niet dus gezond kindje nu. 

   

  Wij willen zelf op vakantie in augustus en zouden graag weer naar curaçao willen maar onze kinderwens is dit jaar zo groot dat we curaçao toch dit jaar overslaan. 

  Ik zou het zeker 3 maanden dan uitstellen en anders kan je zo’n test doen of je besmet bent. 

  Fijne vakantie! Curaçao is zo fijn! 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10216048 Quote

  Super bedankt allemaal voor jullie reacties!!

  Dit bevestigt wel dat ik het beter maar even uit moet stellen dan onnodig risico lopen..

  Hoe lastig dat ook is🙈

  Ik denk dat ik bij terugkomst een test aanvraag voor mezelf en mijn vriend waarin ze kunnen zien of we besmet zijn met het virus. Hopelijk kan dit een beetje snel en hoeven we niet daadwerkelijk 3 maanden te wachten (als blijkt dat we het virus niet hebben).

  Nu even een knop om en over een paar dagen lekker genieten van het mooie Curacao.

   


  JSbaby
  Bijdrager
  #10216189 Quote

  Test kan alleen in het ziekenhuis, moet je dus voor verwezen worden en doen ze alleen bij symptomen. Ook wel terecht, dure test. Dus zou, hoe moeilijk ook, toch 3 maanden wachten. Maar nu eerst van je vakantie genieten!


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10216241 Quote

  Ik heb destijds de huisarts ook om een test gevraagd maar die zei (vrij bot) dat ik maar gewoon een paar maanden moest wachten. Was toen al een jaar bezig.. Dus vond ’t erg lomp maar goed, braaf gewacht dus. 🙂 hoop dat jouw huisarts er makkelijker instaat.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct