Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zorgen maken of wel zwanger?

 • Auteur
  Berichten
 • #5675089

  Hoi allemaal,

  een week of 3,4 geleden ben ik (heel stom!) de pil vergeten. Dat is me echt nog nooit gebeurd in 6 jaar pilgebruik. Ik heb dus 3,4 week geleden seks gehad. De vergeten pil ingenomen, maar ik weet dus niet meer of het eind week 1 of begin week 2 was. Stom stom stom!

  Rond 19/12 nogmaals seks gehad en rond 25/12 ongesteld. Buikpijn en alle gebruikelijke klachten, maar wel minder bloedverlies (heb ik al maanden).

  Op de een of andere manier kan ik het zwanger zijn maar niet loslaten. Ik heb dus drie tests gedaan, alle drie negatief. De laatste test was 31/12.

  Ik heb een rommelende buik (heb ik vaker, dat wel), laag onderin mn buik soort van kriebels. Soms het idee dat ik steekjes heb in mn tepels. Borsten zelf geen verandering. Niet misselijk, duizelig o.i.d.

  Nu is mijn vraag wanneer kan ik nogmaals een test doen, moet ik dan de keer seks aanhouden dat ik de pil ben vergeten (dus 3,4 week geleden) of de laatste keer seks (19/12)? 

  Ik heb al vaker gehad dat ik echt bang was om zwanger te worden, mezelf dingen ging inbeelden. Maar omdat ik nu de pil was vergeten en vaak dingen lees over vrouwen die ongesteld zijn en wel zwanger blijken te zijn, gooi ik mijn verhaal maar even hierop.

  Al jullie advies en raad is welkom! (Ik weet dat ik naar de dokter kan gaan, maar wellicht kunnen jullie me juist geruststellen of een schop onder mn **** geven)

  Alvast bedankt voor het lezen en het geven van advies!


  Hennetje1988
  Bijdrager
  #5675092 Quote

  Hoi.

  Je zegt dat je onlangs nog ongesteld bent geweest. Dan ga ik er vanuit dat je niet zwanger bent. Maar als je toch opnieuw wil testen zou ik dat doen ongeveer een paar dagen voor je volgende menstruatie.

  Eerder heeft bijna geen zin.

   

  Succes er mee!

  #5675094 Quote

  Dankjewel voor je reactie!

   

  Mag ik vragen waarom jij denkt dat eerder testen geen zin heeft?


  Hennetje1988
  Bijdrager
  #5675095 Quote

  Als er al een bevruchting heeft plaats gevonden gebeurt dat 2 weken na je laatste menstruatie, en dan is het hormoon level nog veel te weinig om in urine te traceren. Als je dan nog 2 weken wacht, rond je volgende menstruatie is er genoeg in je urine om een positieve test te krijgen.


  Hennetje1988
  Bijdrager
  #5675096 Quote

  Oh ja en een bevruchting vind meestal plaats als je ovuleert en je ovuleert meestal 12 tot 16 dagen na je laatste menstruatie.  Je kan je ovulatie bereken op internet als je weet hoe je menstruatie cyclus is


  Jaetje
  Bijdrager
  #5675099 Quote

  Hoi Liv en ook Hennetje,

  Volgens mij bedoelt Liv, dat ze denkt dat ze mogelijk zwanger is geworden van de seks van vòòr de bloedingen/ongesteldheid van 25 december. Dus dat deze bloedingen een soort pseudo-ongesteldheid waren. En dat ze mogelijk zwanger is, omdat ze de pil in de cyclus van vòòr de 25e een keer vergeten is. Dus is ze toch zeker wel al in de goede dagen aan het testen!

  Overal op internet lees je dat je je ovulatie rond dag 14 (of op ongeveer de helft) van je cyclus hebt. Het kan echter ook best wat eerder of later. Zelf heb ik hem rond dag 20 van mijn cyclus van 32 dagen.

  Het is sowieso mogelijk om zwanger te zijn en toch te bloeden rond de tijd dat je normaal ongesteld zou zijn. Echter…. zou je dan wel al positief moeten testen. (normaal gesproken) Je kunt namelijk testen vanaf de dag dat je ongesteld had moeten worden. Dus bij jou vanaf 25 december. De datum dat je seks hebt gehad maakt hierbij dus niet uit. (dit moet natuurlijk wel een week voor tot ‘rondom’ je eisprong zijn geweest) Zaadcellen leven enkele dagen tot een week, ongeveer hoor. Maar als je niet weet wanneer je precies ovuleert, is dit een lastig verhaal en kun je beter gewoon testen. Dit heb je echter al gedaan, en na de 25e! De 31e zelfs nog. En dat was helaas negatief, dus kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je niet zwanger bent. Nu begrijp ik heeeel erg goed dat je gaat denken dat je misschien toch zwanger bent, ondanks het bloed en ondanks de negatieve testen. Omdat dit wel eens voorkomt! Maar negatief testen en toch zwanger zijn…… ik weet eerlijk gezegd niet of dit nou best wel eens voorkomt of echt een zeldzaamheid is. Aangezien je klachten zo’n beetje hetzelfde zijn als bij je normale ongesteldheid….. zou ik helaas denken aan niet-zwanger. Ik zeg nu helaas, maar misschien ben je juist wel bang dat je zwanger bent en wil je dit helemaal niet. Als je nou heel erg in de stress zit hierom (of je het nou wel graag wilt of juist niet) dan zou ik zeker even naar je huisarts gaan om te kijken of hij/zij misschien een bloedtest zou willen uitvoeren voor je. Want dat zorgen maken is echt niet fijn, dat weet ik ook uit ervaring. Je zult dan wel op gesprek gaan met het risico dat je weer weggestuurd wordt zonder bloedtest, want ik denk dat veel artsen bij een negatieve thuistest er vanuit gaan dat je niet zwanger bent.

  Maargoed, het komt echt wel eens voor dat vrouwen pas één a twee of zelfs drie weken overtijd pas positief testen, dus in theorie kan het. En bloeden kan ook tijdens zwangerschap. Dus je kunt ook elke week nog even een testje doen, voor de zekerheid. Maar houd daarbij in je achterhoofd, dat je hoogstwaarschijnlijk niet zwanger bent. Als je denkt dat je zwanger kunt zijn, voel je namelijk opeens van alles! Dit kan je jezelf echt inbeelden of je let normaal niet zo op alle steekjes en pijntjes in je buik en nu natuurlijk wel.

  Maar omdat het bij jou niet echt anders is dan bij je normale bloedingen, denk ik eerder aan niet-zwanger dan aan wel zwanger.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt en in ieder geval sterkte met de stress en zorgen, want ik weet dat dat echt echt niet fijn is…. Het is erg moeilijk om het van je af te zetten. Vooral als je ‘eigenwijs’ gaat denken. Dit doe ik ook altijd! 🙂

  En het belangrijkste…. ik hoop voor je dat je qua zwangerschap bent, wat je het liefste zou zijn! Wel of niet zwanger, dus!

  Groetjes, Jana

  #5675108 Quote

  Hoi Jana,

  dankjewel voor je super uitgebreide reactie! Het klopt inderdaad dat het gaat om voor mijn menstruatie van 25 december.

  Je reactie stelt me behoorlijk gerust ook! Na drie negatieve tests, lijkt het me dat ik ook niet zwanger zou zijn. Ik heb besloten om deze week inderdaad nog eens een test te doen en het daarna proberen te laten rusten. Wellicht toch maar een doktersbezoekje of inderdaad even bellen.

  Dankje!


  Jaetje
  Bijdrager
  #5675115 Quote

  Graag gedaan, hoor! 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct