Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger en nu? Huisarts of verloskundige bellen

 • Auteur
  Berichten

 • Chim
  Bijdrager
  #10383399

  Hoi! Ik ben zwanger en onwijs blij!!! Nu vraag ik mij af of ik eerste de huisarts moet bellen en een afspraak moet maken. Dit zodat ik door verwezen kan worden naar de verloskundige voor een eerste echo. Of moet ik zelf de verloskundige praktijk bellen?
  Ik hoor het graag. 🙂


  MarJayLouDev
  Bijdrager
  #10383402 Quote

  Zelf de verkoskundige bellen. Je hebt geen verwijzing nodig. Ik ging bij mijn eerste ook eerst langs de huisarts op advies van mijn moeder. Ik werd vreemd aangekeken. 


  MelsD
  Bijdrager
  #10383403 Quote

  Gefeliciteerd! Je kan meteen de verloskundige bellen voor een afspraak, heb je geen doorverwijzing voor nodig. Zij zullen een eerste afspraak met je inplannen.

  #10383404 Quote

  Ik heb eerst de huisarts gebeld. Maar dat was omdat ik net verhuisd was en geen idee had qua verloskundigen in de buurt. En zij gaven me er 1 die ik het beste kon bellen.
  Bij een 2e kan ik dus gelijk de praktijk bellen. Maar ik wist gewoon niet waar ik heen moest bellen.


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10383408 Quote

  Idd de verloskundige bellen.

  ik heb overigens vervolgens ook de huisarts gebeld, de assistente gaf aan dat ze het wel fijn vinden om op de hoogte te zijn van zwangerschap en maken dan aantekening in hun systeem oid.


  Chim
  Bijdrager
  #10383414 Quote

  Super dankjewel!!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Neusje
  Bijdrager
  #10383424 Quote

  Idd de verloskundige bellen. ik heb overigens vervolgens ook de huisarts gebeld, de assistente gaf aan dat ze het wel fijn vinden om op de hoogte te zijn van zwangerschap en maken dan aantekening in hun systeem oid.

  Klopt inderdaad. Maar dit hoeft eigenlijk pas na de termijnecho. Dan heb je ook een exacte uitgerekende datum.  


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10383445 Quote

  Ik heb de huisarts wel gevraagd naar goede verloskundigen in de buurt. Ze noemden meteen de verloskundige, die ik via internet uitgekozen had. Ik had bij deze 2 lieve dames meteen al een goed gevoel, terwijl ik alleen de site had gezien. Toen ik ze belde, werd mijn gevoel bevestigd en bij de eerste afspraak al helemaal.


  Lewis
  Bijdrager
  #10383460 Quote

  Ik heb gewoon gegoogled naar verloskundigen en heb de praktijk gekozen waar ik me op papier het beste bij voelde. Dat bleek na het eerste gesprek zo te blijven. Je hebt geen verwijzing nodig en de huisarts kan niks voor je doen. Wel heb ik na de eerste echo het telefonisch gemeld bij de huisartsassistente en apotheek, voor de aantekening in het systeem. Zo kan er niks mis gaan als je andere zorg nodig hebt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct