Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zorgen om baby

 • Auteur
  Berichten

 • Claudiavanm
  Bijdrager
  #10024760

  Hoi ,

  Ik zit hier al een tijdje mee en weet niet zo goed wat ik hier mee moet . Een tijdje terug is mijn kleine meid uit logeren geweest , ik had hier al een bepaald gevoel bij. Maar iedereen zei maak je niet druk dat komt helemaal goed . Achteraf begon mijn man ook , ik heb het idee dat er niet goed voor haar gezorgd is . En dat ze hun alleen maar tot last geweest is , en dit kwam door op de manier hoe ze reageerde toen we haar kwamen halen. Eenmaal thuis kwam ik er achter dat ze bijna geen schone kleren heeft aangehad. Ik kreeg haar stinkend terug ( terwijl ik haar schoon had meegegeven) , en ik ook duidelijk had gezegd dat ze elke dag in bad moet . Een aantal keer daarna dat ik daar geweest ben , ben ik eens gaan opletten . Het viel me op dat hun kind ook altijd stinkt , soms vaak achter elkaar de zelfde kleren aan heeft . Altijd vies tussen de handjes , vieze neus en ga zo maar door . Hun huis zelf is ook niet even schoon , waardoor ik al zo iets heb dit kan toch niet ? Maar het blijkt ook dat ze wekelijks aan de drugs zitten , terwijl de kleine dan gewoon thuis is . Zelf vind ik dit niet kunnen , en weet ook niet wat ik hier mee moet . Ze zorgen verder niet slecht voor de kleine , en zijn er zeker ook gek op . Maar vind dit je dit niet kan doen als er een kindje in huis is . Wat moet ik hier mee ? Het liefst zou ik stappen ondernemen , maar kan ik dit wel maken?


  AnnetteJA
  Bijdrager
  #10024778 Quote

  Als jij je zorgen maakt over de veiligheid van het kind (lees: verwaarlozing, gebrek in ontwikkeling) kun je een anonieme melding doen bij veilig thuis. Als je twijfelt kun je hen altijd bellen voor advies ipv meteen een melding doen.

  Dit is geen kwestie van: Kun je het maken, maar denken in belang van het kind. Zeker als er mogelijk sprake is van drugsgebruik in bijzijn van het kind.

  succes!


  gebruiker145455
  Bijdrager
  #10025146 Quote

  Wat ik appart vind is dat je jou kind daar laat slapen en ERNA je pas dingen afvraagt of de situatie wel klopt….

  sorry maar mijn kinderen slapen alleen bij mensen die ik volledig vertrouw….

  ik vind het dus een beetje appart dat je achteraf je dit soort heftige “beschuldigingen” uit… waarom wist je dit vooraf niet? Waarom roep je nu verwaarlozing en drugs?

   

  of je een melding moet doen? Vind ik ook heftig… omdat hun opvoedwijze jou opvoedwijze niet is? Je kan ook voorzichtig het gesprek aan gaan…. waarom heb je mijn kind toch niet in bad gedaan? Let wel…. melding maken kan een enorme beerput open trekken die misschien helemaal niet nodig is… stel je treft een over ijverige hulpverlener die de kinderen uit huis plaatst… omdat jij ze vies vind… (maar je eigen kind daar dus wel achter hebt gelaten…)

  zoals ik zeg… mijn kinderen logeren ook! Maar ik zou ze nooit ergens achter laten waar ik twijfels heb… of waar ik nooit thuis ben geweest dus niet weet waar ze zijn!


  Claudiavanm
  Bijdrager
  #10025175 Quote

  Ik kan je snappen , maar voor dat ik mijn kind daar had gebracht wist ik dit niet . Dat is later naar buiten gekomen over het drugs gebruik. En wil ze zeker niet beschuldigen van verwaarlozing , maar maak me gewoon zorgen . En weet niet zo goed wat ik er mee moet ,  vandaar dat ik om raad vraag . Beetje apart dat er dan gelijk zo gereageerd word . Je kan helaas niet alles weten van te voren , en als er mensen zijn die zeggen maak je niet druk . Dan heb ik zo iets bij mezelf ik zie spoken . Maar het is weer een leer voor de volgende keer , altijd naar je gevoel luisteren.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct