Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger?

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten

 • Hardeman
  Bijdrager
  #10029979

  Hallo,

  In mei ben ik gestopt met de pil. Na de strip gestopt. Ongesteld geworden en dat in de normale omstandigheden als toen ik aan de pil zat. Maand later eerder ongesteld geworden. Op de dag dat ik de “laatste pil” zou moeten slikken. Die maand daarna na 25 dagen. Toen na 24 dagen. Nu loop ik morgen op dag 28 maar ben het nog niet geworden, is de kans op zwangerschap groot of kan het ook zijn dat de cyclus nu langer duurt vanwege het stoppen met de pil? Nu is het zo dat ik op vakantie ben en mijn man en ik besloten hebben om woensdag (dan zijn we weer thuis) een test te doen maar dacht even vragen misschien word ik toch nog ongesteld.


  Hardeman
  Bijdrager
  #10029983 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  @oudersvannu


  Hardeman
  Bijdrager
  #10030125 Quote

  #oudersvannu


  JomieJW
  Bijdrager
  #10030276 Quote

  Hoi Hardeman,

  Ik snap dat je een reactie wilt op je vraag, maar zelf een reactie geven zodat hij bovenaan komt te staan werkt niet zoals op Twitter of op Facebook met een @ of een #. Niet om vervelend te doen! Maar gewoon even om te laten weten hoe het werkt op dit forum ;). Ook omdat je gezegd hebt dat je woensdag toch gaat testen.

  Nu als antwoord op je vraag: niemand hier kan je werkelijk vertellen of je zwanger bent of niet, wij kunnen alleen met je meedenken en ervaringen delen. Toen je de eerste keer ongesteld bent geworden, was dit nog een onttrekkingsbloeding na de pil. Daarna ben je pas écht ongesteld geworden, en dat kan inderdaad eerder zijn dan wat je met de pil altijd had. De pil zorgt met hormonen er namelijk voor dat je mooi iedere maand een cyclus van 28 dagen hebt, maar wanneer je lichaam zelf aan het werk gaat, kan die cyclus langer of korter zijn. Ook kan dat iedere maand verschillen, zeker tot een jaar na het stoppen met de pil.

  Ik had zelf enorm onregelmatige cyclussen na het stoppen met de pil, variërend van 35, 56 en 43 dagen. Dus daar viel echt niks over te zeggen. Ook als je in het begin na het stoppen met de pil regelmatig lijkt te zijn, kan het tot een jaar duren voordat je werkelijk regelmatig ongesteld wordt. En natuurlijk heeft je leefomgeving hier ook nog invloed op! Als je stress hebt (gehad), kan je cyclus langer duren, of bijvoorbeeld doordat je ziek bent geweest. Je hoort vaak dat iemand griep heeft gehad en de menstruatie daardoor uitgesteld is. En te veel bezig zijn met zwanger worden / ongesteld worden kan je cyclus ook langer maken, onbewust past je lichaam dit dan aan doordat je er mentaal te veel mee bezig bent. Raar hoe een lijf van een vrouw werkt!

  Bedenk dat zwanger worden altijd een gok is, iedere maand weer. Ook al heb je op het juiste moment seks, een eitje en zaadcel moeten op het juiste moment bij elkaar komen en dan moet het eitje ook nog goed kunnen innestelen. Helaas kunnen we daar, via de natuurlijke manier, niet veel controle op uitoefenen 😉 Ik heb begrepen dat je morgen gaat testen, wie weet is het toch raak! Ik hoop het van harte voor je!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct