Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Zorgverzekering 2019

 • Auteur
  Berichten

 • CvdLB
  Bijdrager
  #10137834

  hoi! In mei word ik mama.

  nu ben ik mij aan het verdiepen in de kosten die daarbij komen kijken en de verzekeringen die daarbij aansluiten, maar ik kom er niet helemaal uit. 

  Waar kiezen jullie voor? En waarom? 

  Ben benieuwd! 

   

  Groetjes, 

  #10137841 Quote

  Zilveren kruis achmea. Wel basis exclusief En 2sterren. Omdat ik mezelf echt dik wilde verzekeren gezien ik volgend jaar beval. Hiermee worden al mijn kosten gedekt ook eigen bijdrage voor kraamzorg en geboortehuis word gedekt. Daarnaast heb ik vrije keuze uit alle ziekenhuizen ongeacht of hun een contract hebben. En met deze wensen waren hun het goedkoopst. + ik zit al jaren bij deze verzekering en nooit gedoe gehad met declareren van kosten.


  Izzy
  Bijdrager
  #10137854 Quote

   BovenZilveren kruis! basisverzekering+ aanvullend 2 sterren voor dezelfde redenen zoals hierboven al genoemd is. Ook in het buitenland is het super geregeld, ben vorig jaar feb in Dubai opgenomen geweest in het ziekenhuis voor een week lang. Alles is toen netjes geregeld en zij hebben alle kosten gedekt. Ook met vakanties ga ik genoeg naar het ziekenhuis en als je zegt dat je uit NL komt is t eerste wat ze vragen welke verzekering heb je? Meestal heeft ZK ook een contract met ze. Je hebt soms het gevoel dat je veel betaald maar ik ken genoeg mensen die weinig betalen maar die kleine lettertjes niet goed genoeg lezen en dan een dikke rekening krijgen bij andere verzekeringen! Bovendien kan je misschien ook korting krijgen via werk etc.


  Liesle
  Bijdrager
  #10137858 Quote

  VGZ ruime keuze met aanvullend beter. Ik krijg een collectiviteitskorting vanuit mijn werk en ben gewoon tevreden over VGZ. Verder heb ik berekend dat ik goedkoper uit ben met aanvullend beter t.o.v. aanvullend best. De premie voor de laatste is veel hoger. Wat ik zelf nog bij moet leggen voor kraamzorg weegt niet op tegen de kosten van de premie.


  Maritje
  Bijdrager
  #10137872 Quote

  Heeft iemand ervaring met HEMA? Deze kwam bovenaan te staan bij independer.

  #10137886 Quote

  Ik kwam ook uit bij zilveren kruis of VGZ die dekken het meeste. 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Junidochter
  Bijdrager
  #10137903 Quote

  Ik heb alleen een basis verzekering. Mijn inziens goed om kritisch te kijken welke kosten je bij een basis verzekering  zelf moet betalen en wat een aanvullend pakket kost. De belachelijke prijzen van een aanvullend pakket zijn op jaarbasis misschien nog wel duurder dan wanneer je wat meer kosten zelf betaald!

  #10137909 Quote

  Ik heb cz aanvullend voor gezinnen. Als je zwanger bent kan je elke maand je verzekering omzetten. Ik had het de maand voor ik beviel omgezet ivm kraamzorg en ziekenhuis bevalling etc


  Pepperi
  Bijdrager
  #10137933 Quote

  Ik weet het nog niet zo goed, moet mij er nog in verdiepen. Mijn bevalling zal sowieso medisch worden dus grote kans dat ik het bij de basisverzekering ga houden. Maar ga dit tijdens de 1e echo ook maar eens bespreken 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen