Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger?

 • Auteur
  Berichten

 • SofieSoof
  Bijdrager
  #10506912

  Goedemorgen allemaal, 

  Op dit moment lijk ik zwanger te zijn (positieve zwangerschapstest). Ikzelf zit alleen nog vol ongeloof. Op 8-11 een negatieve ovulatietest, geen streepje te zien, en dus gemeenschap gehad. Echter op 9-11 een knal streep. Dus voor de zekerheid een morning after pil genomen. 
  Op 19-11 was de verwachtte menstruatie, maar die kwam niet. Heb op dit moment ook antibiotica voor longontsteking, dus dacht dan heeft dit invloed op de menstruatie. Tot ik vanochtend een test deed, deze is dus licht positief, en bijna een week overtijd.

  Is het dan wel goed dat deze licht positief is, in plaats van knal positief? Ik post hieronder een foto. Side note: Het kindje is ontzettend welkom en geliefd bij mij en mijn partner! 


  SofieSoof
  Bijdrager
  #10506914 Quote

  Hopsakee
  Bijdrager
  #10506916 Quote

  Die is wel behoorlijk duidelijk hoor, gefeliciteerd!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10506918 Quote

  Zeker positief!! Bijzonder, gefeliciteerd!


  KB
  Bijdrager
  #10506927 Quote

  Jaa je bent echt zwanger! Gefeliciteerd! 😊 Je bent tot meerdere (echt tot zeker wel 5) dagen vóór de ovulatie vruchtbaar. Dus een test doen en dan seks hebben als er geen streep te zien is, is totaal niet betrouwbaar hihi 🙂 gelukkig is het kindje wel geliefd door jou en je partner 😉 veel geluk!


  SofieSoof
  Bijdrager
  #10506998 Quote

  Dank jullie wel! 🎉

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Mama van Yara
  Bijdrager
  #10507032 Quote

  Spannend! En gefeliciteerd 😊

  Wat betreft de test, dat deze geen knaltest is (maar wel heel duidelijk hoor, veel mensen hebben een veel lichtere streep..), is logisch. Als je ovulatietest op 9-11 positief was, was je eisprong waarschijnlijk 10-11 of zelfs de dag erna. Als je daar 14 dagen bij optelt, kom je uit op 23-11/24-11 . Dus dan zou je vandaag net 1 of 2 dagen overtijd zijn. Dan is zo’n streep heel normaal!

  Nogmaals, gefeliciteerd! 

  #10507056 Quote

  Ik snap dan je zin over de morning after pil niet… Die heb je wel genomen? Maar nu is een zwangerschap toch doorgezet en welkom? Geen kritiek, maar begrijp niet wat er nu is gebeurd 😉


  SofieSoof
  Bijdrager
  #10507131 Quote

  De morning after pil inderdaad ingenomen. Op dat moment niet volledig bewust bezig met een zwangerschap i.v.m. het bouwen van ons droomhuis. Maar nu er toch sprake is van een zwangerschap, is het hoe dan ook welkom! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct