Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger, menstruatie of..?

 • Auteur
  Berichten
 • #10075905

  Hallo (:

   

  Mn vriend en ik zijn verhuisd naar groter en alles is prima om een kindje te verwelkomen. Nu hebben we geen haast en hebben we de motto ‘als het komt, komt het en anders niet’. Soort van dan haha.

   

  Mn vriend is een ‘gelukje bij ongeluk’ vlak voor inschrijven van ivf behandeling, ikzelf ben bij de eerste poging ivf ‘gelukt’. Ik ben zo’n 8 jaar aan de prikpil geweest en heb afgelopen december de laatste gehaald waardoor ik dus vanaf 13 maart van de prikpil af ben. 

  Nu dacht ik altijd; wij waren moeilijk te verwekken, na de prikpil is het gemiddelde een jaar voor alles weer op orde is, dus het duurt wel even voor het lukt. (We gaan deze zomer ook wandelen in de bergen dus het hoefde ook niet meteen raak te zijn!)

   

  Nu sinds een paar dagen voel ik me anders. Ik heb gigantisch veel zin in sex, af en toe vlagen van misselijkheid, af en toe hoofdpijn, ben een beetje moe hoewel ik juist vrolijker ben, dus tegelijk ook wat ernergieker. Ik heb 3 dagen terug een flinke witte prop gevonden in mn ondergoed, ik ben al een paar dagen constant ‘nat’. Sinds gister moet ik heel veel plassen en ook een soort brandend gevoel in mn onderbuik. 

   

  Nu dacht ik altijd dat je eerst ongesteld moet worden voor je vruchtbaar bent, omdat je zonder menstruatie geen eisprong hebt. Ik lees erg tegenstrijdige dingen dat je dus wel zwanger kan worden voor je menstruatie weer op gang komt maar dat het lastiger is om te bepalen wanneer je dan zwanger geworden bent.

   

  Ik heb vanmiddag 2 testen gekocht, helaas is 1 test stuk omdat zelfs het controle streepje niet zichtbaar was dus wil morgenochtend opnieuw testen.

   

  Is er een kans of maak ik mezelf gek en zijn dit tekenen dat ik ongesteld ga worden? Is het onzin dat ik morgenochtend weer ga testen of kan het geen kwaad om het uit te sluiten? Het is trouwens een ‘normale’  test en geen vroege, maar aangezien ik niet overtijd ben weet ik ook niet wanneer ik vroeg of optijd test haha.

   

  Help? Haha!


  Jillroos
  Bijdrager
  #10075909 Quote

  Ik heb geen ervaring met de prikpil maar dit lijkt me logisch; voor je een menstruatie krijgt heb je een eisprong.. dus als het toen bevrucht is krijg je dus geen menstruatie. Zou gewoon morgenochtend direct testen dan weet je meer!

  #10075930 Quote

  Dankje voor je snelle reactie! 

   

  Dat leek mij idd ook logisch, maar ik heb ook veel gelezen dat je zonder menstruatie weer geen eisprong krijgt.. Vandaar dat ik zo twijfel.

   

  Zouden dit menstruatie klachten kunnen zijn? Het is voor mij veel te lang geleden dat ik het gehad heb om te weten of dit de klachten zijn.

  #10076017 Quote

  De test van vanmorgen was hartstikke negatief haha. Ontzettend goede controle lijn en verder niks te bespeuren.

   

  Ik denk (maar vooral hoop) dat het dus gewoon menstruatie klachten zijn en dat het dus binnenkort doorzet. Dat zou wel fijn zijn, dan weet ik iig dat alles weer werkt zegmaar. We wachten het af!

  #10076018 Quote

  Het klinkt meer alsof je juist je eisprong hebt gehad de afgelopen dagen. Het klopt dat je dan meer (dunnere, glibberige) afscheiding aanmaakt (dat bevordert een eventuele bevruchting) en meer zin hebt in seks. 

  Ook wij hebben IVF gehad (terwijl er bij ons beiden niets aan de hand is) en nu 39 weken zwanger. Geloof me, ik heb alle verschijnselen gezien, meegemaakt en uitgebreid gegoogeld. Het klinkt stom, maar laat jezelf niet gek maken. Ga lekker op vakantie, dat heeft bij ons gewerkt in ieder geval en geleid tot dit mooie wonder. Eventueel kun je eens kijken waar je eisprong ongeveer zit met ovulatietesten (sensitest heeft goede en goedkope) om een beeld te creeeren voor jezelf.

  Veel succes! Xx

  #10077330 Quote

  Nog geen taal of teken van enige menstruatie. Eigelijk wil ik die gewoon hebben zodat dat ‘goed’ zit zegmaar haha. Hoewel ik vast terug krabbel zodra ik bloed, maargoed.

   

  Wanneer na de eisprong kun je menstruatie verwachten? En zo’n test kan dat echt vertellen ookal ben ik al jaren niet meer ongesteld geweest? 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct