Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger En Een Sproeiende Kater In Huis

 • Auteur
  Berichten

 • Lisa-Anne
  Bijdrager
  #10077763

  Hoi,

  Ik ben nieuw hier op het forum en ik hoop dat iemand voor ons de gouden tip heeft mbt onze sproeiende kater.

  Ik woon samen met mijn vriend en met onze 2 poezenbeesten. Januari 2018 hebben we besloten om te gaan proberen om zwanger te worden. 

  Ons geluk kon niet op toen ik eind februari ook echt zwanger bleek! Helemaal in de wolken. Alleen onze kater Murphy was minder blij. Hij wilde niet meer bij mij zitten en sproeide op onze meubels en deuren. Tot 10 maart, toen was hij niet van mijn schoot af te slaan en dacht ik dat het dus allemaal weer goed was met onze kat. Mijn zwangerschapsverschijnselen namen wel af die dag en Savonds kreeg ik buikkrampen en de volgende dag kreeg ik een miskraam na 5.5 week zwangerschap. 

  Het enge aan dit verhaal is dat het lijkt of onze kat mijn verandering van hormonen goed herkent en dus ook de miskraam herkende, want hij wilde de hele tijd bij mij zijn die dag.

  Na de miskraam was er niets meer aan de hand met onze kat. Geen gesproei meer en hij was weer vrolijk. Totdat ik weer mijn eisprong had en weer beetje zwangerschapsverschijnselen begon te krijgen, begon onze kater ook weer te sproeien.. 

  Jammer genoeg was ik na 4 dagen over tijd toch weer ongesteld geworden en had ik ook weer een vrolijke kater in huis. Geen gesproei meer en hij kwam ook weer gezellig bij mij zitten, 2weken lang.

  Nu een maand later, lijkt het erop dat ik toch weer zwanger ben, ik heb duidelijke zwangerschapsverschijnselen en onze Murphy sproeit weer sinds 2 weken in huis. Het lijkt erop dat hij gewoon niet tegen de verandering van mijn hormonen kan. Ik btw ook niet, want ben niet te genieten en doodmoe.

  Nou ben ik benieuwd of iemand dit verhaal herkend en misschien een oplossing heeft voor ons. Want we weten niet zo goed wat we hier mee aanmoeten. Murphy is 7 jaar geleden gecastreerd, is verder kerngezond en feliway heeft tot nu toe ook nog niets uitgehaald. Na zijn castratie heeft hij ook nooit meer in huis geplast oid.

  Ik heb ook een kattengedragsdeskundige gesproken en het verhaal uitgelegd, maar die gelooft er niet in. De kat zou het niet aan kunnen voelen dacht ze.

  We willen graag weer een blije kat in huis ipv een gestrest beestje.. Want als er straks echt een baby komt, vrees ik het ergste dat hij echt alles onder piest.

  Een heel verhaal, maar hopelijk weet iemand raad, dan hoor ik het graag.

  Groetjes, 

  Lisanne


  Lizzyfeb
  Bijdrager
  #10077771 Quote

  Jeetje wat een bizar verhaal!! Ik geloof zeker wel dat je kat je hormonen aanvoelt. Waarschijnlijk ruik je anders en voelt het voor de kat dat er een vreemde in huis zit. Volgens mij bestaan er druppels die feromonen bevatten en die zou je op hoogte van de kat op verschillende meubels en hoekjes kunnen druppelen/sprayen. Eigeblijk aan alles waar katten kopjes aangeven, dat is territorium afbakenen namelijk. Ik hoop dat hij snel went aan de verandering en dat hij stopt met sproeien. Misschien nog navragen bij de dieren arts? 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10077773 Quote

  Ik heb hier geen ervaring mee, maar ik denk wel dat je kat jou kan aanvoelen en ook je hormonen en eventueel wat spanning / stress van jou opmerkt. Misschien zou je nog andere kattengedragskundigen kunnen benaderen of het eens bij de dierenarts navragen . 


  Esssss
  Bijdrager
  #10077774 Quote

  Sorry maar hoe moet een kat aanvoelen en weten wat er in je lichaam gebeurt?


  Lisa-Anne
  Bijdrager
  #10077775 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Ik heb ook geen idee hoe katten iets kunnen aanvoelen, heb wel het idee dat je anders ruikt en meer gespannen oid bent zodra je zwanger bent. Dat heb ik ook ergens gelezen, ook honden pikken dit op. Dus het kan zijn dat Murphy dat oppikt.

  En ja het klinkt ook raar en is echt een bizar verhaal, maar waar. Alleen ik ben zo benieuwd of andere vrouwen zich in dit verhaal herkennen en ook zo’n ‘gek’ beest in huis hebben.

  Wat betreft die druppels ga ik proberen op zijn favo plekjes te spuiten. Misschien wordt hij dan minder gestrest. Thnx voor de tip.

  X

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct