Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

zwanger en triggerfinger

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker841793
  Bijdrager
  #10103285

  Is er iemand die ervaring heeft met een triggerfinger/peesontsteking tijdens de zwangerschap?

  Ik ben nu 38 weken zwanger en heb sinds ongeveer een week last met name ’s ochtends van mijn ring en middelvinger bij buigen en strekken. Mijn ringvinger kreeg ik één keer ook nauwelijks gestrekt en bij buigen voel ik soms een klikje. 

  Nu heb ik ook ontzettend last van vocht vasthouden (bloeddruk is normaal) dus het is niet echt hogere wiskunde waarom die pezen in de knel komen te zitten.

  Ik hoop dat als ik bevallen ben en het vocht verdwijnt de klachten ook verdwijnen, maar straks duurt dat nog 4 weken en dan ben ik bang dat ik in een viscieuze cirkel ben beland en het weer een langslepend probleem wordt… maar aan de andere kant weet ik niet of het in dit stadium nog zinvol is mij naar de handtherapeut te laten verwijzen, want volgens mij kan ik daar ook niet echt snel terecht…

  De reden dat ik er zo panisch over ben is omdat ik eerder problemen met mijn duimpees heb gehad (quervain) waar ik 3x 8 weken een spalk voor heb moeten dragen, 2 x een ontstekingsremmende injectie voor heb moeten krijgen en uiteindelijk toch nog eraan geopereerd moest worden. En ik heb echt geen zin in deze ellende als ik een pasgeboren baby heb….

  Zijn er mensen die een triggerfinger hebben gehad tijdens de zwangerschap, en is dat na de zwangerschap vanzelf over gegaan? Of hebben jullie spalkjes/injecties gehad? Nog ideeen over wat ik zelf zou kunnen doen?


  Rooslii
  Bijdrager
  #10103318 Quote

  Hey wat naar! Misschien kun je dit beter even overleggen met je huisarts? Succes 


  gebruiker781217
  Bijdrager
  #10103389 Quote

  Wat vervelend voor je! 

  Wat misschien kan helpen en verlichting geven is slapen met van die skeelerbesherming voor je handen.

  ik hield ook veel vocht vast in mijn vingers en dit hielp bij mij wel goed na tip van mijn schoonzus waar het ook goed hielp.

  hoop voor je als de kleine er is, je het vocht snel kwijt bent.

  sterkte! 


  Ielse
  Bijdrager
  #10103467 Quote

  Had dat ook idd. Enige wat helpt is bevallen 😉 dan ben je er vaak zo vanaf… 


  gebruiker841793
  Bijdrager
  #10103481 Quote

  Als het maar na de bevalling over is, vind ik het prima. Ik wilde inderdaad kijken of ik het s nachts kan stabiliseren, volgens mij slaap ik (als ik al slaap) inderdaad met dubbelgevouwen polsen….

  #10254716 Quote

  Ik heb bij 33 weken zwangerschap klachten gekregen. Ben bij fysiotherapeut geweest, maar kon uit eindelijk niks meer voor mij doen. Huisarts dacht eerst aan tunnel syndroom en dacht in mijn verlof het wel over zou gaan,maar helaas namen de klachten alleen maar toe. Doorverwezen naar het ziekenhuis en daar kwamen ze er achter dat ik triggervinger syndroom heb. Spuit zag huisarts niet zitten omdat vaak klachten. Terug komen en dus een operatie die morgen 14 okt 2019 plaats vind.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct