Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger En Ziektewet

 • Auteur
  Berichten
 • #10285812

  Hoii allemaal,

  Ik weet niet hoe zoiets gaat en was benieuwd of er iemand in dezelfde situatie heeft gezeten/zit.

  Tijdens de zwangerschap van mijn zoon (9mdn) ben ik ivm bekkeninstabiliteit in de ziektewet terecht gekomen. Sinds dien bezig met de fysio ed alleen heb ik niet het idee dat het beter wordt.

  Nu ben ik er 1 week geleden achter gekomen weer zwanger te zijn (5wkn), volledig ongepland en niet verwacht, maar zeker welkom ondanks de bekkeninstabiliteit en alles eromheen.

  Nu heb ik vandaag toevallig een brief gehad van het UWV om weer met de arts te gaan praten over werk ed. De fysio geeft aan dat mijn bekken nog veelste zwak zijn. Nu ben ik bang dat ik toch gedwongen moet gaan werken ondanks de pijn die ik voel. Omdat ik bang ben dat die gaat zeggen als je zwanger kan raken kun je ook werken.. Voor de duidelijkheid, de pijn is zo hevig dat ik 9 van de 10 keer de dagelijksewerkzaamheden niet kan uitvoeren en altijd van andere afhang. (Stofzuigen, stof afdoen, koken ed.) Zitten kan niet langer dan 10-15 min en staan ook niet. 

  Pfff, wat denken jullie..

  #10285816 Quote

  P.S. 

  Uwv weet nog niet dat ik zwanger ben. Ik wilde wachten omdat het nog zo pril is tot de eerste echo (3febr.) Als dan alles oke is met de baby en het hartje klopt dan wilde ik ze op de hoogte stellen.

   


  JannekeN
  Bijdrager
  #10285818 Quote

  Sowieso zou ik langs de arbo arts gaan! Die kunnen je verder helpen als het goed is. 


  Paulientjuhh
  Bijdrager
  #10285870 Quote

  Hallo,  ik zou langs de arbo gaan. Ze zijn verplicht om te luisteren. En ze mogen je niet zo maar aan werk zetten. En uiteraard ziek melden. Hoe gaat het nu? 

  #10285878 Quote

  Ik raakte ook zwanger van mijn dochter terwijl ik in de ziektewet zat maar ben nooit gedwongen te gaan werken. Ze kijken echt wel naar wat je kan of in dit geval niet kan. Tenminste dat is mijn ervaring en volgens mij hoort het ook wel op die manier te gaan. En je werkgever kan toch ook aangeven wat je niet kan?


  Sneeuwwitje
  Bijdrager
  #10285904 Quote

  Gefeliciteerd! Ik heb ook ongelooflijk veel last gehad van mn bekken mede door de zware bevalling nu bijna 1 jaar geleden. Heb fysio gehad, ben langs de orthopeed geweest maar wat echt hielp.. osteopaat! Ik had ook erge pijn bij lopen, rennen, traplopen etc soms tot huilens toe. Nu ben ik 5 keer geweest en het gaat stukken beter. Dat met je werk komt vast goed. En wie weet kan een osteopaat je ook helpen!! Veel sterkte ermee 

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #10288610 Quote

  Hoii, 

  Even een update, vandaag bij de arts geweest van het uwv en deze de situatie uitgelegd ed.

  Op basis van mijn verhaal en een soort van situatie overzicht van de fysio wordt ik nog gebeld over de conclusie. Hij was aan het twijfelen over of dat ik 100% krijg of 70% van het loon. Ik heb tot nu iedere maand 100% gehad, echter ben k een tijd verder en dat is voor hun een seintje dat het niet meer op basis van de zwangerschap/bevalling is. Terwijl ik zoiets heb van of het nu 1 jaar later is of 2 maanden later, de bekkeninstabiliteit komt van de zwangerschap en bevalling (bij mij).. 

   

  Maarja, we zien het wel..

  #10288621 Quote

  Na 1 jaar ziektewet krijg je nog 70% van je loon maar ze mogen je nooit ontslaan omdat je zwanger bent. Na 2 jaar mogen ze je echter wel ontslaan… 

  #10288628 Quote

  Ik heb sinds maart 2019, uit mijn hoofd, geen werkgever meer (einde contract, niet verlengd) en sinds dien heeft uwv alles overgenomen en heb ik altijd tot heden 100% ontvangen obv zwangerschap bevalling. 

  Vandaar dat ik het wat vreemd vond toen hij zei te twijfelen tussen 70 en 100%..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct