Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger en verlaten

 • Auteur
  Berichten
 • #5735169

  lieve mensen

  ik wilde graag mijn verhaal delen het valt mij zwaar maar kom tegen op internet dat het helaas vaker gebeurd en het geeft mij veel stress ook weet ik niet meer zo goed wat ik moet doen.

   

  Ik ben 10 weken zwanger en heb deze vrijdag mijn eerste echo spannend natuurlijk .

  Het gaat om mijn vriend of ex-vriend ik weet niet zo goed hoe het nu zit tussen ons en eigenlijk komt hij op mij over dat hij compleet ongeïnteresseerd is in mij en schijt heeft aan mij en voorheen was dat heel anders ik wist hij hield van mij.

  Ik was al een hele tijd bij hem toen ik merkte dat het tussen ons niet zo goed liep en daarom ook zocht naar hulp voor mezelf om vanwege mijn verleden ook wat stabieler te worden tuurlijk deed ik dit voor mijzelf maar ook voor hem.

  Ik ging hiernaar opzoek en vond een goeie plaats nu was het nog vertellen aan hem dat ik dacht m’n plekje gevonden te hebben ik was wel blij maar ook bang , bang voor zijn reactie de communicatie is nooit 100% open geweest en ik deed er wel m’n best voor maar ik begreep hem vaak niet zo goed maar dit is deels zijn verantwoording.

  Eenmaal verteld vroeg ik of hij op mij wilde wachten en steunen in die tijd, hij reageerde niks het was stil en in de dagen erna bleek dat hij ineens zich had aangemeld op allemaal dating sites maar ook one night stand sites , mijn hart was compleet gebroken en ik was echt een wrak nu nog maanden erna voel ik de klap ik dacht oprecht dat hij zou wachten en nog steeds zoveel van mij zou houden , loyaal was dus ik had mij hierop niet voorbereid en kreeg de volle laag.

  Mij confronteerde hem hiermee en hij deed alsof het No big deal was dat ik een leugenaar was of dat ik zeikte dat ik slecht was van vertrouwen en noem maar op , terwijl dit ook de tijd was dat we probeerde een kindje te krijgen :(. Ik ben toen ook zwanger geworden maar sindsdien zijn we natuurlijk praktisch uit elkaar ik ga echt kapot van binnen soms en zoek veel steun bij vrienden . Hij zei dat hij zo gek was geworden dat hij op mij kon vreemdgaan .. welke liefde doet dat nou het was puur egoïsme en niet denken aan mij wat goed was hij kon mij alleen maar beschuldigen dat ik hem verlaten zou hebben . Inmiddels ben ik natuurlijk 10 weken verder en ja ik heb hem nooit verlaten maar de waarheid is hij mij wel 🙁

  hij keek naar andere vrouwen , sprak niet met ze maarja wel sites en zoeken de damage was done .. voorheen hij was trouw ( denk ik?????) ik zou dus ook met hem trouwen maar nu met zijn gedrag naar mij geloof ik niet dat dat ooit gaat gebeuren .

  Ik ben meerdere keren mishandeld en zelfs tijdens mijn zwangerschap hij doet net alsof ik gek ben dingen verzin terwijl ik bewijs heb en mijn verwondingen ook.

  Hij claimt en beweert van mij te houden maar in feite negeert hij mij kapot gaat weekend of dagen weg en wilt zelfs ver weg van mij verhuizen ik begrijp er letterlijk helemaal niks van maar heb ontdekt dat het bij hem ligt en niet bij mij.

  Hij is drugs verslaafd en heeft veel schulden nu ik heb daarom twee banen en heb al veel gekocht voor de baby hij ruziede letterlijk om het geld terwijl ik extreem moe was eerste trimester nu gaat alles goed trouwens ik heb zelfs geen ochtendmisselijkheid maar in het begin moest ik veel overgeven . Ik krijg geen begrip van hem en vind ook geen liefde hij is boos op alles wat ik zeg en doe terwijl ik eerst z’n parel of prinsesje was . Ik ben gebroken ervan ook nu is hij weg en laat mij gewoon achter alle verkeerde aandacht gaat naar mij en ik heb hem niets misdaan altijd heb ik zijn zijde gesteund tuurlijk heb ik mijn flaws maar ik voel mij compleet misbruikt en ja ik wil de stress niet geven op de baby en genieten van de zwangerschap . Ik vroeg mij af of er mensen zijn die iets soort gelijks hebben meegemaakt en mij wat konden stonden of iets ik moest in ieder geval gewoon een beetje m’n verhaal kwijt in prive is het lastig te delen

   

  veel liefs xx


  Lytsmantsje
  Bijdrager
  #5735221 Quote

  Hoi heftig verhaal. Wat ik niet zo goed begrijp dat je met deze man wel een kindje wou terwijl je spreekt van drugs verslaving/ mishandeling/ ruzies/ mogelijk vreemdgaan.

  Als ik het zo lees was dit ook voor de 10 weken zwangerschap ??


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #5735227 Quote

  Heftig allemaal …

  heb ook het idee dat je nog heel jong bent..

  niet dat als je jong bent je geen goede moeder kan zijn,

  maar je kunt niet met iemand zijn die drugs gebruikt en je mishandeld en dan denken goed moment om aan een kindje te gaan beginnen.. dat is wel behoorlijk naïef

  een baby is niet bedoeld om een relaties te “helen” of om een partner bij je te houden.

  Hoop voor je dat je er zalf uit kunt komen want van je ex hoef je niet veel te verwachten…

  heb je wel hulp van familie ?!

   


  JomieJW
  Bijdrager
  #5735228 Quote

  Hoi Sabina,

  Zeker een heftig verhaal. De eerste vraag die ook bij mij opkomt is waarom jullie besloten hebben om aan kinderen te beginnen, terwijl de relatie heel duidelijk al niet goed was. Een relatie redden door een kind op de wereld te zetten zet vaak juist meer druk op een relatie die al stuk aan het gaan was. Een goede en gezonde relatie is gebaseerd op liefde, vriendschap en het allerbelangrijkste: wederzijds respect. Vooral dat laatste lees ik totaal niet terug, vanuit zijn kant dan.

  Op dit punt in jouw verhaal heb ik sterk het vermoeden dat hij je nog steeds geestelijk mishandelt, door je het gevoel te geven dat je niks waard bent en dat jij zogenaamd alles fout doet. Wanneer mishandeling in het spel is, is het altijd foute boel – zeker als hij je óók nog lichamelijk mishandelt (terwijl je zwanger bent)! Drugs maken die scherpe randjes alleen nog maar erger. Bedenk voor jezelf wat voor voorbeeld je jouw kindje wilt geven. Stress is niet goed, maar bedenk onder wat voor stress je blijft staan als je hem terug zou willen proberen te krijgen en jullie de relatie op zouden pakken. Ik denk dat het daar niet beter van wordt.

  Mijn advies: kies vooral voor jezelf en voor je ongeboren kindje! Jullie zijn nu het belangrijkste. En in mijn ogen ben je beter af zonder je ex. Zeker als je vrienden of familie hebt waar je op terug kunt vallen, in dat geval kun je het zeker als alleenstaande moeder redden! Als je het idee hebt dat je geen andere mensen hebt die je kunnen steunen, dan zijn er altijd andere mogelijkheden om je op te laten vangen. Weet in ieder geval dat je niet alleen bent, niet per se in deze situatie, maar dat er ook altijd mensen zijn die er voor je kunnen zijn. Ik wens je veel succes met alles en hopelijk een voorspoedige zwangerschap.

  #5735659 Quote

  Hee dankjewel voor je lieve reactie , ik stond destijds onder veel pressure en zag de ernst van mijn situatie nog niet echt in ik dacht dat het mee viel maar dat bleek al snel van niet , ik heb nu afstand van hem en gelukkig ook hulp daarin en steun van familie en vrienden :).

  Idd wil ik beste toekomst bieden ook voor m’n kindje en daarom maak ik mij nu los van hem want ja ik wil m’n baby natuurlijk ook niet in deze situatie laten belanden.

  Hij sprak altijd dat dingen anders zouden zijn maar alles bleek praatjes en leugen naïef van mij om dat te geloven. Ik dacht dat het echte liefde was maar dat is niet met angst en manipulatie .

  Dankje momenteel zoek ik wat hulp om ook mezelf wat op de rit te kunnen krijgen en de focus op de goede dingen te leggen:)

  bleek 12 weken zwanger heb echo gehad kindje was gelukkig helemaal in orde voor wat ze nu konden zien en erg bewegelijk .

  Dat maakt mij gelukkig blij , Thanks het is heel fijn om te weten dat ik er niet alleen voorsta is even moeilijk om hierdoor heen te komen maar gaat vast lukken

  liefs Sabina

  #5735660 Quote

  Jaa klopt ik word over maandje pas 22 dus ben ook nog aan studeren en werken ect .

  Momebteel heb ik afstand en dat blijft ook zo maar was moeilijk en nog steeds om er los van te komen ik zag destijds niet zoveel in maar na wat rust zie ik dat ik mezelf niet op gezonde wijze waardeerde wat ik eigenlijk zou moeten doen.

  Ja ik zat wat verstrikt in wat dingen en om daar weer uit te komen is een hele stap maar heb veel steun gelukkig ook van familie met kindje gaat helemaal goed komen 🙂

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #5735661 Quote

  Liefde maakt blind en kwam er pas achter na de zwangerschap helaas ik was wat naïef om te denken dat de mishandeling zou stoppen nu heb ik gelukkig afstand en gaat t wel goed komen


  Tijo Westerhof
  Bijdrager
  #10040169 Quote

  Beste Sabina,

  Je post is even geleden. Ik ben heel benieuwd hoe het nu (5,5 maanden later) met je gaat. Mocht je dit bericht nog lezen, dan zou ik graag met je in contact komen en ik zou je graag een vrijblijvend voorstel willen doen. 

  Groeten Tijo

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct