Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zonnebank

 • Auteur
  Berichten

 • Babe jans
  Bijdrager
  #10481615

  Hallo mamas

  ik ben nu 7 maanden zwanger, het is niet heel belangrijk, maar ik voel me zoo bleek en niet echt op mijn knapst op dit moment haha. Mag ik nog onder de zonnebank? Met een handdoekje over de buik uiteraard? Ik ga alleen als het geen enkele invloed heeft op mijn kleine schat. Ik lees verschillende dingen. Of zouden jullie het gewoon niet goed??

  alvast bedankt xx


  BibiWa
  Bijdrager
  #10481628 Quote

  Ik las dat de uv straling niet schadelijk is voor de baby. Maar als je zelf te warm wordt door zonnebank of langdurig in de zon zitten is dat wel schadelijk voor de baby. Daardoor is de bloedtoevoer naar de baby minder goed, en kan er een tekort een zuurstof en voedingsstoffen ontstaan. En je hebt het risico op een zwangerschapsmasker.

  https://www.zwangerenportaal.nl/zwanger/gezondheid/mag-je-onder-de-zonnebank-als-je-zwanger-bent


  Dpl
  Bijdrager
  #10481650 Quote

  Voor je kindje kan het geen kwaad. Maar zelf heb je kans op een zwangerschapsmasker en dat kan blijvend zijn. Ik zou dat risico niet riskeren, maar het is aan jezelf of dat voor jou ook geldt. 


  Brenw
  Bijdrager
  #10481659 Quote

  Het is inderdaad voor je eigen huid . Ik heb een zwangerschaps masker en geloof me dat is echt heel erg . Ik heb het opgelopen toen er een klein zonnetje op mijn gezicht scheen . Ik vind het echt heel erg het zit vooral rond mijn ogen (omgekeerde panda) . Nu naar mijn zwangerschap wordt het wel al wat minder maar je ziet het nog . Ik zou je echt afraden om onder de zonnebank te gaan . Hoeft niet dat je een masker krijgt maar ik zou het risico niet opzoeken .


  CFK
  Bijdrager
  #10481664 Quote

  Ik zou het zelf niet doen. Gebruik zelf een tanning spray van marc inbane, werkt echt perfect en je hebt op een gezonde manier een kleurtje


  CFK
  Bijdrager
  #10481665 Quote

  Of je laat een spray tan doen

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10481723 Quote

  Bij twijfel niet doen zou ik zeggen. Bij jou gaat het om je uiterlijk nu, mocht het op welke manier dan ook niet goed zijn gaat het om een heel mensenleven.


  Wittechocola
  Bijdrager
  #10481786 Quote

  Ik zou het persoonlijk ook niet doen. Van Clarins heb je een hele fijne zelfbruiner voor je gezicht. Beetje prijzig, maar dit al de 2e zwangerschap dat ik m gebruik. Goed spul is het, niet te nep maar geeft je net dat gezonde tintje in je gezicht. 


  Babe jans
  Bijdrager
  #10481965 Quote

  Bij twijfel niet doen zou ik zeggen. Bij jou gaat het om je uiterlijk nu, mocht het op welke manier dan ook niet goed zijn gaat het om een heel mensenleven.

  Ik zeg al, ik zou nooit een risico nemen. Daarom ben ik benieuwd omdat iedereen iets anders zegt. Zou zeker het leven van mijn kindje niet op het spel zetten!! Maar dat kan voogensmij ook niet met een kwartiertje zonnebank. Gaat meer over de lichtstralen niet fijn zijn voor het kindje. En dan doe ik het dus ook niet

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct