Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zoon 7 Wil Alleen Joggingbroeken Aan

 • Auteur
  Berichten

 • mamavansvenenmax
  Bijdrager
  #10360464

  Lieve mama’s, Ik heb jullie advies nodig.

  Mijn zoon van 7 heeft een HEKEL aan spijkerbroeken. Het liefst draagt hij elke dag een joggingsbroek. Ik heb geprobeerd hem uit te leggen dat ik ook niet elke dag in joggingsbroek naar mijn werk kan en we hebben de afspraak dat hij op de korte dagen (woensdag en vrijdag) en in het weekend een joggingbroek aan mag. Vind ik zelf heel schappelijk, maar oke.

  Omdat hij groeit als kool had ik 2 nieuwe jeans gekocht, maar die blijken totaal verkeerd. Er zit een ribbel gedeelte op het bovenbeen (vond ik wel stoer) en dat verschil in structuur trekt hij totaal niet. Dikke tranen als hij de broeken aan moet. Ik baal ontzettend want het waren dure broeken. Maar ik snap hem ook, kleding kan er voor zorgen dat je slecht in je vel zit, zeker wanneer je (zoals hij) erg sensitief bent.

  Ik heb nu met hem afgesproken dat we samen naar de stad gaan om nieuwe spijkerbroeken te kopen die hij wél lekker vind zitten. En dat de regel verder gewoon hetzelfde blijft. Toch twijfel ik: ben ik te streng? Of juist te soft? Hoe zouden jullie hier mee omgaan?

  Voor sommigen misschien een onzin vraag, maar ik heb nog een temperamentvol kind en trek de strijd die hier elke ochtend is echt niet…

  #10360486 Quote

  Heb dit precies zo gehad met een kindje op mijn werk enkele jaren geleden. Alle broeken die hij had, en dus niet fijn vond, waren vóór hem gekocht. Hij trok ze niet aan en wilde in zijn trainingsbroek/ joggingbroek naar school. Dit vonden we niet oke, joggingbroeken zijn voor thuis, naar school draag je nette kleren. Dus samen naar de stad gegaan en hem enkele broeken laten uitzoeken die hij wel fijn vond. Probleem was opgelost! 

  Dus nee ik vind je niet te streng, vind op korte dagen in joggingbroek naar school al heel wat eigenlijk haha.

  Je hebt trouwens ook veel leuke joggjeans tegenwoordig, daar zou ik eens naar kijken met je zoon! Zien eruit als een spijkerbroek (is het in principe ook) Maar zit zo lekker als een joggingbroek. 

  #10360493 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Er zijn vast ook broeken te vinden, niet van spijkerstof of broeken die heel strech zijn.

  Ik zou idd samen winkelen, passen en zo samen goede broeken kopen


  Jippiee
  Bijdrager
  #10360510 Quote

  Hallo, 

  Inderdaad lijkt samen shoppen me een goed idee. En misschien kun je naar chino broeken kijken. Dat zijn toch nette broeken maar niet zo stug als een spijkerbroek. Ook zijn er jeans joggingsbroeken, ziet er uit als een jeans maar er zit veel stretch in en voelt zacht en soepel aan. 
  veel succes!

  #10360661 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Ik vind je indd al heel schappelijk met 2 x in de week naar school in joggingbroek en in het weekend! 

  Ikzelf zou er denk ik voor kiezen naar school dit helemaal niet goed te vinden. 

  En je uitleg is heel goed, bepaalde kleren voor bepaalde gelegenheden, wij kunnen ook niet in ons trainings pak naar werk. 

  Maargoed ik heb makkelijk praten want mijn ventje van 6 trekt alles zonder klagen aan. 

  Ik zou indd samen gaan winkelen of een heleboel dingen bestellen en thuis rustig passen, wat hierboven al genoemd is, broeken met stretch, of van die spijkerbroeken met zo’n elastieke band en koortjes. 

  Nu het toch kouder wordt kan hij misschien een legging eronder dragen? Zodat het zachter zit. Of een gevoerde spijkerbroek, al weet ik eigenlijk niet of je die in grote maten ook nog hebt🤔

  Je luisterde in elk geval erg goed naar hem en neemt zijn wensen/klachten serieus, maar nog vaker jogging broeken naar school goed vinden zou ik niet doen. Prima compromis, mag hij heel blij mee zijn😋😁

   


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10360709 Quote

  Mijn dochter van 4 heeft dit ook, ze wil absoluut geen spijkerbroek aan. Dikke tranen als ze hem aan moest, dus die strijd ga ik gewoon niet meer aan. Ik koop geen spijkerbroeken meer. Nu begrijp ik goed dat er voor meisjes wellicht wat meer keuze is als alternatief, maar ook voor jongens heb je meer dan alleen een spijkerbroek of een joggingsbroek. Is misschien een Chino een goed idee? Die stof ik een stuk dunner dan van een spijkerbroek, maar heeft wel een nettere uitstraling. Ook een cargobroek is misschien een idee? Nu moet ik wel zeggen dat volgens de laatste trends een joggingsbroek helemaal hip is! Zeker als je hem combineert met een overhemd met sweater erover ziet het er erg leuk uit. 

  read more image Lees ook: Naar de basisschool

  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10360783 Quote

  Je bent nog schappelijk idd! Wij vinden het bij onze zoon van 1.5 al niks als hij in joggingbroek op pad gaat. De speeltuin kan ik nog net aan zeg maar 😜

  Misschien helpt het om af te spreken dat hij in nette broek naar school moet, maar bij thuiskomst z’n joggingbroek aan mag trekken? En idd samen gaan shoppen.

  Mijn broertje was precies zo, maar die afspraak werkte wel. Hij rende ook meteen naar boven om zich om te kleden. Hij is nu bijna 30 en doet het nog, haha! 


  gebruiker217682
  Bijdrager
  #10360840 Quote

  Hoi! 

  Mijn zoon heeft hetzelfde!!!houdt ook erg van joggingbroeken. Ik heb er best een aantal erg leuke! 

  Ik heb ook altijd 2 leuke gewone spijkerbroeken, deze haal ik bij name it. Ze hebben bij deze winkel altijd een aantal speciale die superzacht zijn (net jogging)maar precies uitzien als spijkerbroeken blauw of zwart. Zijn hartstikke mooi! Absolute aanrader. Volgens mij zijn ze 36eu ong per stuk. Online weet ik de broeken niet op te zoeken per naam maar in de winkel vraag ik er altijd naar. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10360857 Quote

  Er zijn veel kinderen die best gevoelig zijn voor structuur/textuur van hun kleding. Het voelt voor hem gewoon echt niet lekker, dus ik zou hem niet (teveel) dwingen om spijkerbroeken te dragen.

  Ga eens samen kijken wat wel fijn zit voor hem behalve een joggingsbroek. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct