Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zindelijkheid overdag

 • Auteur
  Berichten

 • Michellevd
  Bijdrager
  #10339966

  goedemorgen dames,

  Ons zoontje is van 16-05-18. Nu is het zo dat wanneer hij geen broek of onderbroek aan heeft hij geheel zinderlijk is maar wanneer we heb een onderbroek aangeven niet meer..

  Zelfs de nachten is hij zinderlijk gaat netjes in de nacht naar zijn potje om te plassen wel enkel wanneer hij zonder broek slaapt.

  Iemand een idee hoe dit kan?

  En wat we er aan kunnen doen hij wil ook eigelijk nooit zijn pamper meer aan dus wil hem er wel echt bij helpen


  Dpl
  Bijdrager
  #10339975 Quote

  Herkenbaar, en komt veel voor. Mijn dochter was een tijd overdag zindelijk als ze een luier aan had, maar met onderbroekjes de hele tijd ongelukjes. Opeens viel het kwartje en ging het ook zonder luier goed. 

  Ik zou een tijdje wat extra was voor lief nemen. Trek hem alleen een onderbroek aan. Zet hem regelmatig even op het potje/de wc om een plas te doen. Bij een ongelukje neutraal benoemen wat er gebeurd is en wat de bedoeling is, even op het potje zetten en daarna droge onderbroek aan. Als je dit een paar dagen volhoudt valt het kwartje waarschijnlijk wel.

   


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10340180 Quote

  Wat goed dat je zoontje al zo zindelijk is, maar je wilt natuurlijk ook dat dat met ondergoed aan zo blijft. Ik zou ook zeggen neem het voorlopig even voor lief dat het wat vaker fout gaat. Waarschijnlijk went hij eraan en vindt hij het vies als hij in zijn broek plast. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct