Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger en vliegen

 • Auteur
  Berichten

 • D Roosje
  Bijdrager
  #10118750

  Dames,

   

  Ik heb afgelopen februari een miskraam gehad met 9 weken en nu opnieuw zwanger.

  Wanneer ik 6 weken zwanger ben gaan wij naar Turkije. Ik ben zo bang dat het vliegen een miskraam kan veroorzaken. Op internet zijn de meningen verdeeld. 

  Wat is jullie ervaring? Kan dit zorgen voor een miskraam? Wat moet ik doen bij bodyscans/detectiepoorten?


  StephW
  Bijdrager
  #10118763 Quote

  Ik heb nog nooit gehoord dat je daardoor een miskraam kan krijgen. De luchtdruk verandert wel maar stewardessen krijgen toch ook gewoon kinderen? Ook de bodyscan was geen punt heb ik me laten vertellen toen ik ging vliegen met 24 weken zwangerschap, maar als je het eng vindt kan je dat aangeven en hoef je er niet in, dan fouilleren ze je gewoon. 


  Patric
  Bijdrager
  #10118773 Quote

  Hoi!

  Ik heb ook gevlogen toen ik 6 weken zwanger was en met 8 weken terug. Bij mij is tot nu toe alles goed verlopen en geen miskraam gehad. Ben nu 16 weken zwanger. Je kan inderdaad aangeven dat je zwanger bent als je de bodyscan niet wilt doen ivm je zwangerschap. Maar ik vloog via eindhoven en ze hadden daar alleen detectie poortjes.

  Tip neem extra zakjes mee voor t geval dat je moet spugen. Ik was al misselijk voordat ik het vliegtuig inging maar eenmaal tijdens het opstijgen moest ik overgeven. Wil je niet bang maken hiervoor maar wel fijn als je een zakje bij de hand hebt!

   


  Pip
  Bijdrager
  #10118779 Quote

  Hoi! Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Ik heb me precies om het zelfde zorgen gemaakt. Ging ook vliegen met 5 weken heen en was 7 weken op de terugvlucht. Je kan gewoon vliegen. Er is geen risico tot een miskraam. Probeer een stoeltje dicht bij het toilet te krijgen, ik ben op een vlucht van 3.5 uur 5 of 6x naar de wc geweest. En wel ook de hele vlucht met vlagen misselijk geweest. 

  Op Schiphol heb ik gevraagd of ik door de bodyscan kon ivm zwangerschap, maar dat kon gewoon vertelde ze me daar dus dat heb ik ook gewoon gedaan. Ze zeggen dat ze geen gebruik maken van röntgenstraling. 

  Nu straks lekker genieten van je vakantie zonder al te veel stress!


  TrB
  Bijdrager
  #10118788 Quote

  Ik heb gevlogen met 9 wk zwangerschap, 13 wk zwangerschap en 23 wk zwangerschap. Ik ben nu 31+3 van ons lieve baby’tje.. Ik zou je zeker geen zorgen maken. Het kan geen kwaad, ook ik heb dit van tevoren goed uitgezocht en gevraagd. Geniet juist lekker van je vakantie!! 


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10118908 Quote

  Je kunt gewoon vliegen hoor:) ik ben 23 weken en heb vandaag nog gevlogen. Alles gaat goed. Zou me eerder zorgen maken wat ik wel en niet mag eten in Turkije :p 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10118922 Quote

  Gefeliciteerd! 

  Sorry ik ben niet voor vliegen tijdens een zwangerschap.  Ik heb beroepsmatig helaas teveel dames meegemaakt waar problemen zijn ontstaan of het mis ging na het vliegen. Overigens waren ze in verschillende stadia.  De luchtdruk doet meer met een lichaam dan we door hebben. 

  Mijn gynaecoloog is ook geen voorstander van vliegen tijdens een zwangerschap ook al ben je net pas zwanger.

  Sorry wil je niet bang maken maar dit is mijn ervaring.  Ik blijf tijdens mijn 9 maanden dan ook mooi met 2 voetjes aan de grond. 

   

   


  D Roosje
  Bijdrager
  #10119024 Quote

  Ik weet het niet.. Ben helemaal in de war, maar toch bedankt voor alle reactie’s. 


  Pip
  Bijdrager
  #10119041 Quote

  Ik zou zeggen bel zelf je vk.  Ik kan je garanderen dat het geen kwaad kan, het vliegen in je 2e trimester is alleen het fijnst omdat je dan je kwaaltjes kwijt bent. Als het niet goed zit, dan gaat het toch wel fout. Ook als je niet vliegt. Dit klinkt hard maar zo is het wel, sorry. 

  Ga lekker genieten van jullie vakantie! Dit moet 1 van de mooiste vakanties ooit worden!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct