Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger en relatie

 • Auteur
  Berichten

 • Huismus
  Bijdrager
  #10330964

  Hoi!

  De hormonen gieren door mijn lijf. Inmiddels 5 weken zwanger en ben geregeld zo moe. Nu het issue: dit is ons tweede kindje, dus ik heb een dreumes die ook graag vermaakt wil worden (wat ik totaal niet erg vind hoor) alleen mijn partner lijkt soms niet te begrijpen dat ik soms heel moe kan zijn na het werk of zoals gisteren, toen we een bruiloft hadden, dat ik vandaag gewoon heel moe ben. Ik merk dat het mij het mij irriteerd en verdrietig maakt tegelijkertijd. Zeker omdat ik steeds moet zeggen van: een kind “maken” kost gewoon veel energie.

  Iemand hier ervaring mee en of tips?


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10331096 Quote

  Ik weet nog dat ik in m’n eerste zwangerschap ook moe was en vroeg naar bed wilde.. Mijn man vond daar maar niks aan (die gaat graag laat). We zijn er wel uitgekomen, maar hij had wel vaak een herinnering nodig dat er toch wat aan de ‘hand’ was. Ik had ook geen last van kwaaltjes wat het nog lastiger te begrijpen maakte. 

  Blijf dus goed communiceren, het moet denk ik nog even goed doordringen. Een nieuwe gewoonte (dus ook goed rekening houden met) is niet zomaar geboren.. 🙂 komt vast goed! 

  Ik ben nu ook weer zwanger (4 weken) dus ben erg benieuwd hoe het dit keer verloopt met zo’n ukkie er bij. Onze dame is bijna 1,5 jaar oud. 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10331113 Quote

  Ja, laat je partner een laagdrempelig boek lezen over zwangerschap vanuit mannenperspectief of installeer de app ‘tuurlijk schatje’ op zn telefoon. Krijgt ie dagelijkse reminders 😉

  #10331131 Quote

  Hoi huismus, gefeliciteerd met je zwangerschap! 

  Mannen begrijpen niet altijd wat een zwangerschap met zich meebrengt. Ik denk ook dat sommige mannen meer moeite hebben met de veranderingen, ik ken werkelijk geen 1 man die bij de komst van de baby z’n vrouw niet irriteert:) dit bedoel ik echt niet lullig naar de mannen toe, maar ze hebben (gelukkig) weer andere dingen waarmee ze het goed maken. Benoem absoluut als je iets niet leuk vind maar Wees ook geduldig en tel tot tien; je hebt nog een lange weg te gaan, de laatste loodjes, tijdens je bevalling en de periode erna zal je zijn rol en aanwezigheid nadien heel erg gaan waarderen, want ze slepen ons er wel doorheen. Althans, is mijn ervaring en wij hebben dit nu voor de 3e x mogen ervaren! 

  Probeer positief te blijven en bedenk je dat je hormonen nu gieren door je lijf! Dat doet echt wat met je. Succes en zet ‘em op! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct