Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger En Heel Onzeker Over Lichte Streep

 • Auteur
  Berichten
 • #10515425

  Hoi hoi,

  Ik ben net zwanger, voor de 3e keer. De vorige 2 zwangerschappen zijn een miskraam geworden. Heb er een jaar rust tussen genomen en nu is het weer raak. Ben er heel blij mee maar ook zo onzeker.

  De dagen voor mijn NOD heb ik een paar early testen gedaan, van kruidvat en etos, waarbij het streepje steeds donkerder werd. Nu deed ik vanmorgen de eerste normale test en schrok van hoe licht het streepje was. Gelukkig wel een streepje, maar ben nu dus bang dat mijn hcg niet snel genoeg stijgt. Voel ook lang niet continu iets aan mijn lichaam. Soms wel, maar ook vaak dus niet.

  Heeft iemand dit ook gehad, met een wat lichter streepje na NOD? 

  Liefs!


  Eva
  Bijdrager
  #10515437 Quote

  Wat spannend altijd he, die eerste periode. Op zich niet heel gek dat je een lichter streepje hebt, ‘normale’ testen hebben een hoger hcg gehalte nodig dan de early testen. Ik zou over 2 dagen nog een keer met dezelfde test testen, waarschijnlijk heb je dan een duidelijke streep.  


  Henver
  Bijdrager
  #10516037 Quote

  Ik heb het beide meegemaakt. In februari 2020 testte ik elke 3 à 4 dagen en het streepje werd toen lichter. Dit is uiteindelijk met 5.5 week een miskraam geworden. In mei 2020 weer zwanger en weer elke 3 à 4 dagen getest. Daar wisselde het streepje in dikte en hoe donker het was. Dit was wel een goede zwangerschap en in januari 2021 een gezonde dochter gekregen. Mijn verloskundige vond het een vreemde manier van testen maar ik zei dat het mij wat meer houvast en rust geeft, ook omdat ik al eerder een miskraam had gehad. Dus ik zou over een paar dagen weer testen en hoop met je mee dat het streepje mooi donker wordt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct