Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zorgen Door Ruzie

 • Auteur
  Berichten

 • Bloempjee
  Bijdrager
  #10475611

  Gisteren hele erge ruzie gehad met mijn vriend.. ik was echt helemaal overstuur en aan het huilen/hyperventileren.. ik ben 29 weken zwanger en ben bang dat dit echt kwaad kan voor de baby.. heb echt nog steeds buikpijn 🙁

  Ik las ook dat hij op latere leeftijd dan gedragsstoornissen of andere dingen kan krijgen door stress in de baarmoeder 🙁


  Mateke
  Bijdrager
  #10475612 Quote

  Zolang je geen 9 maanden aan een stuk aanhoudend stress hebt en dergelijke denk ik niet dat je je zorgen moet maken over de baby. Als de ruzie eerder eenmalig was of niet vaak voorkomt, zal die er niets aan overhouden.

  Wel heel erg vervelend dat je zo’n stevige ruzie had en zo overstuur was. Hopelijk leggen jullie het snel weer bij!


  BibiWa
  Bijdrager
  #10475613 Quote

  Volgens mij gaat het met name om langdurige heftige vormen van stress. Ik las dat er onderzoek was gedaan bij zwangere vrouwen in oorlogsgebieden en vrouwen die te maken hadden met huiselijk geweld. Ik denk dat eenmaal een heftige ruzie geen grote consequenties heeft.


  Bloempjee
  Bijdrager
  #10475614 Quote

  Dankjewel voor jullie reacties.. alleen het is nu al 3 keer in de zwangerschap zo erg uit de hand gelopen 🙁 hoop gewoon dat m’n kindje hier niks aan over houd


  Mevrouw Cactus
  Bijdrager
  #10475619 Quote

  Oh wat vervelend.. Kan me je zorgen wel voorstellen, maar net als wat de anderen zeggen denk ik dat het vooral slecht zou zijn als je dit dagelijks hebt.

  Misschien komt het ook deels door je hormonen, dat je wat sneller ruzie hebt? Je zou op een rustig moment eens met je vriend kunnen bespreken hoe jullie deze heftige ruzies kunnen voorkomen? (Misschien moet hij gewoon af en toe even op z’n tanden bijten nu? 😉 )

  En je zou ook kunnen bedenken wat jij kunt doen als het er aan zit te komen of als het toch uit de hand gelopen is. Iets waar je jezelf goed mee kan kalmeren. Wandelen met een vriendin /yoga/ kop thee met chocolade.. ik zeg maar wat.

  Maak je niet te veel zorgen, dat is juist niet goed voor je baby. En hij/zij zit verder lekker veilig in jouw warme buik!


  JannekeN
  Bijdrager
  #10475628 Quote

  Wat vervelend voor je! Hopen dat jullie er snel uitkomen. Tijdens mijn zwangerschap en na de bevalling heb ik te maken gehad met ziekte en overlijden van een dierbare. De eerste tijd was onze zoon heel onrustig, mede daardoor. Maar liefde en aandacht doet veel. Nu gaat het een stuk beter!

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  Rcl
  Bijdrager
  #10475633 Quote

  Bij eerste zwangerschap hebben mij man en ik 6 x ergens ruzie gehad . En weer goed gemaakt gewoon flinke discussies huilend aan toe nou niets mis mee met ons kind nu zwanger van 2de 3 x ruzie en gewoon goed .
  Feneurt in elke huwlijk of reactie


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10475635 Quote

  Geen zorgen over maken, het gaat om een structurele verhoging van het stress hormoon bij moeder. En bij goede goedmaakseks komt oxytocine vrij (knuffelhormoon) en dat is weer positief.
  Wel zou ik op een rustig moment met je vriend praten over de ruzie. Straks met slaaptekort en een baby kunnen de spanningen hoog oplopen. Beter om nu alvast op 1 lijn te komen.


  Mateke
  Bijdrager
  #10475637 Quote

  Ik begrijp je zorgen maar je hier te veel zorgen over maken hoeft echt niet, hoor. Het zijn maar momentopnames en is niet per se een structureel probleem. Bij ons heeft het er ook al een paar keer dik tegen gezeten 😅. Zoals iemand anders ook aanhaalde, door de hormonen is mijn lontje toch ook echt wel korter dan anders en zitten tranen heel snel klaar hier. Dus dat zal ook zeker z’n invloed hebben vermoed ik. Inderdaad even onderzoeken wat je kan doen om terug tot rust te komen en rustig het gesprek terug aangaan om bij te leggen. Komt goed! Een relatie waar het er nooit eens tegen zit, zou ik zelfs maar gek vinden 😉.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct