Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger 4e kindje, vorige zw hartafwijking gezien

 • Auteur
  Berichten

 • Kaboutertjexx
  Bijdrager
  #10262454

  Hoi meiden,

  Ik ben nu 9 weken zwanger van ons 4e kindje. Tijdens mijn vorige zwangerschap deed ik mee met een scholing voor echoscopisten, om te kijken of het zinvol was om met 13 weken ‘de 20 weken echo’ te doen. Per toeval werd toen dus ontdekt dat mijn zoontje een ernstige hartafwijking had waarvoor hij binnen 1 week een openhartoperatie moest krijgen.

  Transpositie van de grote vaten heet het. Uiteindelijk na een zware strijd is het goed gekomen en is hij nu 14 maanden. 

  Nu ben ik opnieuw zwanger en voel me prima, maar ik ben heel benieuwd of ik nu weer met 13 weken een ’20 weken echo’ kan krijgen, die vanaf volgend jaar standaard in het pakket zit?

  De reden hiervoor is wel, dat als ze weer een afwijking zouden vinden, we de zwangerschap waarschijnlijk gaan afbreken (de kans is niet groot dat het nogmaals gebeurd) maar toch wil je het graag uitsluiten. Heb pas over 2 weken eerste afspraak bij de vk en ben toch wel benieuwd of mensen hier ervaring mee hebben?

  Het is namelijk geen erfelijke aandoening, maar echt een foutje van de natuur. Maar tóch het komt maar bij 6 op de 10.000 zwangerschappen voor en ik zat daarbij dus je denkt dan toch nét even iets anders over een zwangerschap zegmaar ;)

  Groetjes 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct