Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zoontje van 12 mnd wil 's avonds nog een fles

 • Auteur
  Berichten

 • JomieJW
  Bijdrager
  #10123442

  Hallo moeders,

  Ik heb een vraagje aan jullie: mijn zoontje van net 1 jaar (12 maanden) wil in de avond per se nog een flesje hebben. Overdag gaat het goed, we hebben een redelijk goed ritme en hij drinkt dan lekker thee of water (gewone melk vindt hij niet lekker, koud of warm maakt niks uit). De gewone melk blijf ik aanbieden, maar dat houdt tot nu toe nog elke keer op na 1 slokje. Hij eet nu met de pot mee en krijgt daarna nog wat yoghurt, dus op zich krijgt hij wel zijn melkproducten binnen. Hij eet met het avondeten echt al veel, dus het kan níét zijn dat hij werkelijk nog honger heeft. Maar rond 23.00u komt hij nog steevast voor een flesje. Hem wiegen of bijvoorbeeld wat water geven haalt echt niets uit, hij blijft huilen en in het ergste geval zelfs krijsen tot hij die fles krijgt. Na de fles is hij meteen rustig en slaapt hij zo weer in.

  Ik weet dat kindjes van 1 jaar eigenlijk geen flesvoeding meer zouden moeten drinken, maar ik weet ook niet zo goed of ik deze fles nu moet afbouwen. Tot nu toe heeft ons zoontje elke keer heel goed aangegeven waar hij aan toe was qua eten en drinken. Wellicht dat hij er gewoon nog niet klaar voor is? Anderzijds twijfel ik of het niet een gewoonte is geworden en hij eraan moet wennen dat hij die fles niet meer krijgt. In dat geval zou ik niet weten hoe ik die avondfles nog moet afbouwen. Hopelijk heeft iemand van jullie raad voor me!


  Demuis
  Bijdrager
  #10123474 Quote

  Hier is onze zoon nu 1.5 jaar en heeft qua voeding altijd alles zelf aangegeven. Tot ik van de week erachter kwam dat hij tijdens het logeren bij mijn zus de flesinks liet liggen. En bij de kdv dronk hij zijn gewone melk netjes uit een rietjesbeker. En thuis, ho maar. Dus voor thuis was het een gewoo te geworden..Nu net de 2e dag dat we geen fles meer aanbieden maar de rietjesbeker. Hem Dit uitgelegd en samen de fles in de prullenbak gegooid. En dit gaat nu goed. Afgelopen nacht was het wel opeens een half uur drama. Maar dit wel volgehouden en is weer gaan slapen. Het is dan of de rietjesbeker of niet.


  Demuis
  Bijdrager
  #10123477 Quote

  Doen waar jij je nu goed bij voelt. Vind je het nog wel even goed zo en wacht je tot hij dit zelf gaat aangeven. Of ga je de uitdaging even aan.


  Xmarisx
  Bijdrager
  #10123564 Quote

  Hij geeft vanzelf aan als hij het niet meer wil.

  Mijn zoon is bijna 16 maanden en nu net 2 weken ervan af 

  #10123574 Quote

  De avond/nachtfles zou je eigenlijk moeten weglaten, maar hij moet vanaf 12 mnd wel zo’n 300ml aan zuivel binnenkrijgen. Dit is wat het GGD adviseert. 

  We hebben dit advies bij onze 1e niet opgevolgd maar ik ga dit wel proberen op te volgen bij onze 2e. 


  DaJoJa
  Bijdrager
  #10123606 Quote

  Mijn zoontje van 19 maanden valt nog steeds in slaap met de fles hoor, ik zelf heb volgesn mij tot ik 4 was een fles warme melk oid nodig gehad om lekker in slaap te komen. Zou er niet te veel mee zitten! 

  Lees ook: Slaapritueel: 1 - 3 jaar
  #10123978 Quote

  Probeer die fles anders gewoon voor het slapen te geven.  Dan wordt hij misschien niet om 22.00 uur wakker. 


  KHCO
  Bijdrager
  #10124056 Quote

  Ik zou ook zeggen voor het slapen gaan de fles te geven. Mijn zoon is bijna twee en half en krijgt nog 2 flessen opvolgmelk Hero ns per dag.  Eerste na zijn middagslaapje en die gaat meestal helemaal op en 1 na zijn badje en voor tandenpoetsen en die drinkt hij soms op en soms maar paar slokjes. Ik weet wel dat het flesje met een speen nu wel over moet zijn maar hij geniet er echt van en verder drinkt hij gewoon de hele dag water of diksap uit een rietjes of gewone beker/ glas. Gewone melk wil hij ook niet en opvolgmelk uit een gewone beker ook niet. Ik denk dat het vanzelf een keer overgaat. 


  MommyB
  Bijdrager
  #10125196 Quote

  Mijn zoontje is 13 maanden en krijgt nog smorgens en savonds gewooon flesje hoor! hij geniet er enorm van en wil er nog niet af en dat is prima! Ik hou me niet zo aan die regeltjes die je van de CB opgelegd krijgt. Ik ken mijn kind uiteindelijk het best! En jij moet ook gewoon lekker doen wat jou goed lijkt!

   

   


  JomieJW
  Bijdrager
  #10125202 Quote

  Hoi lieve moeders,

  Bedankt voor alle reacties! Zolang het niet om 4 uur ’s nachts is vinden mijn man en ik alles nog prima, dus jullie hebben gelijk: ons kind geeft zelf wel aan als het klaar is. We wachten gewoon rustig af en zijn allang blij dat hij het verder gewoon super goed doet!

  Liefs!


  Blessed
  Bijdrager
  #10126075 Quote

  Mijn zoontje is 16 maanden, en in de avond krijgt hij na zen verhaaltje nog lekker de fles en hij zou echt niet zonder willen, en wij zijn nog niet van plan om hiermee te stoppen 🙂

  #10127994 Quote

  Ik zou me er niet te druk om maken. Wil je de fles wel afbouwen dan moet je er gewoon elke keer minder in doen dag 1 30 ml minder dag drie nog eens en kijken hoe ie reageert

  #10129088 Quote

  Wij hebben na 9 maanden de fles weggedaan. Hij was er oké mee (kreeg borst voeding aan de borst of rietjesbeker) Je kan hem voor het slapen prima wat melk geven uit een (rietjes) beker. Uur van tevoren zo. 


  Sanne1979
  Bijdrager
  #10130464 Quote

  Mijn zoontje is 15 maanden en krijgt ook meestal voordat ie naar bed gaat een fles met pyjamapapje. Zolang hij dat lekker vindt, prima.

  Volg je eigen gevoel. Jij kent je kind het beste.

  #10135554 Quote

  Mijn zoon van 12 maanden krijgt ook sochtends als hij wakker wordt een fles en Savonds om 7 uur ook een fles. 

  Na z’n groentehap krijgt hij ook een beetje yoghurt. Hij zit dus op zon 360 ml melk producten per dag. Zo lang hij z’n fles nog wil geef ik hem die. Hij is een grote jongen en geeft zelf wel aan als hij geen honger heeft 


  melissa derky
  Bijdrager
  #10140180 Quote

  Mijn dochter van 13 maand krijgt ook de ochtend en de avond de fles.  Soms wil ze het savonds ook niet. Ze eet ook gewoon met de pot mee en krijgt een toetje na.  Ook 2x brood.  En soms als ze slechter eet door bijvoorbeeld griep of doorkomende tanden krijgt ze in de middag een fles ipv brood als ze wil.  Vaak gaat de fles er dan makkelijk in.  En heeft ze toch belangrijke voedingsstoffen binnen en vocht.  Bij mij krijgt ze gewoon de fles om 19.00 en komt ze niet weer.  Als ze wel eens wakker wordt dan leg ik haar goed en geef ik haar weer de knuffels en speen en slaapt dan eigenlijk wel weer verder.  Om 23.00 zal ik proberen eraf te krijgen zodat je ook gewoon op tijd naar bed kan als je een keer wil.  Denk dat dit patroontje wel te doorbreken is. Heel veel succes!  Ik ben benieuwd hoe het nu is?  En wat je hebt geprobeerd.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct