Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zorgen over jeugdzorg !!

 • Auteur
  Berichten
 • #5736563

  hallo allemaal, ik weet niet of jullie er verstand van hebben maar mosschien dat jullie mij wel advies kunnen geven wat ik het beste kan doen ik ben me ten einde raad en maak me zoveel zorgen!

  Zal een beetje de geschiedenis vertellen. Ik ben moeder van een dochtertje en ze is nu 3maandjes oud. Vader wilt in beeld zijn maar heb hier altijd al zo mijn twijfels over gehad. We hadden maar even een relatie want vader had nog een vrouw waar ik later achter kwam. Is een crimineel en ondertussen zwaar drugsverslaafd dakloos en zeer agressief. Er is valer huiselijk geweld voorgekomen. Omdat ik altijd met mijn schuldgevoel heb gezeten wou ik hem een kans op vaderschap geven ik dacht daarbij ‘wie slecht is voor een vrouw hoeft niet persee slecht te zijn voor wen kind’  en omdat ik zelf gezien heb hoe volwassen ik geworden ben en veranderd wou ik hem een kans geven. De eerste 2maanden ging het goed maar nu de laatste maand Ging het helemaal niet meer goed. Hij kon niet met de baby omgaan was maar 5 min met haar bezig.. maakte alleen maar gebruik van mij onderdak geld enz.. ik zag al dat het slechter ging maar wist niet hoe dit te brengen omdat ik weet hoe agressief hij is. Nu is het een paar x voorgekomen dat hij mij heeft geslagen en ook gedwongen drugs heeft laten gebruiken waar hij ook een video van gemaakt heeft. Ik ben zo bang voor hem ik zag geen weg meer uit om hem eruit te zetten en om dat niet te doen hij dreigde met de dood en naaktvideos van mij online te zetten die hij stiekem achter mijn rug om heeft gemaakt. Je kan hier wel spreken van een echte spychopaat. Ik was het zo zat en was met hem aan het discussieren waarna hij mijn en mijn dochter heeft aangevallen. Hierop heb ik de politie gebeld. Ik doe nu aangifte en wil een straatverbod. En hij eist zijn kind op en dreigt naar de kinderbescherming te gaan met de drugs video. Ik vrees het ergste dat mijn dochtertje uit huis geplaatst word. Ik heb zoveel spijt dat ik hem toegelaten heb ik had het zo goed voor elkaar tot dat hij ineens omsloeg ik voel me zo enorm schuldig en ben zo zo bang voor de conseqenties nu.

  Wat is wijsheid ? Hij wil zijn dochter zien anders laat hij die video zien en dan hebben we haar allebij niet. Het liefst wil ik hem niet in haar buurt hij is niet goed met haar 🙁 kan zij me afgenomen worden ?

   

   


  gebruiker175707
  Bijdrager
  #5736567 Quote

  Jeetje wat een heftig verhaal!

   

  laat je niet afpersen door je ex! Hij maakt misbruik van jou, en zolang jij dat accepteerd blijft hij eisen stellen.

  ga met de billen bloot en vertel eerlijk over het filmpje, eerlijkheid word zeker gewaardeerd, als ze er later achterkomen dan kom je veel minder geloofwaardig over! Wees verstandig en kies voor jou veilige toekomst en die van je dochter, zei en jij staan op nummer 1!

  weet zeker als je een wijze keuze maakt dat je dochter later trots op je is, en jij nog meer op jezelf!

   

  veel sterkte en wijsheid gewenst


  mellamillion
  Bijdrager
  #5736582 Quote

  Wow, zeker een heftig verhaal!

  Toen mijn zoontje een maand oud was, kwam de biologische vader vrij. Toen begon ook de ellende en ben ik zelf naar de politie gestapt die melding heeft gemaakt bij Veilig Thuis. Ik nam hem niet in huis en ze hadden ook geen zorgen over de opvoeding, maar puur omdat mijn ex (biologische vader) zo agressief is en een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft (is vastgesteld), en dus onberekenbaar is.

   

  Vervolgens ben ik altijd open, eerlijk en meewerkend geweest. Ik ben zelf met een veiligheidsplan gekomen, ook heb ik zelf een omgangsregeling “in elkaar gezet” met strenge voorwaarden en als hij zich daar niet aan houd dan stopt de omgang ook.

   

  Het is echt een plus als je laat zien dat je de veiligheid van de kleine boven alles zet en dat je er goed over na heb gedacht. Daarnaast denk ik wel dat het goed is om ook openheid van zaken te geven, zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij iets gaat doen.  Ik adviseer je echt om een plan te maken en desnoods zet je erin dat ze je mogen testen als ze twijfels hebben. Ik noem maar iets.

   

  Echt heel veel succes! Laat ze niet zien dat je bang bent, geloof in jezelf en straal dat ook uit! Dan komt het zeker goed!


  mellamillion
  Bijdrager
  #5736583 Quote

  Oja, ik heb in de omgangsregeling gezet dat hij hem mag zien in een omgangshuis met een begeleider erbij. Zodat het nooit mijn woord tegen die van hem is. 1x in de maand een uur mag hij hem zien en elke 4 maanden evalueren. Ook heb ik in de voorwaarden gezet dat hij me niet onder druk mag zetten op wat voor manier dan ook, anders stopt de omgang. Als hij dit dus wel doet, dan maakt hij een bewust keuze terwijl hij weet wat voor consequenties eraan hangen.

  Maak je echt niet teveel zorgen, zolang jij stabiel overkomt en hem NOOIT meer in je huis haalt. Dan kan ik je verzekeren dat ze haar niet van je afpakken.

  Daarnaast wil ik je echt zeggen…. je moet NOOOIT een schuldgevoel hebben of je aan laten praten!! Jij weet wat het beste is voor je kleine en fuck wat andere zeggen/denken!! Sta daar ver boven.

  Denk alleen aan jezelf en die kleine nu en vecht voor haar! Blijf sterk!!

   


  A1987
  Bijdrager
  #5736585 Quote

  Jeetje wat heftig voor jou en je dochter! Je hebt al tips gekregen van anderen, daar sluit ik me bij aan. Verder is het goed om te weten dat er nog heel veel stappen liggen voordat een kind onder toezicht wordt gesteld of uit huis wordt geplaatst. Ook bij veilig thuis vinden ze dat kinderen het beste kunnen wonen bij hun ouder(s) tenzij er sprake is van grote onveiligheid. Belangrijk is dat er altijd naar de veiligheid van het kind wordt gekeken. Jij als ouder moet verantwoordelijkheid nemen in belang van je dochter en de juiste beslissingen maken. Dit betekent inderdaad ook transparant (eerlijk) zijn en open staan. In jou situatie zou ik juist adviseren om hulp te zoeken bij bijvoorbeeld veilig thuis en/of een wijkteam. Ook kan je kiezen om de politie te informeren. Kans is dan wel groot dat de politie een melding doet bij veilig thuis. Dit doen ze vaak als er sprake is van een minder jarig kind in het gezin of betrokken is in de situatie.

  Ik wil je heel veel sterkte wensen. Nogmaals het gebeurd niet zomaar als een kind uit huis wordt geplaatst. Jij moet verantwoordelijkheid nemen voor je kind en dat doe je door de juiste keuzes te maken. Als ik je verhaal lees dan ben je daar ook al stappen in aan het maken. Zet dit door, ook al roept dit veel vragen en onzekerheid op. Je bent een krachtige vrouw die graag het beste wil voor haar kind! Succes!

  #5736589 Quote

  Dankjewel, veilig thuis heb ik al een gesprek mee gehad en ook een veiligheidsplan mee opgesteld hun dragen de rapportage nu over aan een SAVE samen veilig team volgens mij is dit een soort jeugdzorg het beste nu is om inderdaad open en eerlijk te zijn, zelf het contact op te zoeken en zelf met afspraken enz. aan te komen. Ik bel ze zo op en hopelijk kan ik ze snel zien zodat ik alles kan vertellen en het hopelijk opgelost kan worden zodat er bij mij en me dochter ook weer een beetje rust komt. Het is allemaal zo druk nu van advocaat naar aangifte maar iedereen op de hoogte brengen me bordjw ligt zo veel nu. Maar zal ten alle tijden me koppie omhoog houden als ik zo lees word ik wel wat gerustgeStelder


  EllenK
  Bijdrager
  #5736614 Quote

  Hoi Lisa,

  Wat een vreselijke situatie! Ik hoop voor je dat hier snel een goed einde aan komt. Los van alle adviezen heb ik wel een kleine tip voor je: ik weet niet of Lisa Huizerd je echte naam is, maar als ik jou was zou ik je gebruikersnaam in dit forum veranderen. Als je je naam googlet kan je dit forum namelijk vinden. Ik hoop dat de vader van je meisje dit niet zomaar doet, maar als hij dat wel doet kan je misschien je ‘voorsprong’ verliezen. Je kan je naam heel eenvoudig ergens in je settings aanpassen en dat wordt de naam bij elk bericht op het forum geloof ik meteen gewijzigd.

  veel sterkte en succes!


  mellamillion
  Bijdrager
  #5736624 Quote

  Idd, hopelijk kan je ze snel zien zodat je meer rust hebt. Beter zet je ook alles op een rijtje, want ik kan begrijpen dat het door alles nu een grote chaos is. Het komt echt goed, heb er vertrouwen in!

  Oja, als ik nog een laatste tip mag geven… als je ex jou belt / appt of wat dan ook, sla/neem alles op! Ook de gesprekken met instanties zou ik ook allemaal opnemen en bewaren. Het kan later allemaal in je voordeel werken.

  Veel succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct