Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zoveel last van tandjes?

 • Auteur
  Berichten
 • #10178148

  Mijn zoontje had zonder dat wij het door hadden ineens 2 tandjes, dus daar hebben we niets van gemerkt. Inmiddels lijkt er wel om de 4 dagen een tand bij te komen en zit hij inmiddels ook al op tand 6, waarbij we bij de laatste 2 dit wel aan hem merkte (hangerig, niet willen eten, veel bijten op dingen), maar dit was vaak na 2 dagen weer over. Sinds gisteren is hij echt vaak ontroostbaar, bijt echt op van alles en ook hard, heeft rode wangen en wat verhoging. Dit kan natuurlijk wat anders zijn, maar hij heeft ook niet veel zin in eten (behalve koud eten zoals yoghurt) en ik mag absoluut niet aan zijn mondje komen. Maar met name het vele huilen en alles in zijn zijkanten van mijn mond aan het stoppen lijkt mij een tandje (of 2). Maar kunnen ze hier ineens zo erg veel last van hebben? Zetpillen heb ik al gegeven, maar de nachten zijn drama en overdag gaan ook niet super. Herkent iemand dit? 


  Sjemm
  Bijdrager
  #10178152 Quote

  Geen ervaring, of nu misschien toch wel?

  Onze zoon is vandaag ook niet zichzelf. Hele dag hangerig, veel ontroostbaar huilen, knalrode wangen en lichte verhoging. 

  Als ik met mn vinger in zn mondje voel, zijn er onder in t midden 2 bultjes. Hij blijft maar op mn vinger bijten met zn kaakjes. 

  Zou dit t eerste tandje zijn wat doorkomt? Wel vroeg nog lijkt me met ruim 4,5 maand

  #10178166 Quote

  Hoi, heb je zijn temperatuur gecheckt? Hou het in de gaten.

  Mijn zoontje had ook geen last van zijn eerste tandjes maar wel bij het doorkomen van z’n kiezen en vooral bij de bovenste hoektanden. Of het daardoor kwam weet ik niet maar hij werd erg ziek, koorts overgeven hoesten hele dag kunnen slapen en als hij wakker was huilen en hangen bij ons.. 


  W83
  Bijdrager
  #10178167 Quote

  Zou goed kunnen. De eerste tandjes hebben minder oppervlakte en zijn snel door het tandvlees heen, masr hoektanden en kiezen zijn natuurlijk veel groter. Mijn dochters kregen ze ook allemaal achter elkaar. De jongste is nog bezig heeft al 8 tanden, de 9e een kies is net door en 10t/m12 kunnen ook elk moment doorkomen. 


  Ariel1990
  Bijdrager
  #10178176 Quote

  De eerste tandjes komen wat makkelijker door maar snijtanden en kiezen had mijn dochter ook meer last van. Idd ook overgeven en koorts. Dus ja het kan

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct