Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger en studeren

 • Auteur
  Berichten

 • Faelexa
  Bijdrager
  #10292701

  Goedenavond iedereen 

  Graag deel ik mijn  verhaal en hoor ik graag jullie gedachten hierover. Momenteel zit ik in een lastige situatie en ik denk dat wel onpartijdige meningen mogelijk wat meer en andere inzichten meebrengen.

   

  Even kort uitgelegd… mijn partner (26) en ik (27) waren omgeveer 10 maanden bezig met zwanger worden. Nu is dat eindelijk gelukt! Superblij natuurlijk, maar nu mijn dilemma.

  Ik ben ongeveer 8 weken zwanger en ben halverwege/eind September uitgerekend en nu biedt zich op mijn werk een unieke kans aan voor een masteropleiding. Een opleiding die ik altijd al heb willen volgen. Je snapt al waar dit heen gaat …

  Ik heb na hard nadenken toch besloten om te solliciteren naar de opleidingsplaats die dus zal beginnen in september. Mijn partner en ik hebben hier lang over gesproken en hij steunt me hierin. Hij zal thuis blijven en ik aan de studie. Ik kan natuurlijk niet voorspellen hoe mijn zwangerschap en bevalling zullen verlopen, maar laten we van het goede uitgaan. Ik ben een ontzettende gemotiveerde werker en een uitdaging ga ik nooit uit de weg. Ik ben erg carrieregericht en mag ook graag werken, thuiszitten is helemaal niets voor mij. Zelfs na mijn 3 weken vakantie, ookal geniet ik er ontzettend van, mag ik altijd weer graag terug aan het werk. Als ik ergens voor ga dan zal ik absoluut slagen. Ik geloof er dan ook volledig in dat ik ondanks mijn zwangerschap en een baby dit aankan. 

  Volgende week zal ik een sollicatiegesprek hebben en zal ik dit ook benoemen. Ik kan me alleen ook volledig voorstellen dat ik met mijn situatie niet de meest aantrekkelijke persoon zal zijn… aan de andere kant wil ik deze kans zo graag grijpen en mij bewijzen, verder ben ik ook volledig bereid om compromissen te sluiten (in de zomer met de studie vooruit werken, verlof mogelijk wat inkorten na de bevalling of bijvoorbeeld half verlof half werk voor te stellen). 

   

  Ik geloof er heilig in dat het me zou lukken en dat ik ook ontzettend zal en kan genieten van onze baby. Ik weet natuurlijk niet wat er uit de sollicitatiegesprekken komt maar dat terzijde. Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie mening en ervaringen!


  PatriciaKL
  Bijdrager
  #10292717 Quote

  Ik heb hier geen ervaring mee. 

  Maar als ik je zo hoor klinkt t wel alsof het allemaal goed moet komen als alles goed verloopt. Maar een bevallig en een pasgeboren baby zijn heel erg zwaar.

  ik had het teminste heel erg zwaar de eerste weken na de bevalling. Ik werd overladen door gemengde gevoelens en alles viel ineens rouw op mijn dak. terwijl ik voor mijn gevoel heel goed voor bereid was. 

  Maar als je zeker weet dat je dit aan kan moet je er zeker voor gaan  Pas alleen wel op dat je niet te veel hooi op je vork neemt. 

  Veel succes met je sollicitatiegesprek


  MammaAstrid
  Bijdrager
  #10292722 Quote

  Ik ken het, zelf ook heel gedreven in mijn vak en had ook echt het idee dat na bevalling ik me thuis snel zou vervelen omdat ik graag werk. 

  Nu merk ik dat het toch fijn is voor mij en voor mijn dochtertje dat ik 24/7 bij haar kan zijn. 

  Ik wens je veel succes met het sollicitatiegesprek en de opleiding. Denk inderdaad wel na over na de bevalling en kraamtijd, het is toch een hele verandering in je leven.

  Gefeliciteerd trouwens met de zwangerschap, geniet ervan! Voor je het weet is die mooie periode voorbij. 


  AnnemsD
  Bijdrager
  #10292732 Quote

  Je klinkt erg vastberaden en zeker gemotiveerd. Ik zou zeggen ga ervoor. Het is te doen, ik ben zelf 16+3 zwanger van onze tweede en heb beide zwangerschappen deels of helemaal tijdens mijn studie gedaan. Het is erg druk kan ik je vertellen, maar het is zeker mogelijk. Fijn ook dat je partner je hierbij wil helpen! 

  Succes! 


  MamA J
  Bijdrager
  #10292761 Quote

  Ik was bezig met een master. Heb 1 vak na de bevalling gedaan. Toen moest ik mijn scriptie nog. Dat even,uitgesteld. Achteraf had ik daar ook gelijk mee kunnen beginnen na afronding van dat ene vak. Nu hrb ik wel lang gedaan over mijn scriptie, maar dat lag nog t meest aan het slecht kunnen verkrijgen van respondenten! Ik werkte 2 dagen en studie kwam naast slaapjes vooral terecht op de zaterdagochtend. Zeker toen ze groter werd en t afronden was alleen zaterdagochtend. Dus als je wilt is t zeker wel te doen hoor!


  Faelexa
  Bijdrager
  #10292769 Quote

  Allemaal erg bedankt voor de reacties. Het voelt goed om er even  met onbekenden hier over te praten. We gaan het maandag zien! Ik ben ontzettend zenuwachtig om dit onderwerp aan te kaarten maar we zullen het zien. Ik hoop dat ook zij inzien dat het wel zwaar wordt maar waar een wil is is een weg en dat ze het aandurven met mij.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Veerr
  Bijdrager
  #10292778 Quote

  Hi Faelexa,

  Toevallig zit ik in ongv dezelfde situatie.

  Beide 29 jaar en ik heb eind 2019 de mogelijkheid gekregen om in maart een opleiding te starten aan de universiteit, helaas zat de opleiding vol. Wel kom ik in aanmerking om medio september van start te gaan. Ik ben gedreven en had hier graag voor willen gaan. Echter na 10 maanden proberen voor een kindje zijn we dolgelukkig dat het gelukt is! Ik ben nu 5+1 en waarschijnlijk begin okt uitgerekend. Ik heb voor mezelf de keuze gemaakt om de opleiding niet te starten in september omdat ik mij wil focussen om ons kindje waar we zo lang op gewacht hebben. Een fulltime baan, een volwaardige opleiding en een new born lijken mij erg  zwaar en zou ik persoonlijk ook niet willen combineren.

  Als alles goed gaat ga ik in gesprek met mijn leidinggevende om de mogelijkheid te bespreken om de opleiding in 2021 te starten. In maart dan wel in september.

   


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10292943 Quote

  Als ik het goed begrijp ben je half/eind september uitgerekend en wil je begin september een opleiding starten? Het is ontzettend lief dat je man thuis wil blijven zodat jij de opleiding kan doen, maar ik denk dat dat echt niet haalbaar is. Je hebt niet voor niets zo’n lange periode zwangerschapsverlof na de bevalling. 

  Ik begrijp dat het een prachtige kans is om nu een studie te volgen, maar als je kindje er dadelijk is gaat het je heel veel stress op leveren. Is het echt geen mogelijkheid om het een jaartje uit te stellen?

  #10292952 Quote

  Het klinkt alsof je er goed over na hebt gedacht en zou er dan ook zeker op die manier in gaan. Heb zelf altijd het idee dat het wel goed komt, als je erin gelooft, en dat lijkt hier allemaal wel goed te zitten.

  Ik houd ook van werken en kan me in dat opzicht goed voorstellen hoe jij erin staat. Ik dacht ook “dat verlof duurt me veel te lang” van tevoren. Wel wil ik hierover zeggen dat het mij de eerste weken na de bevalling niet mee viel. Lichamelijk ging het prima, maar ik moest zo enorm wennen aan de nieuwe situatie, aan onze zoon (hem leren kennen) en had ook tijd nodig te wennen aan onze nieuwe verhoudingen, namelijk als papa en mama en niet meer gewoon als ons samen als stel. Houd dat goed in je achterhoofd, dan denk ik dat het goed moet komen. Verwacht van jezelf de eerste zes weken in ieder geval niet zoveel naast het even allemaal laten landen – bij mij was er na 6 a 7 weken een kantelpunt waarna ik prima weer eens (een paar) werkdingen op kon pakken. 

  Ik zou ook de weken vlak voor je uitgerekende datum wat werk/studie betreft niet te strak plannen. Iedereen zei wel “je moet je verlof zo indelen dat je zoveel mogelijk tijd hebt als de baby er is” maar ik had achteraf misschien liever iets langer van tevoren (voor mezelf) vrij gehad. Ook al liep ik met 36 weken nog door de bergen te hiken had ik niet echt veel zin meer echt dingen voor werk te doen ofzo die laatste weken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct