Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

zwanger? miskraam? of gewoon ongerustheid?

 • Auteur
  Berichten
 • #5671046

  ik heb nog geen test gedaan, misschien omdat ik onzeker ben of ik zwanger ben of niet…


  ik gebruik een nuva ring, deze draag ik meestal een 3 maanden door en dan pas een rustweek…


  vorige zaterdag kreeg ik felle steken aan de linkerkant van mijn onderbuik… later op de avond had ik een klein beetje bruine afscheiding, smorgens zeer duizelig, zo duizelig dat ik weer een uurtje ben moeten gaan liggen. ik merk ook de laatste 2 tal weken dat mijn stemming kan wisselen op 5 minuten tijd en dat ik vaak impulsieve beslissingen neem. de laatste week heb ik heb gevoel dat mijn onderbuik trekt en mijn darmen fel grommelen… de ene moment heb ik geen honger, de andere moment eet ik van alles een beetje dat ik kan vast krijgen. nu zijn we 5 dagen verder en heb nog steeds het gevoel dat mijn buik uitrekt en savonds als ik lig, heb ik ditzelfde gevoel aan de zijkanten van mijn buik. de afscheiding die ik had is niet echt weg gegaan maar is ook enkel te zien na een toilet bezoek. deze verschilt van dag tot dag van kleur en is dan wat slijmerig dan de andere keer. ik kan de laatste 2 weken ook elke minuut van de dag slapen maar als ik dan neer lig lukt het me niet om bij wijze van spreken de juiste positie te vinden… echt misselijk ben ik niet maar wel dikwijls het gevoel dat er iets op mijn maag ligt een zeer zwaar gevoel… ik heb doorheen de dag momenten het gevoel dat mijn buik gaat ontploffen omdat hij zo opgeblazen lijkt te zijn.  af en toe krijg ik ook steken aan de zijkanten van mijn onderbuik ter hoogte van mijn heupen een paar centimeter naar het midden toe… wat denken jullie hiervan?


  ik durf namelijk nog geen echte test te doen omdat ik denk dat het hiervoor nog te vroeg is en ook omdat ik al een negatieve ervaring gehad heb en heb hiervoor eigenlijk weer een beetje bang… maar ik ben zo onzeker op deze moment en zou graag jullie ervaringen of meningen willen lezen…


  Jaetje
  Bijdrager
  #5671203 Quote

  Hoi,

  Wat naar dat je je zo onzeker en ongerust voelt, maar begrijpelijk!

  Hoe lang heb je deze klachten al? Bij mijn weten kun je pas zwangerschapssymptomen hebben vanaf de innesteling, dus zou je op die manier een beetje kunnen uitrekenen voor jezelf, hoe lang je nu dan zwanger zou kunnen zijn. Lastig he, die onzekerheid.

  En de vraag, wel of niet zwanger of komen de klachten toch ergens anders vandaan, blijft moeilijk en niet te beantwoorden tot je een testje doet. Misschien kun je met iemand samen een test doen?

  Ik begrijp het heel goed hoor, heb je al eens een miskraam gehad misschien? (dat lees ik een beetje uit je bericht, negatieve ervaring zeg je.)

  Echter hoef je zeker nog niet aan een miskraam te denken, nog voor je een test hebt gedaan! Als je meerdere testen doet om de dag, en de testen heel licht blijven of minder sterk worden van kleur, dan zou ik er wel rekening mee houden dat het mis kan gaan.

  Maar je hoort zoveel verschillende verhalen. Sommige vrouwen testen ook gewoon heel laat pas positief. Volgens mij ben ik er zelf ook zo eentje en zit daarom zelf ook momenteel in spanning….

  Sterkte en ik hoop voor je dat er iets te berekenen valt…. Anders…. elke halve week een (goedkoop) testje doen?

  Oja, en je draagt de Nuvaring nu niet meer, toch? Als je denkt dat je misschien zwanger bent, zou ik die zeker uit doen. (net als met de pil)

  #5671219 Quote

  Nee idd de ring heb ik uitgedaan…

  Vandaag een week…. ik heb vorige week zaterdag het gevoel van een innesteling gekregen… van daar dus ook die afscheiding….. nu als ik op mijn rug lig heb ik heel de tijd een trekkend gevoel naar mijn schaambeen toe en zo steekjes in de liesstreek… lage rugpijnen vandaag heel erg…  mijn buik is ook telkens tege de avond zeer zeer opgeblazen… heel de dag net alsof er een ballon inzit maar geen opgeblazen gevoel. Tege de avond neemt dit toe. Ik ben een paar dagen futloos en dikwijls toch ook een enige tijd krampen in mijn kuiten… maar ik denk dat het nog wat vroeg gaat zijn voor een test te doen….


  Jaetje
  Bijdrager
  #5671226 Quote

  Te vroeg testen is ook niet fijn idd, zoals ik nu doe, dan zit je nog steeds in twijfel.

  Is een zwangerschap eigenlijk gewenst bij jou? Aangezien je anticonceptie gebruikte? Of weet je nog niet, wat je ervan denkt?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct