Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zorgen Om Schoonfamilie In Kraamweek

 • Auteur
  Berichten

 • Liesjejoos
  Bijdrager
  #10275123

  Hallo lieve mensen,

  Even iets wat van het hart moet. 
  Ik ben 8 jaar samen met mijn vriend en momenteel 37 weken zwanger van ons eerste kindje. Alles gaat tot nu toe super goed en ben echt een mega gelukkig mens. Er is echter één ding wat een beetje als een donkere wolk boven mijn geluk hangt, namelijk mijn schoonfamilie. Ik heb een “prima” band met deze mensen, gewoon zo af en toe een bakkie daar, zij hier en de verdere verplichte bezoekjes maar meer dan dat niet. Ik heb ook totaal geen behoefte aan meer contact ook al doet mijn schoonmoeder graag een op een activiteiten met mij. Vanaf begin af aan is schoonmoeder een hele dominante vrouw, ze weet altijd alles beter en heeft mij heel vaak het gevoel dag ze me dom vindt. Haar normen en waarde wijken ontzettend af van wat ik gewend ben en hoe ik opgevoed ben dat ik daar tot op heden nog moeite mee heb. Ook is ze totaal niet zorgzaam ingesteld en ziet ze nergens gevaar in. Mij vindt ze nu al een zeur Piet en te voorzichtig. Zo zeg ze dat ze ons kindje wel met de scooter kan vervoeren zo dadelijk als ze zin heeft haar op te halen van het kdv, of ziet ze ook totaal het gevaar niet in van in een bed slapen met een pasgeboren baby. Haar eigen kinderen zijn ook hele harde mensen geworden met weinig empathie, dit heeft mijn partner echt moeten leren van mij en mijn familie. Er komt nu ook nog eens bij kijken dat mijn moeder al een paar keer in tranen geweest is omdat het totaal niet botert tussen haar en schoonmoeder, zodra die 2 in een ruimte zijn trekt schoonmoeder alle aandacht, doet ze belerend en maakt ze steken onder water. De sfeer is altijd goed te voelen. Ik maak me zorgen om mijn kraamweek en wil graag wat tips van mensen die dit al een keer meegemaakt hebben. Ik heb geen zin in spanning tussen de 2 families, zowel mijn eigen mama en schoonmoeder hebben aangeven vrij van werk te hebben genomen en te willen “kramen” nu moet ik eerlijk zeggen dat ik heel graag wil dat zodra kraamzorg en weg is en mijn vriend weer aan het werk is mijn eigen moeder een weekje komt helpen. 
  Ik heb totaal geen behoefte aan hulp van schoonmoeder omdat ik weet hoe ze is, continu de baby pakken en wijzen op dingen die k niet goed doe…. maar dat kan ik toch niet maken? Ik ben wel van plan beide ouders te melden dat ik qua hulp in mijn kraamweek genoeg heb aan kraamzorg en partner, het herstellen en het wennen aan een gezin zijn heeft voor mij alle prio die week, bezoek kan natuurlijk alleen niet te lang… die week daarna dus graag mijn mama, zou k voorstellen dat die week daarna mijn schoonmoeder de hele week kan komen helpen mocht daar vanuit haar behoefte aan zijn? Ik vindt dit lastig omdat het ons eerste kindje is en ik een fijne kraamtijd wil hebben en dingen liever van te voren bespreek. 


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10275135 Quote

  Ik vind dat je het best kan maken hoor. Je moeder wel kramen en je schoonmoeder niet. De volgende keer dat ze het zegt zou ik gewoon zeggen dat je het heel lief vind, maar dat daar vanuit jou geen behoefte aan is. 

  Die kraamtijd is zo voorbij en zo zonde als het niet loopt zoals jij wilt. Dus ik raad je echt aan om duidelijk te zijn in wat je wel en niet wilt.

  Zelf wilde ik lekker in bed blijven met man en kind. Ouders en broers/zussen,(op mijn tijd) maar verder niks. Ik ben heel blij dat ik dat zo gedaan heb en dat mijn man mensen ook gewoon af hield.

  Kan je niet met je man afspreken dat hij z’n moeder een beetje af houdt? Ook gewoon de deur uit werkt als ze te lang blijft? De kraamverzorgster kan dat vaak ook goed. Bij haar kan je ook gewoon aangeven wat je wilt qua bezoek.

  Succes met de laatste loodjes en laat je niet gek maken door andere


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10275152 Quote

  Ik zou nog helemaal

  niks afspreken en eerst eens kijken hoe je je er dat moment bij voelt. Ik vond het na de kraamweek ook echt wel lekker om gewoon zelf met de kleine te zijn. Zelfs mijn eigen moeder hoefde ik echt niet de hele dag over de vloer te hebben en wij hebben een hele goeie band. Ze kwam wel vaak langs maar na een uurtje ook weer naar huis. Heerlijk met je baby op de bank hangen en samen dutjes doen.

  #10275177 Quote

  hoi!

  jij moet doen waar jij je goed bij voelt, en niet wat anderen van je verwachten. Je bent zo kwetsbaar in deze periode. alleen jij en je baby telt.

  Bij mij heeft ook alleen mijn moeder gekraamd. En ook echt geen hele week. Ik vond het veel te fijn om na al die mensen in mijn huis weer lekker op mijzelf te zijn en het zelf uit te vinden met mijn kids. 

  Sinds ik moeder ben kan ik ineens heel goed nee zeggen. Dit geeft veel rust.

  wees open en eerlijk naar beide kanten van de familie hoe jij het graag wilt. Dat zij hierop raar of gemeen reageren is jammer en triest dat een mens zo in elkaar kan zitten maar niet meer jou probleem. Jij kan jezelf in de spiegel aan blijven kijken.

  Natuurlijk kan je je schoonmoeder niet geheel weigeren, maar dat is volgens mij ook niet wat je wilt. wel kan je aangeven dat ze als ze langskomt  (van te voren melden) jou bv heel goed kan helpen door even een boodschapje te halen of een bak warm eten mee te brengen. zo helpt ze toch mee (en geloof mij, je hebt voor dit soort dingen soms echt geen tijd), maar heb jij het wel zelf meer onder controle. 

  heel veel succes met de laatste loodjes. probeer ook te genieten van je mooie wonder nog in je buik!!

  liefs 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct