Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zorgverzekering 4

 • Auteur
  Berichten
 • #10265271

  Het was dat ik een email van mijn zorgverzekeraar kreeg. Ik zat al vanaf jongs af aan braaf bij dezelfde en nu blijkt dat ik al jaren teveel betaal. 

  Hoe ben ik verzekerd bij zwangerschap? Oeps. Nooit aan gedacht. Dus blijf ik evenveel betalen bij mijn nieuwe verzekeraar. Geen idee wat kraampakket normaal kost. En kraamzorg wordt nu wel vergoed en anders niet dacht ik. Uiteindelijk was mijn oude verzekeraar goedkoper, maar het klakkeloos met 30 euro opschroeven en me jaren teveel laten betalen schoot me toch flink in het verkeerde keelgat.

  Hebben jullie al aan jullie verzekering gedacht dames? Ik las ergens, weet niet of dat alleen voor de ene verzekeraar gold, maar dat je dit alleen in januari nog kan wijzigen.

  Nooit eerder bij stilgestaan, anders was ik voor dit jaar waarschijnlijk al onderverzekerd.

  Nu maar hopen dat het komend jaar wil lukken anders betaal ik dat extra stukje voor niks…


  Gerako
  Bijdrager
  #10265296 Quote

  De meeste verloskundige/kraamzorg zit in je basisverzekering. 

  Een kraampakket is niet duur, die kan je voor ik dacht €30 bij de prenatal halen, maar ze hebben ook alles bij de Kruidvat (de mamalijn)

  Verder krijg je bij aanvullende vergoeding voor cursus en poliklinische bevalling wordt vergoed (na eerst eigen risico betaald te hebben). Extra kraamzorg en lactatiekundige is geloof ik ook alleen maar bij aanvullende vergoeding voor.

  Als je een ongecompliceerde (thuis) bevalling hebt maakt het dus eigenlijk niet uit of je aanvullende of niet hebt, alleen weet je dat natuurlijk niet van te voren.


  M aria
  Bijdrager
  #10265309 Quote

  Ik ben verzekerd bij het zilverenkruis. Ik heb een aanvullende verzekering van 2 sterren. Hierbij heb je geen eigen bijdrage bij een ziekenhuisbevalling (zonder medische indicatie), krijg je het kraampakket, en heb je geen eigen bijdrage van €4,50 per uur van de kraamhulp. Bij mijn vorige bevalling kreeg ik 49uur kraamhulp, als je dat maal die eigen bijdrage van €4,50 per uur doet, heb je de aanvullende verzekering er al uit (ook in 2020!) wie weet zijn er wel goedkopere verzekeringen maar ik ben hier tevreden dus blijf hier in 2020 ook weer 🙂


  SandyB
  Bijdrager
  #10265320 Quote

  Ik ben verzekerd bij het zilverenkruis. Ik heb een aanvullende verzekering van 2 sterren. Hierbij heb je geen eigen bijdrage bij een ziekenhuisbevalling (zonder medische indicatie), krijg je het kraampakket, en heb je geen eigen bijdrage van €4,50 per uur van de kraamhulp. Bij mijn vorige bevalling kreeg ik 49uur kraamhulp, als je dat maal die eigen bijdrage van €4,50 per uur doet, heb je de aanvullende verzekering er al uit (ook in 2020!) wie weet zijn er wel goedkopere verzekeringen maar ik ben hier tevreden dus blijf hier in 2020 ook weer

  Hier ook zilveren kruis aanvullend 2 sterren. Super tevreden. Heb geen kosten gemaakt en 8 dagen kraamzorg gehad. Ook 80 euro vergoed gekregen voor de aanschaf van een kolf apparaat. En ga ook nog een bril aanschaffen 😀 Kan het zeker adviseren als je in 2020 moet bevallen. 

  #10265321 Quote

  De meeste verloskundige/kraamzorg zit in je basisverzekering. Een kraampakket is niet duur, die kan je voor ik dacht €30 bij de prenatal halen, maar ze hebben ook alles bij de Kruidvat (de mamalijn) Verder krijg je bij aanvullende vergoeding voor cursus en poliklinische bevalling wordt vergoed (na eerst eigen risico betaald te hebben). Extra kraamzorg en lactatiekundige is geloof ik ook alleen maar bij aanvullende vergoeding voor. Als je een ongecompliceerde (thuis) bevalling hebt maakt het dus eigenlijk niet uit of je aanvullende of niet hebt, alleen weet je dat natuurlijk niet van te voren.

  Dat is niet helemaal waar. Je betaalt vaak nog een eigen bijdrage van ongeveer €4,50 per uur voor de kraamzorg. Ik heb een extra pakket, waardoor ook dat vergoed zal worden.

  #10265329 Quote

  Heb ook eens verschillende zorgverzekeraars vergeleken en bij mij komt ook steeds zilveren kruis met aanvullend 2 sterren als het beste naar voren, ook voor de prijs en wat je ervoor terug krijgt. Je krijgt dan kraamzorg vergoeding eigen bijdrage tot 24 uur (beter dan niks) als je tot 49 uur vergoeding van eigen bijdrage wil betaal je zoveel meer premie. Dat kun je dan vind ik beter zelf erbij betalen, een kraampakket en volledige vergoeding van eigen bijdrage ziekenhuis bevallig zonder medische noodzaak. De zorgverzekering waar ik nu zit is zo erg omhoog gegaan waardoor ik daar 10 euro per maand meer betaal en dan vergoeden ze niks van de kraamzorg, ziekenhuis bevalling eigen verzoek en ook geen kraam pakket. Dus denk dat ik ook voor zilveren kruis ga. Fijn dat er mensen tevreden zijn over die zorgverzekering, daardoor zou ik daar ook eerder voor kiezen. 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10265339 Quote

  Bij de meeste zorgverzekeringen kun je als je zwanger bent ook gewoon gedurende het jaar je zorgverzekering aanpassen. Dat noemen ze dan een ‘levensveranderende gebeurtenis’. Zo voorkom je dat je maandenlang meer betaalt dan nodig.


  M aria
  Bijdrager
  #10265346 Quote

  @SV dat van die 24uur is niet juist. Je krijgt minimaal 24uur vergoed. Uiteindelijk krijg je de uren vergoed die het kraamcentrum zegt dat je nodig hebt. Uit m’n hoofd is dit 45 uur en bij een thuisbevalling en als je borstvoeding geeft is dat 49 uur. Je betaald dus geen eigen bijdrage als je een twee sterren polis van zilverenkruis hebt.


  Lautje
  Bijdrager
  #10265385 Quote

  Ik heb gewoon alleen een basis verzekering genomen toen ik vorig jaar wist dat ik zwanger was. 

  Ik kreeg uiteindelijk een medische bevalling, dus die kreeg ik gewoon vergoed uit de basis verzekering. 

  Kraampakket kost je de kop nie , en kraamhulp hadden we een eigen bijdrage van 4 euro nog wat. Uiteindelijk maar 10 uur kraamhulp gehad omdat we weer naar ziekenhuis moesten.

  Ik heb nu de afrekening gehad, en dat was mijn eigen risico en dan die 40 euro kraamhulp. 

  Het extra maandelijkse bedrag van aanvullende verzekering zou ik er niet uitgehaald hebben. Dus ben blij met mijn gewone basis verzekering bij ziezo zilveren kruis. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct