Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zoontje 15 Bijt Alle Bekers Kapot Tips

 • Auteur
  Berichten
 • #10608634

  Hallo,

  Mijn zoontje van 1,5 jaar kan zowel uit een rietjesbeker als een tuitbeker drinken. Hij doet zijn best om de antilek te omzeilen door schudden en dergelijke dus hij moet echt een antilekbeker hebben om een groot waterfestijn te voorkomen.

  Maarrrr, meneer kauwt op de rietjes en de tuitjes. En met succes, hij bijt ze allemaal kapot.
  Op het moment gebruiken wij met name de difrax- rietjesbekers. Heel fijn en je kan de rietjes los bestellen. Alleen bijt hij nu meerdere per dag kapot🙈

  Ik ben aan het zoeken maar kan niet vinden wat we nodig hebben.

  Weet iemand een beker, het liefst een rietjesbeker, die antilek is én een hard rietje heeft wat bestand is tegen zijn tanden?

  Groetjes, marjolein


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10608635 Quote

  Bij dochter van 1,5 jaar drinkt gewoon uit een open beker. Ook veel beter voor de mondmotoriek dan een rietjesbeker. Misschien een optie ? 


  Essil
  Bijdrager
  #10608639 Quote

  Ik vermoed dat een gewone beker geven de snelste methode is om hem dit af te leren. 

  #10608640 Quote

  Er bestaan ook losse metalen rietjes, die je kunt schoonmaken, maar dan gebruik je die gewoon in een open beker…


  Billie
  Bijdrager
  #10608653 Quote

  Bij dochter van 1,5 jaar drinkt gewoon uit een open beker. Ook veel beter voor de mondmotoriek dan een rietjesbeker. Misschien een optie ?

  Rietjesbeker is net zo goed. En sowieso is dat verhaal van mondmotoriek een beetje een fabeltje. 

  Een stalen rietje zou ik niet doen, zeg dan maar dag tegen het melkgebit 🙂

  Oefenen met een open beker inderdaad!


  Dijker
  Bijdrager
  #10608663 Quote

  Wij hebben van die anti lek bekers van Nuby, niet open. Onze zoon vond was toen nog lang niet zover om uit een open beker te drinken, tenzij ik na elke maaltijd wel even wilde dweilen. Deze maken alleen troep als ze vallen en dan nog moeten zo op hun kop vallen en zijn het vaak alleen de druppels die in de dop zitten.

  Ze zijn wat duurder, maar heb er toen, nu ruim 2 jaar geleden 4 aangeschaft en ze doen het nog steeds. Die rietjesbekers en tuitbeker waren hier niet aan te slepen, alles ging stuk. Was er heel bang voor dat hij zo een stuk plastic doorsliktr. Deze bekers bleken ook een mooie opzet voor de open beker want hij leert wel drinken, te vergelijken als uit een open beker. Enige nadeel is wel, ze zijn niet heel ideaal om mee te nemen. 

  Daarvoor hebben we tegenwoordig zo’n waterfles van Tefal van, knopje in en er komt een verlengstuk uit. Die kan je ook weer indrukken en dan is het weer afgesloten. 

  read more image Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10608675 Quote

  Munschkin 360 graden beker? Geen rietje maar overstap naar open beker. Hier lekt hij ook echt niet, wat je er ook mee doet.

  #10608717 Quote

  Wij hebben ook 5 munchkin bekers, verdeeld over 2 kids. Voor elk een kleine met melk voor bij de broodmaaltijd (ontbijt en lunch, tussendoor gaan ze gewoon in de koelkast met de overgebleven melk), en een paar grote voor water (zonder handvatten, de volgende stap als het ware). Als ze op de kop landen kan het nog wel een kliederboel worden. En zoonlief heeft er flink op gebeten (witte rand heeft veel kauwsporen) en toch doen ze het nog steeds (zoon is 4). Ik zou ze voor de volgende ook weer gebruiken. Je kunt er wel deksels voor kopen voor het meenemen, maar daar heb ik geen ervaring mee. Wij hebben ook zo’n meeneembeker van tefal/mepal, daar kunnen ze ook op bijten wat ze willen. Die vind ik wel lastiger schoon te houden.

  #10609299 Quote

  Wij hebben van die anti lek bekers van Nuby, niet open. Onze zoon vond was toen nog lang niet zover om uit een open beker te drinken, tenzij ik na elke maaltijd wel even wilde dweilen. Deze maken alleen troep als ze vallen en dan nog moeten zo op hun kop vallen en zijn het vaak alleen de druppels die in de dop zitten. Ze zijn wat duurder, maar heb er toen, nu ruim 2 jaar geleden 4 aangeschaft en ze doen het nog steeds. Die rietjesbekers en tuitbeker waren hier niet aan te slepen, alles ging stuk. Was er heel bang voor dat hij zo een stuk plastic doorsliktr. Deze bekers bleken ook een mooie opzet voor de open beker want hij leert wel drinken, te vergelijken als uit een open beker. Enige nadeel is wel, ze zijn niet heel ideaal om mee te nemen. Daarvoor hebben we tegenwoordig zo’n waterfles van Tefal van, knopje in en er komt een verlengstuk uit. Die kan je ook weer indrukken en dan is het weer afgesloten.

  Dankjewel! Daar ga ik naar kijken!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct