Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Misselijk Zin In Zoetigheid En Pizza

 • Auteur
  Berichten
 • #10109066

  Beste mama’s (in spé),

  Ik ben nu zo’n 6,5 week zwanger van m’n eerste. Ik voel me ontzettend beroerd, misselijk en slap. Gelukkig heeft de huisarts zetpillen voorgeschreven waardoor de scherpe randjes eraf zijn. Maar ik vind het zo lastig wat ik aldoor moet/kan eten! Ik merk nl. wel dat ik trek heb, maar…

  Van de meest normale dingen (zoals AVG, macaroni bolagnese, vis, etc) word ik alleen bij de gedachte al beroerd, laat staan de geur. Ik heb wel veel behoefte aan zoetigheid: witte bolletjes met Nutella gaan goed. Gisteravond zowaar zin in diepvriespizza, dus gelijk geprofiteerd en dit gegeten. Maar dit zijn allemaal snelle suikers en niet super gezond…maak me zorgen over de komende 6 weken, wat moet ik toch eten?

  Herkennen jullie dit en wat eten jullie allemaal? 

  Liefs Loeki

  PS ik probeer wel 2 a 3 stuks fruit te eten per dag, dat lukt. 


  SiskaBo
  Bijdrager
  #10109082 Quote

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Op dit moment lekker eten wat er wel in gaat, als de misselijkheid straks weg trekt kan je weer over naar verantwoord eten.

  Je moet toch iets binnen krijgen.. beetje energie heb je wel nodig.

  Heel veel succes de komende tijd!

  Groetjes Siska.


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10109094 Quote

  Mijn verloskundige zei: alles wat je eet is mooi meegenomen. En als dat nu ongezond is, laat dat dan zo. Gezond eten komt wel wer als je je beter voelt. 

  Eten waar je zin in hebt werkt vaak het beste als je zo beroerd bent. 


  Patric
  Bijdrager
  #10109105 Quote

  Hoi. 

  Ik heb hetzelfde gehad, mijn verloskundige zei : eet alles waar je zin in hebt en dan met week 16 kijken we wel weer hoe je gezond kunt eten.

  Ik heb dit aangehouden en kreeg later steeds meer zin in gezond eten. Ik ben nu 13 weken en mijn eetlust is weer terug. Mijn advies eet gewoon waar je zin in hebt!!

  Heel succes de komende tijd 

  Gr Patricia 

  #10109107 Quote

  Thanks dames voor jullie reacties. Het is m’n eerste zwangerschap en ik merk dat ik er best wel onzeker over ben. Ik ben nu dan ook ‘nog maar’ 1 week ziek zwak en misselijk, en het voelt zo uitzichtloos dat er mogelijk nog wel 6 van zulke lange weken aankomen… 

  konden jullie nog aan het werk of hoe zijn jullie hier mee om gegaan? Ik heb afgelopen week niet gewerkt en gisteren ook m’n leidinggevende ingelicht. Ze reageerde positief, maar ergens voel ik wel de druk om volgende week weer te beginnen…dat ligt mogelijk meer aan mezelf dan aan haar, hoor. 

  Groetjes Loeki


  SiskaBo
  Bijdrager
  #10109141 Quote

  Hoi hoi,

  Ik werd met een week of 7.5 heel erg misselijk bij mijn 1e zwangerschap. Ik heb wel altijd gewerkt.. maar voor iedereen ligt de grens ergens anders.

  Ik viel wel elke dag in slaap zodra ik thuis op de bank plofte.. doodmoe😴

  Kijk waar jij je goed bij voelt.

  Groetjes Siska.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct