Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zoon (6mnd) ieder uur snachts wakker

 • Auteur
  Berichten

 • Madsj
  Bijdrager
  #10339500

  Hi allemaal. Ik wil graag even jullie mening over het volgende.

  onze zoon sliep rond 3 maanden door. Hij krijgt borstvoeding. Rond 4 maanden veranderde dit langzaam en ging het op en af. Nu is hij 6 maanden en de meeste nachten wordt hij ieder uur wakker. Zeker de afgelopen maand is het zo dat als hij blokken van 3 uur maakt, dit een goede nacht is.

  Honger is het niet (dan blijft hij ook huilen). Heb juist het idee dat als ik hem snachts veel voed, hij juist meer buikpijn krijgt en dus weer vaker wakker.

  hij heeft gevoelige darmen, ik moet nognuittesten of het aan de hapjes ligt.

  Overdag slaapt hij om de anderhalf/twee uur, meestal 45 min maar ook weleens anderhalf of 2 uur. Hij kan zelf in slaap vallen. Savonds vast ritueel: klein hapje, spelen, in bad, naar boven, borst, liedje zingen (mijn vriend wiegt hem) en dan valt hij zelf weg.

  hij heeft soms nachten van 3 uur achter elkaar. Maar dat was het. Wat ik wel merk is dat we na al deze slechte nachten wel snel hem uit bed oppakken en wiegen als hij huilt omdat hij pijn lijkt te hebben. Het klinkt niet als verdriet maar als ongemak. Vaak komen er scheten maar ook zeker niet altijd.

   

  is het dan toch gewenning? Of toch gevoelige darmen? Of doen we iets anders mis?

   


  Niekje-
  Bijdrager
  #10339507 Quote

  Wat vervelend zeg! Voor hem, maar ook voor jullie! Het is gewoon vermoeiend en dat is niet fijn ook al doe je het met liefde en plezier.

  Ik denk dat je het goed doet door hem uit bed te halen en te troosten. Ik voel me gelukkig altijd erg gesteund door m’n vriend dat wij ons zoontje ook niet laten huilen. Hij kan nog niet zeggen wat er aan de hand is, dus huilen is een van de manieren waarop ze kunnen laten merken dat er iets is. 

  Bij ons hielp het enorm door hem vanaf 6 maanden op z’n eigen kamer te leggen. Hij werd wakker van ons. Daarnaast wilde hij ook op z’n buik slapen en z’n wiegje werd te klein. Hij slaapt sinds die tijd m’n z’n knuffeltje en die pakt hij ook echt als hij gaat slapen.

  Ik heb weleens gelezen dat doorslapen een vaardigheid is die ze moeten leren. Wij worden zelf ook meerdere keren per nacht wakker, maar draaien om of nemen een slokje water en slapen verder. Ik denk dat het dus niet zo maar gewenning is, maar misschien kan hij het nog niet.


  Niekje-
  Bijdrager
  #10339511 Quote

  Oja, en hij slaapt eigenlijk pas sinds een klein maandje regelmatig door nu. Hij is net 9 maanden. 

  Ik heb tot 6 maanden borstvoeding gegeven en ben daarna over gegaan op kunstvoeding. Hij sliep er niet korter of langer door.

  Ik ben daar overigens ook niet door gestopt, maar vond het kolven op m’n werk een belasting worden en wilde weer wat meer vrijheid terug 🙃


  Madsj
  Bijdrager
  #10339514 Quote

  Wat vervelend zeg! Voor hem, maar ook voor jullie! Het is gewoon vermoeiend en dat is niet fijn ook al doe je het met liefde en plezier. Ik denk dat je het goed doet door hem uit bed te halen en te troosten. Ik voel me gelukkig altijd erg gesteund door m’n vriend dat wij ons zoontje ook niet laten huilen. Hij kan nog niet zeggen wat er aan de hand is, dus huilen is een van de manieren waarop ze kunnen laten merken dat er iets is. Bij ons hielp het enorm door hem vanaf 6 maanden op z’n eigen kamer te leggen. Hij werd wakker van ons. Daarnaast wilde hij ook op z’n buik slapen en z’n wiegje werd te klein. Hij slaapt sinds die tijd m’n z’n knuffeltje en die pakt hij ook echt als hij gaat slapen. Ik heb weleens gelezen dat doorslapen een vaardigheid is die ze moeten leren. Wij worden zelf ook meerdere keren per nacht wakker, maar draaien om of nemen een slokje water en slapen verder. Ik denk dat het dus niet zo maar gewenning is, maar misschien kan hij het nog niet.

  Dankje voor jouw ideeen en ervaring. Toevallig denken wij nu ook aan hem op zijn eigen kamer te leggen, we vinden wel dat het tijd wordt en we lopen echt op onze tenen en nog hebben we het idee dat we elkaar idd wakker houden. Ik vind het lastig maar kan goed zijn dat dit dan idd mss wel beter is??? Zou dat het dan zijn? Want overdag lijkt het beter te gaan.

   

  Verder ligt er ook nog een extra babynestje in zijn bed omdat wij het idee hadden dat hij het juist fijn vindt dat hij met z’n beentjes omhoog kan, maar mss is het idd wel een belemmering want hij kan nu niet (goed) rollen? Tsjee, ook nog niet aan gedacht. Wij dachten juist dat hij dit fijn vond maar mss is dat wel niet zo.

   

  toch alweer 2 dingen die we dus kunnen uitproberen!


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10339516 Quote

  Hoe gaat je kindje overdag slapen? Moet je dan ook wiegen of kun je hem dan gewoon neerleggen. 

  Helemaal begrijpelijk dat je niet wilt laten huilen. Vanaf een maand of 4 krijg je een slaapregressie en vaak met verkeerde slaap associaties is dat lastig op te lossen. Als jullie kindje gewent is in slaap gewiegd te worden dan heeft hij als hij snachts wakker wordt dat wellicht ook weer nodig jullie hulp. Het komt altijd weer goed gelukkig. Ik denk altijd maar ik heb nog nooit een puber wiegend in slaap zien moeten brengen:)


  Madsj
  Bijdrager
  #10339520 Quote

  Hoe gaat je kindje overdag slapen? Moet je dan ook wiegen of kun je hem dan gewoon neerleggen. Helemaal begrijpelijk dat je niet wilt laten huilen. Vanaf een maand of 4 krijg je een slaapregressie en vaak met verkeerde slaap associaties is dat lastig op te lossen. Als jullie kindje gewent is in slaap gewiegd te worden dan heeft hij als hij snachts wakker wordt dat wellicht ook weer nodig jullie hulp. Het komt altijd weer goed gelukkig. Ik denk altijd maar ik heb nog nooit een puber wiegend in slaap zien moeten brengen:)

  Mijn vriend wiegt hem niet in slaap maar wiegt hem wel rustig. Ikzelf zing een liedje en leg hem dan weg. Dus hij is sowieso bij mij gewend zelf in slaap te vallen en bij mijn vriend ook steeds meer want ik zei hem dat hij hem idd niet in slaap meer moet wiegen. Dus ik persoonlijk denk niet dat het daaraan ligt, maar geeeeeen idee of mijn gevoel dus klopt :-).

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Niekje-
  Bijdrager
  #10339528 Quote

  De enige die er last van heeft gehad dat hij op z’n eigen kamer is gaan slapen, ben ik! Ik ben begonnen met hem overdag op z’n kamer te leggen en na een weekje of 2 heb ik het ’s avonds ook gedaan. Hij ging meteen slapen, m’n vriend ging meteen slapen en ik lag er wakker van…

  Dat op z’n buik slapen heeft zowel mij als m’n vriend ook slapeloze nachten opgeleverd. Doodeng vond ik het, maar nu zijn we drie maanden verder een slaapt hij nog steeds op z’n buik met z’n kontje omhoog, zo schattig! Hij slaapt in een slaapzak, want hij gaat heel z’n bedje door en raakt komt anders met z’n benen tussen de spijlen vast te zitten… haha! 

  Hij ging er niet meteen van door slapen, maar werd wel minder wakker. Succes!


  Madsj
  Bijdrager
  #10339533 Quote

  De enige die er last van heeft gehad dat hij op z’n eigen kamer is gaan slapen, ben ik! Ik ben begonnen met hem overdag op z’n kamer te leggen en na een weekje of 2 heb ik het ’s avonds ook gedaan. Hij ging meteen slapen, m’n vriend ging meteen slapen en ik lag er wakker van… Dat op z’n buik slapen heeft zowel mij als m’n vriend ook slapeloze nachten opgeleverd. Doodeng vond ik het, maar nu zijn we drie maanden verder een slaapt hij nog steeds op z’n buik met z’n kontje omhoog, zo schattig! Hij slaapt in een slaapzak, want hij gaat heel z’n bedje door en raakt komt anders met z’n benen tussen de spijlen vast te zitten… haha! Hij ging er niet meteen van door slapen, maar werd wel minder wakker. Succes!

  Haha erg hè dat we dan als moeder wakker gaan liggen :-). Dus babynestje eruit en eigen kamer, check. Morgen overdag al op z’n kamertje proberen. Overigens werd hij net weer voor de derde keer al wakker en liet hij alsnog een boer. Hij moet altijd zo ontzettend veel boeren, pfff. Heb het idee dat lucht toch ook wel grote rol speelt. Lastig dit hoor.


  Niekje-
  Bijdrager
  #10339536 Quote

  Daar heb ik geen ervaring mee. Bij ons heeft hij nooit geboerd, hij was en is meer van de scheten… 😅

  Misschien helpt het om hem tijdens het naar bed brengen ritueel niet horizontaal, maar verticaal tegen je schouder te houden. Zo heeft hij nog wat extra tijd om dwarszittende boeren eruit te gooien? 

  Wat er ook te maken mee kan hebben, is dat hij tijdens het wakker worden/huilen lucht hapt waar hij extra last van kan krijgen.

  Of eventueel een paar dagen geen hapjes en kijken hoe het dan gaat? Of juist alleen een bepaald hapje bv groente een paar dagen achter elkaar en verder alleen borstvoeding. Misschien kun je er zo achter komen of de voeding er iets mee te maken heeft.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct