Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zoontje van 5 wil geen kusjes meer

 • Auteur
  Berichten

 • Moeder van Luuk
  Bijdrager
  #10179279

  Sinds mijn zoon zijn 5e verjaardag geeft hij zelf aan dat hij geen kusjes meer wil. Van niemand niet ook niet van mij en zijn vader. En als we hem toch spelend een kusje geven veegt hij ze weg.

  Als hij is gevallen, moe of niet lekker is dan mogen onopvallende kusjes wel. Niet direct op de wzbg ofzo maar op zn haar en in zn nek.

  In de klas mag ik ook geen kus meer geven hij kijkt dan ook echt in het rond als ik het weleens doe. (Ik vergeet het soms weleens en uit liefde geef je toch kusjes)

  Is dit normaal bij 5 jarigen? En gaat dit ook weer over? Ik vind dit verschrikkelijk.. hij knuffelt nog wel heel graag gelukkig..

   

  Liefs een beetje bezorgde moeder..


  Sylvia83
  Bijdrager
  #10179306 Quote

  Heel normaal, dat zijn allemaal fases😊

  #10179317 Quote

  Wat is nu eigenlijk het probleem? 🙈 Het is alleen maar heel goed dat hij zijn grenzen aangeeft. Misschien niet zo fijn voor jullie dat hij geen kusjes meer wil, maar hij vindt het blijkbaar niet fijn om ze te krijgen. Komt vanzelf weer!


  Moeder van Luuk
  Bijdrager
  #10179409 Quote

  Ik hou ervan om hem af en toe eens een kusje te geven. Dus daarom vind ik het nu niet fijn dat dat niet kan. Maar ik vroeg me af of dit een fase is en dat het weer over gaat of dat het blijft.. 

  #10179415 Quote

  Gaat vanzelf over hoor. Respecteer de grenzen van je zoontje. Nee kunnen zeggen is heel belangrijk voor kinderen. Ik weet zelf nog goed dat ik het als kind ook niet fijn vond, maar geen nee durfde te zeggen. 


  Moeder van Luuk
  Bijdrager
  #10179690 Quote

  Ok. Dus gewoon luisteren naar wat hij zegt en het gaat vanzelf weer over dus..

   

  Bedankt voor jullie reacties😊

  Lees ook: Kind met groeistoornis

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct