Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Na Eerste Keer Proberen

 • Auteur
  Berichten

 • Wijtwee
  Bijdrager
  #10275704

  Hai allemaal! 

  Mijn vriendin en ik proberen zwanger te worden, en zij is de gelukkige die mag dragen als het ons gegund is! 

  Vorige week 9 december hadden we een positieve ovulatie test, s avonds zijn we meteen naar de donor gegaan, woensdagochtend is hij nog bij ons geweest. Nu heeft ze sinds een paar dagen hele pijnlijke borsten, ze is af en toe gehumeurd, en gisteren had ze oranje achtige kleur bij haar afscheiding, heel licht en eenmalig. 

  Wat denken jullie? Voelden jullie zo snel al iets? Het is onze eerste poging en dus eerste keer dat ze naar haar lichaam luistert op een andere manier! 

   


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10275706 Quote

  Het zou kunnen! Helaas lijken de verschijnselen van een zwangerschap vaak op die van een menstruatie dus het is lastig te zeggen. Dat ze eenmalig oranje achtige afscheiding heeft gehad kan duiden op een innestelbloeding. Ik hoop het voor jullie dat het meteen raak is! 


  Wijtwee
  Bijdrager
  #10275707 Quote

  We hopen het stiekem ook! Ze heeft echter nooit last van pijnlijke borsten, ook niet voor haar menstruatie, en sinds een paar dagen soort krampjes zegt ze, zenuwwater in haar mond en een soort trekkend band gevoel onder in haar buik.

  Oh men, zo spannend, en zo bizar hoe slecht je je eigen lijf kan kennen ook? 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10275711 Quote

  Spannend! Hoop voor jullie dat het gelukt is. Je lichaam kan je aardig voor de gek houden. Helemaal als je er nu toch meer bewust en ook onbewust mee bezig bent. 

  #10275728 Quote

  Wat spannend! En wat leuk zo’n betrokken partner! Heeft je vriendin kort hiervoor hormonale anticonceptie gebruikt of niet?

  Ik zelf was eind augustus gestopt met de nuvaring en half oktober had ik een positieve test. Kon het echt niet geloven, had al wel vrij snel na de ovulatie gevoelige borsten en zo’n 5/6 dagen voordat ik mn menstruatie verwachtte heftige krampen. Dat laatste koppelde ik aan dat het niet gelukt zou zijn, maar wel dus!

  Het is voor iedereen zo anders, ik kende ook mijn eigen lichaam echt niet goed genoeg om te weten of het zover zou zijn of niet. Ook omdat ik daarvoor al zo lang anticonceptie gebruikte, dat ik gewoon niet meer wist hoe een aankondigende menstruatie eigenlijk voelde.

  Ik ga duimen voor jullie, wanneer kunnen jullie testen? 🙂 

  #10275753 Quote

  Jahoor dat kan. Ik voelde me een week na de ovulatie heel anders! Op dat moment twijfelde ik heel erg want ik dacht, het zal vast niet gelijk raak zijn, maar ik had ook gevoelige borsten wat ik normaal nooit had. Daarnaast sneller moe en een beetje “wazig” gevoel in mijn hoofd.

  Zeker achteraf dacht ik… Dus toch! 

  Maar zoals de anderen al zeggen blijft het lastig, want het kan hetzelfde aanvoelen als een beginnende menstruatie.

  Veel sterkte met afwachten… 😉 

   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10275758 Quote

  Hier na 1 x proberen zwanger. Ik had ook last van pijnlijke borsten rare buikpijn en een paar daagjes bruine afscheiding. Ik was net gestopt met de pil na 12 jaar dus dacht dat het bij de ongesteldheid zou horen maar toch echt zwanger en nu alweer 8 weken onderweg! Ga voor jullie duimen!! 


  SanneStar
  Bijdrager
  #10275763 Quote

  Ik was de eerste ronde meteen zwanger.. voelde het een week van te voren al.. misselijk, koppijn, stemmingswisselingen en een raar gevoel in m’n onderbuik die ik nog nooit eerder had gehad.. voelde voor mij niet als een aankomende mentruatie zoals velen vrouwen dat omschrijven..

  wou al graag een test doen maar me vriend hield dat tegen om teleurstellingen te voorkomen.. 4 dagen voor mijn NOD toch een test gedaan en positief.. 1 dag voor mijn NOD bloed verlies (innestelings bloeding) en nu ondertussen op 30+3 zwanger.

  maar ik ken mijn lichaam ook heel goed dus denk dat ik daarom ook gewoon wist het is raak! 

  succes en hoop dat t meteen raak is voor jullie!


  Wijtwee
  Bijdrager
  #10275937 Quote

  M’n vriendin heeft al jaren geen anticonceptie oid gebruikt, we zijn een vrouwen koppel en dan is dat natuurlijk overbodig, wat ook heel fijn is. Ze heeft alleen niet echt een vaste cyclus dus we waren heel verbaasd dat ze vorige week haar eisprong had. 

  De donor heeft twee kinderen, en bij beide kinderen was het in 1 keer raak, maar we zouden het zo bizar vinden als dat bij ons ook het geval zou zijn. Gisteren was ze af en toe misselijk, maar dat kunnen we dan heel goed relativeren dat ze gewoon even wat moet eten. Ze geeft alleen wel aan dat ze toch vaker snel chagrijnig is en dat is ze nooit. We hebben samen nieuwe gordijnen opgehangen, we zijn al bijna 9 jaar samen en gisteren schold ze voor het eerst dat we samenzijn met godver. Haha! 

  En haar borsten doen inmiddels zoveel pijn dat elk hobbeltje met fietsen niet prettig is! 

  Als ze vorige week maandag haar ovulatie heeft gehad, zouden we in theorie aankomende woensdag kunnen testen toch? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct