Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger En Solliciteren

 • Auteur
  Berichten

 • SoKW
  Bijdrager
  #10141083

  Ik ben momenteel aan het solliciteren en ik zit er erg mee dat ik zal moeten zeggen dat ik zwanger ben. Ik werk namelijk in de veterinaire branch en mag dus bepaalde werkzaamheden zoals in de OK staan, niet uitvoeren. Ik kan dus niet pas zeggen dat ik zwanger ben als ze me al hebben aangenomen.

  Wanneer zou het moment zijn om het te zeggen? 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10141107 Quote

  Hoe lang ben je momenteel zwanger? Ik denk dat ik het bij een tweede gesprek zou zeggen. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10141149 Quote

  Hoi,

  ik kan je geen advies geven. Zelf werk ik in de detailhandel en ben ik al maanden aan het solliciteren. Vanaf 8 weken zwangerschap heb ik het bij sollicitaties verteld. En overal heb ik afwijzingen gekregen. Ik ben ondertussen 28 weken zwanger en voor een nieuwe werkgever dus totaal niet meer interessant. Na een maandje inwerken ga ik in februari met verlof… 

  Mijn huidige contract word niet verlengd hoorde ik afgelopen week, dus ik geef het even op. Dan maar een ww uitkering. 

  Word alsjeblieft niet ontmoedigd door mijn verhaal of dat van anderen. Waar een wil is is een weg!💪🏻

  ik wilde graag reageren om je heel veel succes te wensen🍀. En laat je niet bij de eerste afwijzing ontmoedigen. Mama zijn en werken gaan prima samen💪🏻


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10141154 Quote

  H


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10141156 Quote

  Hoe is het vraag en aanbod voor het werk dat je zoekt? Als er veel vacatures zijn, maar weinig mensen, dan zou ik het helemaal aan het eind van het 1e gesprek zeggen. Zo heb je eerst een goeie kans om een goeie indruk achter te laten. Aan hen dan de overweging wat te doen. Misschien vinden ze het prima om je eerst op ander werk in te zetten, en dan na je verlof de werkzaamheden uit te breiden. Meestal begin je eerst ‘simpel’ en pak je er steeds meer dingen bij.

  #10141168 Quote

  Een paar jaar geleden zat ik in hetzelfde schuitje, heb toen veel gesprekken gehad bij diverse organisaties maar het uiteindelijk niet geworden. Ik geloof erin dat het ook met mijn zwangerschap te maken had, maar er zaten ook een paar organisaties tussen die me wel voor het 2e en 3e gesprek hadden uitgenodigd. 

  Tegenwoordig zie ik steeds vaker dat vooral bij hogere functies een zwangerschap geen belemmering vormt voor het aannemen van geschikt personeel. Ik zou gewoon tijdens het 1e gesprek al aangeven hoe het zit, dan kunnen beide partijen een weloverwogen beslissing nemen. 

  Succes met je zwangerschap en sollicitaties! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10141169 Quote

  Ik ben ook aan het solliciteren. Heb een vaste baan maar behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ik heb bij mijn gesprek wel gezegd aan het einde dat ik weet dat ik het niet hoef te zeggen maar het wel netjes vond dus verteld dat ik zwanger ben. Dit waardeerde ze enorm. Maar dan ook echt!Ik hoorde achteraf ook van mensen die de teamleider hebben gesproken dat daar alleen maar met veel respect over gesproken werd. Ik ben dan ook door naar de 2de (laatste) ronde. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct