Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger… maar hoelang?

 • Auteur
  Berichten

 • Liah
  Bijdrager
  #10397526

  Hoi dames,

  Na een halfjaar een positieve test in handen.
  Maar hoelang ben ik nu zwanger, kijkend naar het volgende verhaal:

  Mijn cyclus was de laatste paar rondes rond de 22 dagen. Ik maakte gebruik van ovulatietesten en had de vorige ronde waarschijnlijk geen ovulatie. Die cyclus is ook niet geëindigd met een ‘normale’ menstruatie. Ik heb enkel wat bruinverlies gehad op 27-28-29 december (anovulatoire cyclus?)

  Op 4 januari had ik een positieve ovulatietest en op 16 januari (12dpo) een positieve zw.test. Vandaag (14dpo) met clearblue getest, die gaf 1-2 aan dus ergens tussen 3-4 weken.

  Wanneer ik het bruinverlies aanhoudt als ‘menstruatie’, zou ik nu officieel pas 3 weken zijn. Maar dit kan toch eigenlijk niet? Want normaal moet bij 3 weken een innesteling nog plaatsvinden. Zwangerschaps-apps kloppen dan uiteraard ook niet. Of moet je bij een korte cyclus/vroege eisprong anders tellen?

  Weet niet goed vanaf wanneer ik nu moet tellen of hoever ik precies ben, omdat je normaal altijd van een laatste menstruatie uitgaat en ik die dus niet heb gehad.Hoop dat hier iemand hetzelfde heeft meegemaakt of advies kan geven.


  MamaJoJu
  Bijdrager
  #10397529 Quote

  Ik zou even gaan rekenen met je ovulatiedatum. Daar 38 weken bij optellen is je uitgerekende datum. Je bent dan nu precies 4 weken zwanger. En dat klopt ook wel aardig met je clearblue.

  #10397558 Quote

  Anders de termijnecho afwachten. En dan terugrekenen. Zo heb ik t bij beide x gedaan. En ook bij mij klopte beide eigen berekening niet


  Liah
  Bijdrager
  #10397570 Quote

  Bedankt voor jullie reacties, heel erg fijn! De eerste echo heb ik over 5 weken. Dan zou ik dus 9 weken zijn.

  Ik vind dit redelijk aan de late kant, klopt dat?
  En kan er bij de echos echt een betrouwbare berekening worden gemaakt zonder die menstruatiedatum?


  StephW
  Bijdrager
  #10397574 Quote

  Iedere praktijk doet het anders, al mag je bij de meesten volgens mij idd al met 7 weken ongeveer. En de berekening doen ze door te meten, en dat is heel betrouwbaar. Bij de termijnecho meten ze opnieuw. In mijn geval week dat 2x slechts 1 dag af. De groei is de eerste 12 weken gelijk, daarom kunnen ze zo zeker zijn.

  #10397575 Quote

  De menstruatiedatum is juist niet zo betrouwbaar, omdat iedereen een andere cyclusduur heeft. De termijnecho is het meest betrouwbaar! 

  Als je cyclus altijd 22 dagen is worden er in principe gewoon 6 dagen van je uitgerekende datum afgetrokken (op veel websites kun je ook je cyclusduur invullen). 

  9 weken is niet laat voor een eerste echo hoor, maar pas vanaf 10 weken kunnen ze de termijn goed bekijken, dus daar zul je op moeten wachten 😉

  Gefeliciteerd!! 

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  Anoniem
  #10397581 Quote

  Vanaf je ovulatie +2 weken. Vandaag dus 4 weken zit ik zeggen. Gefeliciteerd! 9 weken is vrij normaal hoor voor een echo. 


  Liah
  Bijdrager
  #10397582 Quote

  Dankjulliewel allemaal! Dit geeft me al een veel geruster gevoel. Superfijn die vele duidelijke reacties.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct