Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zo Veel Honger

 • Auteur
  Berichten

 • Lizzy Green
  Bijdrager
  #10573155

  Hi!
  Ik ben 1,5 week geleden bevallen van ons derde kindje.
  Alles gaat goed met mij en de kleine, ik heb alleen zó’n honger, de hele dag door, om gek van te worden.
  Ik zit nu weer op m’n oude gewicht van voor de zwangerschap, maar ben bang dat ik op deze manier de zwangerschapskilo’s er achteraf nog aan ga eten🙈.

  Iemand tips of ervaring?

  #10573158 Quote

  Geef je borstvoeding? Dan mag je 500 calorieën meer eten en vraagt echt veel van je lijf dus goed eten! Als je dit niet geeft, je lijf is gewoon aan het herstellen en dat vraagt ook veel van je lijf. Voedzame en gezonde dingen eten, komt het vast goed!

  En voor de rest denk ik dat veel vrouwen erg jaloers zijn dat je alweer op je oude gewicht bent haha


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10573159 Quote

  Ik had dat ook, kwam ook denk ik door mijn borstvoeding. Ook als je borstvoeding geeft moet je echt op je voeding letten dat je niet te weinig eet. Dus geef maar toe aan je honger, zou me geen zorgen maken om je gewicht

  #10573165 Quote

  Als je gezond eet, maakt het sowieso niet uit! Je hebt een wereld prestatie geleverd en je lijf wil de energievoorraden aanvullen. Lekker eten!


  Essil
  Bijdrager
  #10573169 Quote

  Ja ik had ook enorme honger,vtegen de tijd dat je stopt met borstvoeding nedmt de honger ook weer af. Je hebt de extra’s nu hard nodig.

  Veel gaan wandelen met de kleine, is leuk en gezond.


  Trinityairkick
  Bijdrager
  #10573173 Quote

  Ik had ook veel honger. Ik zorgde voor genoeg gezonde en een paar ongezonde snacks, waarbij je veel  moest kauwen, of veel vezels in zit, of een keuze maakt in producten die minder snel “verbrandt”. Zodat m’n honger langer gestild wordt. 

  Dus liever een appel in plaats van aardbeien (meer kauwen). Liever ongezouten noten, dan chips (onverzadigde vetten versus zetmeel), liever kwark dan yoghurt (meer eiwitten, dan vet). Liever pure chocola, dan melk chocolade. Etcetera…

  Lees ook: Alles over doorslapen

  DaantjeW
  Bijdrager
  #10573177 Quote

  😂😂 ik ben 4 weken geleden bevallen en heb exact hetzelfde🫢 kan de hele dag door eten/snoepen.

  Mijn conclusie was dat ik meer doe tav de laatste zwangerschaps weken en dus weer meer eet behoefte heb


  WillZ
  Bijdrager
  #10573304 Quote

  Gefeliciteerd! Heel herkenbaar hoor. Je lichaam heeft een stuk meer energie nodig voor de borstvoeding, en natuurlijk ook voor je herstel! Bij mij werkt(e) het heel goed om volle producten te eten (bijv. Volle kwark, roomboter, enz.), noten en volkoren/vezelrijke producten. Je lichaam heeft het nodig, dus nu nog niet aan die kilo’s denken hoor! Die gaan er echt wel weer af, zeker als je ze nu al zo snel kwijt bent 🙂


  Savasana
  Bijdrager
  #10573323 Quote

  Gefeliciteerd!!!
  Ik weet niet of je borstvoeding geeft, maar toen ik borstvoeding gaf had ik ook de godganse dag honger. Die energie heeft je lichaam gewoon nodig.

  En daarbij (dus ook als je geen bv geeft) is het pas zo kort geleden dat je een enorme fysieke prestatie hebt moeten leveren. Geef jezelf en je lichaam de tijd om te herstellen. Eet als je honger hebt!!! Probeer je zeker nog ff niet druk te maken over je gewicht ajb.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct