Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zindelijkheid

 • Auteur
  Berichten

 • Evimetbaby
  Bijdrager
  #10396164

  Ik was even nieuwschierig…

  Mn zoon is bijna 2 en zo goed als zindelijk. Een enkel ongelukje…

  Vanaf wanneer houden ze het wat langer op? (Natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid drinken) maar mn zoontje moet nu ongeveer ieder uur/anderhalf uur..

  Wanneer worden de blaasspieren wat sterker? Ook zo dat als hij aanvoelt te moeten plassen het op kan houden. Nu is plassen ook gelijk naar de wc.. ( helemaal prima in deze lockdown) 

  #10396211 Quote

  Mijn zoontje is bijna 2 maar totaal nog niet bezig met zindelijk worden. Bij het cb hebben ze t ook afgeraden bij ons omdat het te vroeg zou zijn. Ik begin er pas mee van de zomer omdat hij over aantal weken ook grote broer wordt. Volgens mij moeten ze met 4 jaar echt zindelijk kunnen zijn


  SanneAB
  Bijdrager
  #10396260 Quote

  Dat is vroeg 2 jaar en al deels zindelijk. De rest komt vast van zelf, het langer ophouden enz. 

  Precies het zelfde hier. Ik wacht er ook mee om de zelfde reden als hier boven. 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10396299 Quote

  Hij wordt ook bijna grote broer maar toch geeft hij het continu aan als hij plast…

  Wordt ook echt boos als ik het negeer dusja dan maar naar de wc toch! Volgens mij helemaal niks mis met wat vroeger zindelijk zijn…


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10396331 Quote

  Nee het kan opzich prima op die leeftijd, maar dan verloopt het vaak nog niet zo soepeltjes. Kinderen van 2.5 – 3.5 jaar zijn vaak in 1 klap zindelijk. Ze snappen het dan ineens en dan zijn ze binnen een week zindelijk. Ze kunnen het al snel lang ophouden, voelen het aankomen en hebben amper ongelukjes.

  Kindjes van 1.5- 2.5 jaar kunnen al best zindelijk zijn, maar het duurt vaak veeeeel langer voor ze het kunnen aangeven, moeten idd 10x per uur naar de wc. Dus je bent er gewoon veel drukker mee,dat is het nadeel.

  Maar als hij het zelf aangeeft, is dat super knap en dus ook wel een teken dat hij eraan toe is. Verwacht dan alleen niet dat het dan in 1 klap goed gaat, maar verwacht dat je er de komende weken/maanden gewoon nog erg druk mee bent en hopelijk zie je het elke week een beetje beter gaan! Succes!


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10396333 Quote

  Mijn dochter is ruim 3 jaar, zindelijk vanaf haar 3e verjaardag. Eerder al meerdere keren geprobeerd, maar het ging gewoon echt niet. Ze was er echt niet eerder klaar voor. Maar ze was wel in 1x zindelijk, amper ongelukjes gehad en kon direct haar plas al zo’n 3 a 4 uur ophouden.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10396350 Quote

  Nou t gaat dus echt super goed hoor!

  gemiddeld maar 1 ongelukje per dag.. Omdat hij dan of te druk is met spelen of tijdens het eten..

  Verder geeft hij het iedere keer aan als hij moet plassen. Ongeveer ieder uur/anderhalf uur…

  Zelfs zn middagslaapje is hij vaak al droog! (2/3 uur!)

  Vind t zelf alleen spannend om even naar buiten te gaan zonder luier of bij bijv oma.. Maar dat is denk ik een stukje vertrouwen. We zijn pas 2 weken bezig


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10396360 Quote

  Mijn dochter van ruim 2 kan het wel al langer ophouden, maar als ze naar de wc moet dan moet ze ook wel zo goed als meteen. Als we naar buiten gaan oid gaat ze ervoor naar de wc en dan red ze het vaak wel. Gaan we langer stuk met de auto doe ik wel een luier om, heb geen zin in een natte stoel. Maar vaak is de luier nog gewoon droog daarna.

  #10396458 Quote

  Wij begonnen hier met 2 jaar met het begrip wc, plassen, etc. Pas rond 2,5 jaar begonnen we op het potje, maar nog lang niet zonder luier. Maar, toen hij het eenmaal begreep ging het snel. Hij is nu 3 en gaat overdag zelf naar de wc. ‘S avonds in bed nog wel een luier, die 9/10 keer droog is. 

  Onze dochtertje is net 2 en gaat wel eens op het potje zitten met broek aan en maakt dan plasgeluiden 😁 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct