Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger En Trouwen 2

 • Auteur
  Berichten

 • MiesK
  Bijdrager
  #10466147

  Hoi, ten eerste wil ik eerst even met jullie delen dat ik vorige week donderdag ten huwelijk ben gevraagd en heb uiteraard JA gezegd! We waren 12.5 jaar samen en elke keer tegen aan gehikt en allemaal mitsen en maren en uitstellen. Dus we zijn nu ‘eindelijk’ verloofd! We weten nog niet wanneer enz, eerst even laten bezinken en na onze vakantie (die over 2 weken begint) ben ik, als alles goed mag gaan 12 weken zwanger en willen we verder gaan kijken hoe we het voor ons zien. Nu was mijn vraag aan jullie, zijn er ook dames die getrouwd zijn in de zwangerschap? En zo ja, welke maand zou je dan het beste kunnen trouwen? Ik weet nu nog niet hoeveel je moet regelen voor een zwangerschap wat meestal vanaf het tweede trimester begint en heb gelezen dat je het beste kunt trouwen tussen de derde en zevende maand.. Ik denk dat ik vooral moet kijken hoe ik me tegen die tijd voel en of ik er zin in heb om alles tegelijkertijd te doen. Groetjes


  Moradora
  Bijdrager
  #10466149 Quote

  Ik ben afgelopen mei getrouwd toen was ik 18 weken zwanger. Dit was al de derde uitstel vanwege corona en nu vanwege de zwangerschap gewoon doorgezet ondanks de lockdown, puur omdat we niet met erkenning etc wilden zitten. Na de bevalling doen we nog een feestje/etentje als afsluiter.
  Het liefst was ik gewoon getrouwd zonder zwangerschap maar ja, dat zat er nu dus even niet in.

  Ik kan weinig zeggen over een complete bruiloft tijdens de zwangerschap omdat dit dus alleen ff snel gemeentehuis was en een kop koffie in de tuin. Maar moet zeggen dat ik blij was dat ik niet verder zwanger was, ik vond dit al vermoeiend en als ik de foto’s zie, zie ik alleen mijn dikke buik wat ik zelf vervelend vind, al kan ik niet uitleggen waarom. Al met al was het 3 uurtjes maar ik moest er echt een dag van bijkomen zoveel energie kostte het me. Ik zou het zelf dus niet zo snel weer doen


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10466152 Quote

  Ik zou het je denk ik ook afraden. Ik heb zelf veel bekken klachten gehad, bij de eerste kreeg ik rond de 25 weken last, maar heb ik met 23 weken een waternier gehad waardoor ik week plat lag met veel pijn. Bij de tweede had ik al met 14 weken veel bekkenpijn. Je weet niet hoe het loopt en uiteraard wens ik je een heerlijke complicatie vrije zwangerschap toe, maar als je echt wil genieten van je trouwdag, zou ik denk ik op safe spelen.. maarja er zijn soms ook redenen om het wel te doen (praktisch qua naam met je kindje delen of om bepaalde mensen er nog bij te hebben die een slechte gezondheid hebben etc). Ik ben zelf eerder getrouwd en vond dat overigens een pittige klus qua organisatie die best stressvol was. Maar als je een lekker budget hebt, zou je daar een wedding planner voor kunnen inhuren natuurlijk.

  En bijna vergeten te zeggen: gefeliciteerd met je verloving! 🥂


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10466165 Quote

  Niet precies hetzelfde maar hier met 25 weken geregistreerd partnerschap gedaan. Eerst met een klein clubje naar het stadhuis en daarna lekker uit eten. Vond het heel leuk en zou het zo weer doen maar ik wilde sowieso geen enorm feest met alles erop eraan. 


  hannahsmama
  Bijdrager
  #10466166 Quote

  Gefeliciteerd met je verloving! Ik ben 2 jaar geleden getrouwd toen ik 23 weken zwanger was van ons eerste kindje.

  Geen uitgebreide bruiloft, maar op het gemeentehuis met onze dichtstbijzijnde familie, daarna nog wel foto’s laten maken, een uitgebreide brunch gedaan en heerlijk een weekend weg met z’n tweeën naar de kust.

  Ik had verder geen klachten (ja wel wat bekkenklachten maar niet heel ernstig) en heb het echt als een hele mooie ervaring gezien en zo was ook gelijk de erkenning goes geregeld voor de geboorte van de kleine meid.

  #10466171 Quote

  Ik ben getrouwd toen ik 36 weken zwanger was. Ik zou het daarvoor inplannen, want was het halverwege de dag helemaal zat haha.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  WonderAn
  Bijdrager
  #10466172 Quote

  Van harte gefeliciteerd!!

  Ik zelf zou het je persoonlijk afraden, maar dat komt omdat ik vanaf 19/20 weken last kreeg van mijn bekken, vanaf 24 weken had ik al écht geen trouwdag meer kunnen vieren…
  Gun ik uiteraard niemand! Maar je weet gewoon niet hoe het loopt qua complicaties.
  Dus een grootse bruiloft zou ik je eerlijk gezegd afraden.
  Tevens is wellicht ook fijn als je je hoofd in het tweede trimester volledig op je zwangerschap kan storten (vraagt mentaal ook wel wat van je natuurlijk), maar voor hetzelfde geldt vind je het heerlijk om met beide druk te zijn ;-).
  Blijft toch je eigen gevoel denk ik.

  #10466174 Quote

  Allereerst gefeliciteerd met de zwangerschap en de verloving!

  Ik ben zelf nu 24 weken zwanger en ga komende dinsdag met mijn vriend naar het gemeentehuis. Wij gaan voor een geregistreerd partnerschap, waar we ook voor een groot deel voor hebben gekozen uit praktische overwegingen. Na de ceremonie gaan we nog met onze gasten (10 in totaal) lunchen en erna samen twee nachtjes weg. 
  Erg vergelijkbaar dus met eerdere reacties. 

  Sowieso kon uitgebreider niet want we wisten tijdens het plannen niet hoe of wat m.b.t. de corona maatregelen die toen nog streng waren. Maar nu het bijna zover is vind ik dat eigenlijk ook wel prima zo. Ondanks dat het derde trimester nog niet begonnen is voel ik me alweer snel moe en heb ik af en toe last van rugpijn en bekkenpijn. Ik zou een uitgebreide bruiloft nu niet zien zitten. Vooral niet in combinatie met andere dingen die we afgelopen weken allemaal hebben geregeld voor de baby én het sociale leven wat weer begint op te leven. 
  Dat levert mij persoonlijk de afgelopen weken nog wel wat stress op. Dus nogmaals ik vind het goed zo 🙂


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10466179 Quote

  Gefeliciteerd met de zwangerschap en de verloving!

  Ik ben zelf met precies 33 weken getrouwd. Helaas kreeg ik twee dagen voor de bruiloft ineens heftig bloedverlies en weeënactiviteit en kreeg ik dus zo’n 40 uur voor onze geplande trouwceremonie te horen dat ik tenminste 48 uur aan de weeënremmers en longrijpers zou moeten (tenzij ik in de tussentijd zou bevallen) en dat ik dus met geen mogelijkheid naar ons huwelijk zou kunnen gaan. (Het zou een ceremonie op het stadhuis en een lunch met beperkt gezelschap zijn.) Dat ging dus helaas niet door, maar we hadden ontzettend veel geluk dat het enige kleinkind van onze trouwambtenaar veel te vroeg geboren was, dus met heel veel kunst en vliegwerk hebben mijn man en die fantastische ambtenaar en de verpleegsters van de kraamafdeling nog geregeld dat de bruiloft door kon gaan in een vergaderzaal in het ziekenhuis, waar ik dus in een rolstoel en aan het infuus getrouwd ben (gedrogeerd mag je kennelijk ja zeggen, haha). I.v.m. erkenning wilden we ook echt heel graag dat het doorging voordat de kleine er was. Wel superjammer dat hierdoor mijn opa en oma er niet bij konden zijn, maar het wettelijke gedeelte was geregeld en we zouden wel een inhaalfeestje geven als de kleine er was. Die kwam uiteindelijk pas na de 40 weken, en in die week kwam corona ook in Nederland, dus dat feestje is er nog niet geweest. Omdat we dus best wel wat gasten hebben moeten cancellen twee dagen vantevoren, wist ook iedereen meteen van de dreigende vroeggeboorte af. Dus vanaf 33 weken kreeg ik al met grote regelmaat de vraag ‘of er al nieuws’ was… Leuk hoor, maar niet heus…

  Fysiek gezien is trouwen tijdens een zwangerschap niet per se aan te raden. Ik had een hele berg kwaaltjes waardoor ik sowieso al niet van plan was om het groots te vieren (ceremonie in het stadhuis dus en verder lunchen, waar het plan ook was om gewoon vooral lekker veel te blijven zitten, maar zelfs dat bleek voor ons dus al onhaalbaar). Achteraf gezien denk ik dat het papierwerk voor erkenning regelen misschien toch niet zo’n gek idee is, haha, al ben ik super blij dat we alsnog getrouwd zijn toen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct