Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zomervakantie Met Jonge Kinderen

 • Auteur
  Berichten
 • #10480620

  Hooi!

  Waar zijn jullie deze zomer heen geweest (of gaan jullie nog naartoe) met jonge kinderen?

  Omdat de jongste 3 maanden is zijn wij dit jaar dicht bij huis gebleven. Maar hierdoor hebben we echt een rot vakantie gehad, met veel regen, kou en binnen zitten. Wij zijn echt zon – vakantie types dus volgend jaar willen we het helemaal anders aanpakken en naar een zon zekere bestemming gaan.

  Graag doe ik nu alvast inspiratie op a.d.h.v. jullie verhalen en tips:).
  Twijfel zelf of het haalbaar is om 1200- 1400 km te rijden met 2 kinderen ( volgend jaar 1 en net 3 jaar) of te gaan vliegen..


  Galileo
  Bijdrager
  #10480626 Quote

  Ik lees mee, want wij hebben hetzelfde, al hoop ik nu in september nog 2 weken zon te vinden, want had mijn verlof iets zomerser voorgesteld;)

  Vorig jaar met een kind van 1 maar Zuid-Frankrijk geweest, met tent en auto. Ging top! Heen kleine overnachting op camping, terug overnachting in B&B. Ondanks dat dochter wagenziek was en we af en toe moesten stoppen om te poetsen, ging het prima. Dochter was ook dik tevreden. Leven op camping vond ik fantastisch; lekker buiten, niet boeiend als iets vies wordt, veel in alleen shirtje en luier. Onze dochter sliep goed in deryan tentje, soms zelfs in tentje onder parasol op strand. Hopen we volgend jaar weer te doen, dan eventueel vouwwagen ipv tent, ivm met alle spullen. Nu al zin in!

  #10480631 Quote

  Ah Galileo wat heerlijk dat je in september nog gaat. Je gaat dan dus met een jonge baby en een kindje van 2 ? Ben benieuwd wat jullie bestemming wordt.

  Vorig jaar waren wij ook met de auto naar toscane gereden met een kind van toen net 1. Ging super goed met halverwege de rit 1 overnachting. Maar met 2 van die jonge Kids lijkt me dat wel pittig. En mijn ervaring nu is dat een lang stuk rijden met een baby veel makkelijker is dan met een peuter.


  Galileo
  Bijdrager
  #10480635 Quote

  Ja ben ook benieuwd hoe dat nu gaat! We hebben nog niks geboekt, wilden naar Toscane, maar is toch net wat ver, denken we. Dus wordt het midden Frankrijk als weer daar oké is en anders naar zuiden (Provence). Dit jaar dan wel een huisje, omdat nachten al kouder zijn en we hoop zooi mee moeten nemen. Heel benieuwd of ik mezelf halverwege de rit vervloek… Ze zijn dan 3 maanden en 2 en drie maanden. Oudste moppert tot nu toe nooit in auto, maar dat is ook niet langer dan 2 uur


  RomyVM
  Bijdrager
  #10480637 Quote

  Wij zijn vorig jaar naar Duitsland gereden, 3 uur rijden met een kind van 11mnd en kind van 2.5 jaar. Ging prima, maar ook nog veel koud en nat weer. Toch niet echt tropisch he, Duitsland 😉

  Dit jaar (met precies 2 jaar en 3.5 jaar) gevlogen naar Spanje, 3 uur vliegen. Ging suuupergoed, heerlijke week in de zon gehad! Tuurlijk is vliegen met kleine kinderen ook wel vermoeiend en pittig, maar ik doe dit gerust nog een keer. Ik moet er niet aan denken om 10 uur of langer in een auto te zitten met ze. Voor 2 a 3 uur oke, maar niet helemaal naar Zuid-Frankrijk.

  Met 3 uurtjes vliegen zit je in de zon, heb je écht vakantie en zit je niet op een druilerige camping in Nederland, België of Duitsland.
  Het is ons super goed bevallen en we gaan elk jaar vliegen met de kids hebben we besloten. Voor ons gevoel heb je zo echt vakantie en eigenlijk 100% garantie op mooi weer ergens in Italie/Spanje/Griekenland/Portugal etc.
  Qua prijs ook goed te doen, tickets kun je best goedkoop scoren en wij hebben 1 grote koffer ruimbagage die we met z’n 4en delen, gaat prima.

  Hopelijk kun je nog ergens een lekkere vakantie in de zon hebben. Dan is de keuze idd 1) zo’n 10/12 uur rijden met de auto of 2) een paar uurtjes in het vliegtuig. Wij kiezen voor het laatste!

  #10480642 Quote

  Wij zijn van plan om straks naar zuid Zweden te rijden. Ben er nooit geweest, maar schijnt prima te doen te zijn met kleine kindjes.

  #10480655 Quote

  Levb.. klinkt heerlijk je vakantie in Spanje.
  Naar wat voor accomodatie zijn jullie gegaan? Want met 2 jonge kinderen zou ik een 3 kamerappartement wel fijn vinden zodat we ten minste 2 slaapkamers hebben. Maar dat is altijd zo moeilijk te vinden.
  En boek je de vluchten en accomodatie appart of koos je voor zo een pakket reis van dreizen, tui, sunweb, etc. ?


  Abcdefgh
  Bijdrager
  #10480656 Quote

  Wij willen in oktober/november naar Denemarken gaan (of een ander land dichtbij) en volgende zomervakantie naar Curaçao 🙂 dan is ons zoontje 1 jaar oud. Op internet lees ik veel tips over vliegen met baby’s/peuters. Bijv. nieuw speelgoed, in de nacht vliegen, slaap routine zo veel mogelijk hetzelfde houden, paraplu buggy meenemen ipv dure kinderwagen, draagzak/doeken, soort slaapbedje voor in het vliegtuig etc. 🙂


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10480666 Quote

  Wij zijn net terug van een vlieg vakantie Spanje met baby 8mnd en peuter 2,5.
  De tip is de quinny Zapp 2 buggy, die is 1 geheel en mag dus mee in het vliegtuig, maar is ook als kinderwagen te gebruiken waar een kindje fijn in kan slapen. Voor de peuter in het vliegtuig filmpjes gedownload. Andere tip is vliegen in de ochtend, eind vd dag op de heenweg was de peuter enorm hangerig dus dat was geen succes.
  Zuid Spanje was wel bloed heet, van de airco werden we allemaal verkouden. Oplossing was de hele dag op het strand zijn! Beide kids sliepen daar super goed met het geruis van de zee en was goed door de luchtwegen. Al met al zijn we gesloopt uiteraard zoals alle ouders met 2 kleintjes, maar hebben we fijne herinneringen gemaakt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct