Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

ZSdiabetes met insuline niet onder controle

 • Auteur
  Berichten

 • TS
  Bijdrager
  #10210317

  Hoi dames,

  In het onderwerp lees je het al en ben benieuwd naar reacties van vrouwen die hetzelfde ervaren, want dit is zoooo frustrerend. Gaat dus om vrouwen met zwangerschapsdiabetes die ook insuline spuiten.

  Ik spuit bijna 5 weken. Begonnen met langwerkende voor de nacht. Deze is inmiddels van 4eh naar 18 eh gegaan en het doet letterlijk niks. Mijn waardes nuchter zijn nog steeds hetzelfde. Sinds kort spuit ik voor het ontbijt en lunch ook 4eh kortwerkende. Daarnaast volg ik uiteraard een dieet. Beide hebben, als ik naar de waardes kijk, gewoon geen effect… wat ontzettend frustrerend is. Je doet je best en prikt vervolgens geen goede waarde (zitten wel wat goede tussen). Gelukkig niet veel echt hoge uitschieters, maar zit er altijd boven. Het frustrerende is vooral dat je insuline in je lichaam spuit, maar niet lijkt te werken. MAAR hoe DAN? Dat is wat ik denk. Het is zo frustrerend dat het geen effect lijkt te hebben. Gelukkig word ik met 38 weken ingeleid (baby is al behoorlijke groot), maar ik wil er toch alles aan doen om dat de laatste weken te beperken.

  Zijn er meer dames die dit herkennen?

  Nuchtere waarde is altijd eind 5 of begin 4, lunch gaat redelijk goed en ochtend en avond rond wat het moet zijn a 2 uren (<6,7). Meestal zitten die eind 6 of begin 7. Geen grote uitschieters dus (meestal), alleen zo gek en frustrerend dat de insuline niet helpt.

  Groet!


  TS
  Bijdrager
  #10210318 Quote

  Begin 4 = begin 6


  MoiX
  Bijdrager
  #10210425 Quote

  Ha TS,

  ik heb zelf geen zwangerschaps diabetes, maar vanuit mijn werk wel veel ervaring daarmee. 

  De ene vrouw heeft meer insuline nodig dan de andere. Wat ook belangrijk is om je te realiseren dat je lichaam gedurende de zwangerschap minder gevoelig wordt voor de insuline. Dat komt door de groei van de placenta. Het is dus heel normaal dat vrouwen steeds meer moeten gaan spuiten. Zeker als je misschien ook steeds minder aan het bewegen bent.

  Ik snap dat het heel frustrerend is als je zo je best doet en de waarden nog niet goed zijn. Zorg dat je regelmatig overlegt met je diabetesverpleegkundige of internist, dan kan de dosis insuline goed worden aangepast. 

  Als je nog puf/tijd hebt om wat meer te bewegen (bijv wandelen), dan zou ik dat ook gaan doen. Heeft vaak goed effect op de glucoses. 

  Heel veel succes ermee!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct