Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zit er ff doorheen!

 • Auteur
  Berichten

 • Facha
  Bijdrager
  #10191040

  Hallo allemaal,

  Alles ging zo goed tot vandaag! Ik zou per 1 juni een vaste aanstelling krijgen. Dit is mij mondelings gezegd begin dit jaar. Ik werk in een winkel, en wij hebben gewoon onze vaste werkdagen en een planning. Nu heb ik mij aan de planning gehouden qua dagen voor aankomende week. Heeft mijn werkgever afgelopen maandag een nieuwe planning gemaakt voor aankomende week. Daar sta ik 2 dagen extra ingepland, dus heb meteen een appje gestuurd dat ik dan niet kan. Kreeg deze avond dus een belletje dat ik maar moest komen anders had het consequenties, en ik wil helemaal niet werken ik wil alleen maar thuis zitten, en ik ga je contract ontbinden en nog veel meer. Ik was echt in shock!! Als ik extra kan kom ik altijd. Dus vind het heel vreemd dat hij nu zo doet! Ik denk eerlijk gezegd dat hij van dat vaste contract af wilt. Ik heb nu dus een contract gehad van 7 maanden. Maar ik werk er al vanaf eind 2013 maar moest er steeds naar 2 jaar werken 6 maanden tussen uit. Dus weet niet hoe het nu zit met ww en dergelijke. Hij weet nog geeneens dat ik zwanger ben want dat wou ik juist straks eerlijke vertellen als me vaste aanstelling er zou komen.

  Sorry voor dit lange bericht, hoop dat iemand advies voor me heeft.

  Groetjes


  Rooslii
  Bijdrager
  #10191049 Quote

  Inderdaad niet vertellen dat je zwanger bent! Dat had ik ook moeten doen. En wat vreselijk lullig van je werkgever om zo te reageren. Misschien kun je wel gewoon gaan met als doel in je hoofd die vaste aanstelling? Succes


  Facha
  Bijdrager
  #10191050 Quote

  Dankjewel voor je antwoord Rooslii, maarja hij heeft zelf al gezegd dat hij stappen gaat ondernemen en me contract gaat ontbinden of niet verlengen. Wij waren heel hecht allemaal op het werk omdat we maar met zn 4e daar werken, dus ik kan niet doen alsof er niks aan de hand is en gewoon gaan werken. Dan gaat het denk ik niet goedkomen. Ik stuur vandaag gewoon een mail en appje dat ik me ziekmeld. Hij zocht zelf gewoon een reden wss om van dat contract af te komen.

  #10191065 Quote

  Wat een slechte werkgever! Hij houdt je dus al 6 jaar aan het lijntje. Voor zo’n vent zou ik niet eens willen werken. Ik zou op zoek gaan naar een andere baan, als het even lukt.

  Tip: wat je ook doet, neem zelf geen ontslag. Dan verlies je je recht op WW.

  #10191492 Quote

  Jeetje wat naar… Ik heb ook in zo’n situatie gezeten (onderwijs). Ze wilden mij ook geen vastcontract geven en met een mondelinge toezegging dat ik na drie maanden weer terug mocht komen (jong en onbenulig), ging daarmee akkoord. Ik werkte mij uit de naad voor deze school en kreeg er niks voor terug. Na twee jaar en geen enkel contract nog in zicht ging er een lampje branden. Ik verdiende meer dan dit. Een vast contract namelijk. Uiteindelijk met wederzijds overleg ben ik gestopt en hebben zij mij laten gaan. Zat toen met burn-outklachten. Ik heb toen zwart op wit laten zetten dat zij mij ontslagen hadden., zodat ik een uitkering kreeg.

  Nu ben je zwanger 😊 gefeliciteerd! Aan een nieuwe baan komen is niet makkelijk nu (helaas is dat nog steeds zo). Toen ik zwanger was zat ik ook innwisseling van baan. Ik hoefde niet meer te komen.  Zorg ervoor dat je dus recht hebt op die uitkering. Als hij je eruit wil hebben en jij wil stoppen, wellicht in overleg. Net als bij mij toen? Zorg voor jezelf. Zoek de weg die voor jou nu de juiste is en probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Ik wens je veel kracht toe en geniet van je zwangerschap. Het is een hele verwonderlijke en bijzondere ervaring.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct