Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zusje Met Postnatale Depressie Graag Hulp En Zoektocht Lotgenoten

 • Auteur
  Berichten
 • #10510922

  Hi allemaal, 

  Ik heb helaas een zusje die postnatale depressie heeft. Ik zit met mijn handen in het hoofd. Ze heeft hele donkere en enge gedachtes, paniek- en angstaanvallen. Hulp vanuit huisarts duurt te lang.. Heeft iemand ervaring hiermee en tips? Zijn er instanties waar zij met lotgenoten kan praten? Is er een instantie waar ze zich kan aanmelden waar ze dagelijks hulp kan krijgen? Wij komen uit de buurt van Nijmegen.
  Ik hoor graag van jullie.


  Tesssa
  Bijdrager
  #10510948 Quote

  O, wat naar! Heb je contact gehad met de verloskundige? Ik weet niet wanneer ze bevallen is, maar de verloskundige sluit de zorg pas 6 weken ne de bevalling af. Dus wie weet is dat nog een optie? Zij kan wellicht een crisisplek regelen of in elk geval iemand die per direct langs kan komen om de situatie in te schatten en vinger aan de pols houdt. Als zorgverlener ga je op die manier langs wachtlijsten en kan er dus in elk geval snel door een profesional gekeken worden hoe ernstig de situatie is.

  Succes en hopelijk komt er snel de juiste hulp! 


  NicoleSD
  Bijdrager
  #10511074 Quote

  Hiervoor is de pop-poli! (Moet je maar ff googlen) Weet niet precies hoe je er nu mee in aanraking komt, denk via huisarts of verloskundige idd…Ik heb er al contact mee gehad tijdens zwangerschap. Maar is dus speciaal voor zwangeren of kraamvrouwen met psyhische klachten en kan je meestal wel sneller terecht dan bij gewone psyhische zorg.


  Happymom
  Bijdrager
  #10511076 Quote

  Wat vervelend zeg! Ik weet hoe het is om psychische klachten te hebben (heb het niet na de bevalling gehad). Toen ik zwanger was heb ik wel gesprekken gehad bij de POP-poli van het Radboud in Nijmegen. Misschien kan de huisarts daar contact mee opnemen? Daar zijn we gespecialiseerd in depressies tijdens/na de zwangerschap. Weet niet of je zelf direct contact kan opnemen of dat het via de huisarts moet. Zou het gewoon proberen en de situatie uitleggen. Heel veel sterkte voor jullie.

  #10511091 Quote

  Ik ben al een tijdje onder behandeling voor mijn postnatale depressie. Ze mag altijd contact opnemen met mij als ze wil praten met een lotgenoot. 
  mijn Facebook is Angela Van Wezel – Vrijmoet en mijn e-mail angelaa_@hotmail.nl


  Tesssa
  Bijdrager
  #10511113 Quote

  Eerlijk gezegd denk ik dat de Pop-poli op dit moment niet de juiste weg is, behalve als je zusje daar al bekend is. Anders is het ook daar eerst wachten op een intake etc en als ik het verhaal goed begrijp, moet er juist NU actie komen. Mijn ervaring vanuit mijn werk. Is dat de crisisdienst van de GGZ bellen het beste werkt als er echt nood aan de man is. Die komen in principe direct en kijken dan hoe verder. De verloskundige heeft vaak de juiste contactpersoon als het gaat om postnatale depressie, maar als het via die weg niet lukt, kan je zelf ook de crisisdienst bellen. Nogmaals succes! 

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Esrada
  Bijdrager
  #10511162 Quote

  Ik kreeg via het consultatiebureau ook verschillende contacten waar ik terecht kon voor postnatale depressie. Uiteindelijk geen gebruik van gemaakt, dus ik weet niet zo goed wat voor instanties het zijn. Maar via die weg proberen is dus ook een optie

  #10511553 Quote

  Er bestaan ook een aantal ziekenhuizen waar ze afdelingen hebben voor dames met dit soort klachten. Dit wordt er MBU genoemd. Moeder baby unit. Daar wordt moeder en baby opgenomen waarbij de depressie wordt behandelend maar ook tegelijkertijd wordt gewerkt aan de moeder kind hechting. Een veilige plek voor mama’s en kind waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is.
  Ik werk zelf in het Sint-Antonius ziekenhuis waar we zo’n afdeling hebben. Via je huisarts, verloskundige kan je hier terecht komen met de juiste indicatie. Het zou fijn zijn als opname niet nodig gaat zijn. Als dat niet nodig is, is een pop poli goed. Deze zijn ook aanwezig in het ziekenhuis. Heel veel succes

  #10511559 Quote

  Nog even een toevoeging. Als je direct hulp nodig heb, dan bellen met de crisisdienst. Hard aandringen bij je huisarts dat moeder en kind in gevaar zijn kan ook helpend zijn. Sommige huisartsen zien soms de noodzaak hier niet van in.
  Ook is het in Nederland helaas te weinig bekend over deze afdelingen waardoor vele ook niet weten waar vrouwen zoals je zus heen kunnen.
  Het Antonius ziekenhuis zit in Utrecht. Wij nemen op de mbu ook mensen op buiten de regio dus ook als je uit Nijmegen komt. Alleen doen we geen crisis opname in de zin van je belt en je kan meteen terecht. Er wordt eerst een gesprek gepland en dan wordt er gekeken of opname geschikt is.
  Misschien kan zij wel tijdelijk overbruggen op een andere crisis afdeling voordat zij hier heen kan als de nood zo hoog is.
  Ik kan je niet vertellen dat je een plekje kan krijgen maar je kan het wellicht proberen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct