Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zoon wil niet poepen op de wc.

 • Auteur
  Berichten

 • Sansz
  Bijdrager
  #10171271

  Hallo, 

  Wij hebben een probleem. Onze zoon van net 3 jaar is met plassen zindelijk. Dit gaat nu al een maand of 2 zonder ongelukjes heel goed. 

  Alleen poepen wil hij niet op de wc. Helaas geeft hij ook helemaal niet aan waneer hij moet poepen of dat hij een luier om wil. 

  Dit heb ik wel geprobeerd, geef maar aan als je moet dan kun je in je luier poepen. Ook al geprobeerd standaard weer een luier om te doen, maar dit wil hij absoluut niet.

  Nu ben ik soms 3x per dag zijn onderbroeken aan het wassen want hij houd het ook niet op (wat alleen maar goed is natuurlijk)

  Ik heb al een stickersysteem in het leven geroepen, wat nu 2x goed is gegaan(in 4 weken) maar alleen omdat ik zag dat hij moest poepen…

  Help! Wie weet hoe ik dit moet aanpakken? De onderbroeken schoonmaken gaat mij steeds meer tegenstaan en ik wil niet dat hij dit gaat aanvoelen en het poepen helemaal gaat ophouden.

  Alvast bedankt voor het meedenken!

   


  Regenboogje-b
  Bijdrager
  #10171303 Quote

  Vrienden van ons hadden dit ook. Hun zoon bleef maar in zijn broek poepen en was al bijna 4. 

  Zij hebben een weekend hem elke 10 min of 15 min op de wc gezet. Het was even doorbijten, maar bij hun had het wel effect. Na dat weekend was hij ook met poepen zindelijk.

  Succes!


  W83
  Bijdrager
  #10171304 Quote

  Poepen duurt altijd veel langer dan het plassen. Ik weet niet of je ook een potje hebt? Onze dochter deed eerst poepen op het potje. Ik vertelde dan dat poepen op de wc veel leuker was, want dan maakt het een leuk plons geluid. Toen ze op de wc per ongeluk poepte begon ik weer over het geluid en toen moest ze lachen. Sindsdien poept ze op de wc. Misschien kun je ook zoiets doen?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct