Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Zwanger Direct Na Menstruatie

 • Auteur
  Berichten

 • Zaalima
  Bijdrager
  #10612948

  Hallo dames,

  Ik weet dat ik wat geduld moet hebben en dat enkel een dokter uitsluitsel kan geven, maar ik deel mijn verhaal in de hoop dat er meer vrouwen zijn die hier ervaring in hebben.

  Ik ben 30 jaar en gebruik geen pil. Mijn man en ik hebben het altijd veilig gedaan. Deze maand hebben we besloten om te proberen zwanger te worden.

  Mijn laatste cyclus duurde lang voordat die kwam (drukke periode op werk, keelontsteking etc.). M’n cyclus kwam bijna 2 weken later dan verwacht. Uiteindelijk duurde de menstruatie maar 5 dagen. Op dag vijf hebben wij seks gehad. Toen had ik al geen bloed meer.

  Vanochtend een kruidvat testje gedaan, en die had hele duidelijke strepen. Helemaal niet licht oid. Had ik niet verwacht, want er is nog geen week voorbij sinds de laatste keer seks.

  Kan dit een vals-positieve test zijn? Ik heb maar gelijk alle zwangerschapstesten gekocht die er waren haha. Moet alleen nog wachten tot ik moet plassen. Maar ik ben een beetje flabbergasted. Kan ik al zo snel mn ovulatie hebben gehad?

  Veel liefs


  Essil
  Bijdrager
  #10612949 Quote

  Je kan ook gewoon ongesteld blijven worden tijdens de zwangerschap. Je hebt ook zo’n test die het aantal weken aangeeft. En op de echo kan redelijk nauwkeurig het aantal dagen bepaald worden.


  Zaalima
  Bijdrager
  #10612957 Quote

  In de middag 2 testjes gedaan met dezelfde urine, die waren beide negatief!


  Essil
  Bijdrager
  #10612962 Quote

  Je ochtend urine is veel geconcentreerder. Zou het testen beperken tot ’s ochtends voor betrouwbare resultaten.


  Daniek
  Bijdrager
  #10612974 Quote

  Juist als je met middagurine ook al zo.n duidelijke streep hebt kan het niet missen! Streep is een streep dus van harte gefeliciteerd!! Hopelijk mag alles goed gaan🤗

   

   

   


  Janntvd
  Bijdrager
  #10613758 Quote

  I

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Janntvd
  Bijdrager
  #10613760 Quote

  Precies hetzelfde bij mij! Twee weken geleden nog ongesteld geweest en nu ook een positieve test in handen. Heb zelfs 3 testen gedaan omdat ik het niet kon geloven… en ja hoor alle 3 positief. 

  Ik blijf het wel vreemd vinden dat ik zo kort geleden nog ongesteld ben geweest en ga maandag de vk bellen om te vragen of ze dit verhaal herkennen. 


  Marwi
  Bijdrager
  #10614587 Quote

  @zaalima; heb je nog weer getest?


  Zaalima
  Bijdrager
  #10615190 Quote

  Hoi meiden!

   

  Ik heb inderdaad weer getest (dit keer na nog een poging in bed op de geschatte ovulatie) met clearblue digitaal, maar die was duidelijk negatief.

  Inmiddels wil ik weer testen want ik was nogal misselijk laatst. Kan dat zo vroeg symptomen hebben of beeld ik me dit maar in? Maar mijn NOD is pas over 5 dagen. PFFF.

   

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen