Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Zwanger Maar In De War

 • Auteur
  Berichten
 • #10143572

  Dag dames,

  Op 8 december zou ik mijn NOD hebben maar ik begon al op 5 december te bloeden. Ik dacht er niets anders van dan dat het helaas niet gelukt was. Behoorlijk hevige bloeding gehad met veel helder bloed. De bloeding verliep anders dan mijn normale menstruatie maar ik dacht eventueel aan een VK.

  Door een of andere ingeving heb ik een uur geleden ”voor de lol’ een testje gedaan en tot mijn grote verbazing knetterpositief. Gelijk ook nog de CB digital gedaan en die gaf 2-3 weken aan. Kan iemand dit verklaren? Ik snap er namelijk he-le-maal niks meer van. Veel bloed verloren en toch zwanger?! Kan het een tweeling geweest zijn en dat ik er eentje ben verloren?

   Het bloeden is inmiddels gestopt en nergens last meer van. Met een VK zou ik nu nooit een positieve test kunnen hebben toch? Omdat het vruchtje dan niet tot nauwelijks HCG produceert, in ieder geval niet genoeg voor een positieve test.

  Ik durf nog niet blij te zijn want ik begrijp er eventjes niks meer van! Kan iemand dit (proberen) te verklaren? Ik bel morgen sowieso de verloskundige om te vragen wat er aan de hand kan zijn. 

  #10143576 Quote

  Hoi! Ik snap dat je in de war bent.

  Ik ben zelf nog nooit zwanger geweest… Maar ik hoor/lees dat het soms bij vrouwen voorkomt dat ze last hebben van innestelingsbloeding. Dit kan soms net zo heftig zijn als een normale menstruatie. Wellicht is dat bij jou ook zo? Ik denk toch dat je zwanger bent hoor! Helaas is het enige echte uitsluitsel een bloedtest..

  Hopelijk heb je snel duidelijkheid! Alvast een voorzichtige gefeliciteerd ! Liefs. 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10143580 Quote

  Ik zou contact opnemen met een verloskundige. En maandag nog een testen, voor het geval er nog hcg in je lijf zat en het toch een vmk was. Maar lijkt me inderdaad eerder dat je zwanger bent! Zaten er stolsels in het bloed?  En wanneer was je laatste menstruatie? 


  MommyAnnaa
  Bijdrager
  #10143581 Quote

  Hey!

  bij mijn oudste zoon had ik het precies hetzelfde. En het is nu een gezonde jongen! Bij allebei de kinderen heb ik zwangerschappen lang alleen maar bloedingen gehad. En echt letterlijk tot 40 weken aan toe. Dus het kan goed dat je wel zwanger bent. Als ik jou was zou ik afspraak maken bij de dokter. En dan bloedtest doen. Dan hoor je hoe het zit met je HCG.

  een voorzichtige gefeliciteerd en hopelijk heb je heel snel duidelijkheid! 

  Groetjes. 

  #10143587 Quote

  Laatste menstruatie was 8 november dus ik zou morgen 5 weken zijn. CB digital gaf dat ook aan (2-3 weken na bevruchting). 

  Ik ben alleen helder bloed verloren en verder niet terwijl ik bij een normale menstruatie een heel ander patroon heb waarbij ik ook stolsels/weefsel etc verlies. 

  Ik ga morgen sowieso bellen! Hopelijk kan ze het een en ander verklaren. 

  #10143589 Quote

  Dat geeft hoop! Hopelijk hier ook een ”blijvertje”! 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10143800 Quote

  Kleine update: verloskundige gesproken en zij kon geen uitsluitsel geven (had ik ook niet verwacht). Optie van een tweeling zou kunnen, het kan ook een heftige innesteling geweest zijn. 

  Hoe het ook zij, ik ben nu zwanger. Ben wel heel onzeker nog door die bloeding dus ik mag over twee weken komen voor een vroege echo. 

  #10143807 Quote

  In ieder geval gefeliciteerd met de zwangerschap! 

  Lastige situatie en ik snap heel goed dat het je onzeker maakt, ik hoop dat de twee weken snel voorbij zijn en je een goede echo hebt dan.

  Bloedingen kan veel redenen hebben. Innesteling, soort van menstruatie ook al ben je zwanger, gesprongen bloed vaatje (alles is tijdens de zwangerschap toch wat beter doorbloed dus sneller kans hier op), of inderdaad een tweeling. 

  Wat het ook mag zijn ik hoop het beste voor je! 


  hannahsmama
  Bijdrager
  #10143971 Quote

  Ik heb een paar maanden geleden precies hetzelfde mee gemaakt en bij mij had het helaas geen goede afloop. Dit betekend natuurlijk niet dat het bij jou ook betekend dat het niet goed gaat, maar ik wil wel eerlijk blijven en mijn verhaal vertellen..

  Ik moest eind juli ongesteld worden en had al een paar dagen voor mijn nod wat bloedverlies. Dit werd erger rond mijn menstruatie, toen stopte het volledig en een dag later begon het weer met bloeden. Omdat ik er helemaal niks van snapte heb ik maar een test gedaan om uit te sluiten dat ik zwanger was. Toen bleek de test opeens hartstikke positief!

  Een paar dagen later kon ik gelukkig al terecht bij de verloskundige, ze wilde me zien ivm de bloedingen, en toen kon ze niks vinden in de baarmoeder. Ze wilde me daarom doorverwijzen naar het ziekenhuis. Ik ben dezelfde middag nog gebeld dat ik een dag later in het ziekenhuis terecht kon en wat heb ik hier een mazzel mee gehad.

  De bloedingen werden bij mij veroorzaakt door een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik mocht het ziekenhuis niet meer uit en ben dezelfde avond geopereerd. Ik wist niet dat ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had omdat ik geen pijn had. Dit kwam achteraf omdat we er zo vroeg bij waren. Op de operatietafel bleek mijn eileider al geknapt. Let er dus heel goed op dat je geen heftige buikpijnen gaat krijgen en krijg je dit wel dan moet je echt gelijk aan de bel trekken!

  Het positieve aan het hele verhaal is dat is gelukkig in de eerste maand na mijn operatie weer zwanger ben geworden en inmiddels bijna 14 weken zwanger!

  Ik hoop heeeeel erg dat het bij jou allemaal niks is en dat je gewoon heerlijk kunt gaan genieten van je zwangerschap!

   

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen