Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger en verkouden

 • Auteur
  Berichten
 • #10269880

  Hi,

  Helaas ben ik verkouden. Het vervelende van dit is dat je geen keelspray of neusspray mag gebruiken.  Hebben jullie tips wat ik kan gebruiken?


  EveT
  Bijdrager
  #10269890 Quote

  Vervelend he! Heb hetzelfde probleem… ik heb net boven een potje vapo rub gehangen in de hoop dat mijn neus open zou springen maar tevergeefs… ben benieuwd naar eventuele tips! Ben bang dat we het uit moeten zitten, en sinaasappels en kiwi’s moeten eten voor de vitamines ! Beterschap! 


  WLN
  Bijdrager
  #10269900 Quote

  Je kunt wel een neusspray gebruiken met natriumchloride. Dit is niks anders dan (keuken)zout opgelost in water. Kruidvat heeft volgens mij van eigenmerk ook zo’n spray.

  Zie eventueel ook: https://www.apotheek.nl/medicijnen/natriumchloride-voor-in-de-neus?product=natriumchloride-neusspray-fna#belangrijk-om-te-weten-over-natriumchloride-voor-in-de-neus

  Hopelijk voel je je snel weer beter! 


  Liesle
  Bijdrager
  #10269902 Quote

  Je kunt ook je huisarts bellen als het erg lang aanhoudt. Ik mocht op den duur wel otrivin gebruiken. Dingen met menthol worden volgens mij namelijk ook afgeraden dus dan blijft een neusspray met een zoutoplossing over

  #10269911 Quote

  Je mag gewoon neusspray met xylometazoline gebruiken als je je aan het gebruiksvoorschrift houdt. Heb ik aan de huisarts gevraagd. Snap dat je dat niet zomaar van me aan zal nemen, maar check het maar even bij de huisarts. 😉 Succes!


  Ma Belle
  Bijdrager
  #10270073 Quote

  Je mag 1x in de zwangerschap gedurende een week de neusspray met medicatie gebruiken. 

  Verder veel stomen en ik gebruik ook een neushoorntje om te spoelen met keukenzout ipv sprayen. Werkt echt fantastisch om alles schoon te spoelen. Je kunt zowel een stoombakje als een neushoorn bij de apotheker kopen.  

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct